אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט אורנשטיין אישר את פשרת הדיבידנדים בתיק אי.די.בי צילום: אוראל כהן

השופט אורנשטיין אישר את פשרת הדיבידנדים בתיק אי.די.בי

לטענת התביעה, חלוקות דיבידנד שאישרה החברה הטיבו עם בעלי השליטה על חשבון נושי החברה; במסגרת הפשרה הנתבעים ישלמו 175 מיליון שקל - 145 מיליון שקל על ידי חברת הביטוח כלל, 20 מיליון שקל על ידי דנקנר ו-10 מיליון שקל על ידי הנתבעים האחרים בתיק

11.03.2018, 12:23 | יניב רחימי
נשיא בית המשפט המחוזי השופט איתן אורנשטיין, אישר היום (א') את הסדר הפשרה שהושג בתביעת הדיבידנים של אי.די.בי אחזקות.

קראו עוד בכלכליסט

היום התקיים דיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לאישור הסדר פשרה בתביעת הדיבידנדים של אי.די.בי. לאחר שהשופט אורנשטיין שמע את טענותיו של עו"ד אופיר נאור, שניהל את התביעה נגד נוחי דנקנר ונתבעים נוספים מקבוצת אי.די.בי, ולאחר שנציגת הכנ"ר טענה שאין לה הסתייגויות, החליט השופט אורנשטיין להיעתר לבקשה ולאשר את ההסדר.

נוחי דנקנר, צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר | צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר, צילום: אוראל כהן

ההסדר הושג תוך כדי דיונים שהחלו להתקיים בבית המשפט באולמה של השופטת רות רונן. במקביל לדיונים בבית המשפט התקיים הליך גישור באמצעות הנשיאה לשעבר, השופטת הילה גרסטל. במסגרת הפשרה הוסכם שהנתבעים ישלמו סכום של 175 מיליון שקל.

145 מיליון שקל ישולמו על ידי חברת הביטוח כלל, 20 מיליון שקל ישולמו על ידי דנקנר ו-10 מיליון שקל ישולמו על ידי הנתבעים האחרים בתיק.

מאז שדנקנר רכש את השליטה באי.די.בי, החברה חילקה לבעלי מניותיה דיבידנד בהיקף מצטבר של חמישה מיליארד שקל. התביעה מתייחסת לתקופה של שלוש שנים (2010-2008) שבה חולק דיבידנד בהיקף של 1.8 מיליארד שקל.

לטענת התביעה, חלוקות הדיבידנד שאישרו הנתבעים הטיבו את מצבם של בעלי השליטה על חשבון נושי החברה.

התביעה טענה שחלוקות הדיבידנד הסתמכו על רווחים חשבונאיים שלכאורה נוצרו באי.די.בי אחזקות ולמעשה התבססו על הערכות שווי, וחשבונאות יצירתית עתירת סיכון שיצרו רווחים "על הנייר" שאינם תואמים את המציאות.

בשורה התחתונה, התביעה הייתה בעמדה שחלוקות הדיבידנד נעשו חרף שהיה ידוע (או שהיה על הדירקטוריון לדעת) כי הן עלולות להביא את אי.די.בי אחזקות למצב שבו היא תהפוך לחדלת פירעון, ולא תוכל לקיים את התחייבויותיה כלפי הנושים. המשמעות היא שאותן חלוקות דיבידנד לא עמדו במבחן יכולת הפירעון ולכם הן בגדר "חלוקות אסורות".

 

הסדר הפשרה שאושר היום בבית המשפט הוא השני שהושג בתביעת הדיבידנדים. בשנת 2013 אושר הסדר הפשרה הראשון שבמסגרתו שילמו משפחות מנור ולבנת, שהיו שותפות לגרעין השליטה באי.די.בי, סכום של 55 מיליון שקל.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מסדר שופטים לרדת מהעץ הגבוה שטיפסתם.
השופט הזה מוביל את כל המהלכים הכי גדולים של הטייקונים .!! למה לא קיבלת את עדותה של מזכירת החברה יש פה מעבר לכסף יש פה מצב של פגיעה בקדושת החיים . אבל כנראה שזה לא קשור ליהדות ולחיים בישראל. נהפכנו לחיות אדם . להשים לב שהשופט הנ״ל נמצא ומסדר פשרות בנושאי האלפיון העליון על גב הציבור.! הגיע הזמן לפזר נושאים מדיניים וחברות ענקיות אצל שופטים שונים.!
איי די בי  |  11.03.18
2.
אורנשטיין, ברוך הבא למועדון האליטות, אוהבים מכל הלב.דירקטריון אי די בי לשעבר!
אפשר לכתוב 4 ספרים שונים - מזווית מייצגי התובעים, - מזווית מייצגי הנתבעים, - מזווית השופט, - מזווית העדה שנפטרה. חלוקת דיבידנד אסורה=גניבה. שיפוי כיסוי ביטוח דירקטורים= מענק לא חוקי לעברייני צווארון לבן. הסדר פשרה= הלבנת דיבידנד אסור. גישור= הסתרת מידע מהציבור והימנעות מפס"ד השיטה מעוותת. והציבור מבין שחייבים לתקן את השיטה הזאת.
ללא ספק,משפט שהתנהל כמו קרקס  |  11.03.18