אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיליקון ואלי של החוף המזרחי: "נהפוך את ניו יורק לבירת הסייבר העולמית"

Mind the Tech NYC

סיליקון ואלי של החוף המזרחי: "נהפוך את ניו יורק לבירת הסייבר העולמית"

נשיא התאגיד לפיתוח כלכלי של ניו יורק מוביל ביחד עם ראש העיר תוכנית למשוך אליה אלפי עובדים ומאות חברות ומשקיעים בתחום האבטחה. מפקד 8200 לשעבר כבר העביר לשם את פעילותו

13.03.2018, 08:12 | רפאל קאהאן

תאגיד הפיתוח הכלכלי של עיריית ניו יורק יזם תוכנית שמטרתה להפוך את העיר למרכז סייבר עולמי. כבר כיום ניו יורק היא יעד משיכה למאות סטארט־אפים וחברות טכנולוגיה. אך תחום אבטחת המדיה - הסייבר - אינו נוכח בעוצמה בעיר. וכיום רוב הפעילות מתבצעת בעמק הסיליקון, בוסטון או תל אביב.

ג'יימס פאצ'ט, נשיא התאגיד לפיתוח כלכלי של ניו יורק (NYCEDC), שמשתתף בוועידת ניו יורק השנייה לטכנולוגיה, חדשנות ופיננסים של "כלכליסט", החל ליישם תוכנית לשנות את המצב. התוכנית היא פרי יוזמה של ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאסיו ומטרתה להקים מרכז חדשנות סייבר ויצירה של כ־10,000 מקומות עבודה בתחום. אחת הבעיות העיקריות כיום בעולם הסייבר הוא המחסור האקוטי בכשרונות וכוח אדם מיומן. ההערכות הן שעד 2021 יהיו כ־3.5 מיליון משרות זמינות בתחום. ב־2016 עמד מספר העובדים המיומנים שאינם עובדים בתחום על כמעט אפס, ועל פי נתוני חברת האבטחה מק'אפי, זה המצב הצפוי לשלוש השנים הקרובות. רק בארצות הברית מועסקים כ־780 אלף עובדים בתחום הסייבר ויש בו כ־350 משרות זמינות בכל עת.

קראו עוד בכלכליסט

ג ג'יימס פאצ'ט. "סייבר הוא הזדמנות" ג

דרושים: כשרונות

"סייבר הוא גם איום וגם הזדמנות", מסביר פאצ'ט, "ממשל דה בלאסיו משקיע בתחום כדי לייצר חדשנות ומשרות. אנחנו מחפשים הצעות שיסייעו לנו להפוך את ניו יורק לבירת הסייבר העולמית ובתוך כך ליצור אלפי משרות איכותיות לתושבי העיר". התוכנית כוללת כמה אפיקים: ראשית, הקמת גוף סייבר עירוני שיהיה גם בסיס למאיץ סטארט־אפים בתחום; שנית, הידוק הקשרים בין התעשייה לאקדמיה; ושלישית חיבור בין היזמים לבין גופי המחקר, כדי לתמוך בהשקה של מוצרים חדשים".

התוכנית אמורה להתקדם בשלושה שלבים. ראשית הקמת מרכז סייבר שישמש צומת מפגש לקהילת הסייבר הניו־יורקית, המרכז גם יספק גג למאיץ הסטארט־אפים ויענה על הצרכים של היזמים: הם יוכלו למצוא שם חללי עבודה, השתלמויות, סיוע עסקי וגם למצוא בו משקיעים ולקוחות פוטנציאליים. המרכז גם ישמש לפעילויות קהילתיות של התעשייה.

ביל דה בלאסיו, ראש עיריית ניו יורק. רוצה למשוך אליו את מיטב המוחות בתחום הסייבר, צילום: איי פי ביל דה בלאסיו, ראש עיריית ניו יורק. רוצה למשוך אליו את מיטב המוחות בתחום הסייבר | צילום: איי פי ביל דה בלאסיו, ראש עיריית ניו יורק. רוצה למשוך אליו את מיטב המוחות בתחום הסייבר, צילום: איי פי

ושנית, יושם דגש על משיכת כשרונות בתחום, כשהרעיון כאן הוא ליצור קשרים בין העובדים, האקדמיה והחברות. האוניברסיטאות בניו יורק יקבלו סיוע בבניית תוכניות הכשרה בתחום הסייבר ויצירה של תוכניות לעידוד החדשנות: עם תוכנית סייבר שתחבר בין יזמים בעלי פיתוחים לבין משקיעים ותוכנית גישור חדשנות בסייבר, שתחבר בין סטארט־אפים שקמים במסדרונות האקדמיה לבין יזמים ומשקיעים.

כיום מספקת העיר כ־6,000 משרות סייבר והיא אחד המרכזים העיקריים של צרכני שירותי הסייבר, שכן וול סטריט, המוסדות הפיננסיים ומטות תאגידים רבים בעיר הם מהצרכנים הכבדים ביותר של אבטחה. השירותים הפיננסיים שנמצאים תחת רגולציה מספקים כר פורה של לקוחות עבור התעשייה. בעיר מעריכים שם שמדובר בהזדמנות חד פעמית להגדיל את אחוז הנתח של שוק, שלפי ההערכות יגיע תוך חמש שנים להיקף הוצאות גלובלי של כ־170 מיליארד דולר.

מחכים לישראלים

אחת הדרכים שמצאו בניו יורק כדי להפוך את התוכנית הזאת למציאות היא שיתף פעולה הדוק עם תעשיית הסייבר הישראלית. Team8 של נדב צפריר, מפקד יחידת 8200 לשעבר, למשל כבר הודיעה שתצטרף ליוזמה. "אנחנו מאוד נרגשים לשחק תפקיד בבניית הסייבר הניו־יורקי", הצהיר נדב צפריר, "יצירה של האבּ פעילות בתחום בעיר יהפוך אותו למודל עבור העולם. זה היה השיקול העיקרי בהעברת מרכז הפעילות העסקית האמריקאית שלנו למקום".

לדברי פאצ'ט התוכנית גם יצרה כבר שותפות עסקית עם JVP, קרן ההשקעות של ח"כ לשעבר אראל מרגלית. הקרן החליטה להפוך את ניו יורק לבסיס הפעילות האמריקאית שלה ולהעביר לשם את משרדיה. עוד חברות ישראליות שהרחיבו את הפעילות שלהן בעיר כוללות את ID־D, Intezer, אילוסיב נטוורקס, ת'טאריי ונוספות.

"בסופו של דבר אנחנו מעוניינים למשוך חברות סייבר על ידי יצירה של סביבה דינמית, אקוסיסטם של הזדמנויות, שיאפשרו לחברות לגדול והתפתח. אנחנו לא רק רק מחפשים להעניק תמיכה כלכלית, מדובר ביוזמה נרחבת הרבה יותר", מוסיף פאצ'ט.

הגורמים המעורבים מתכננים שתסייע לשנות באופן מהותי, להפוך גם את החוף המזרחי לאבן שואבת לחברות הייטק והון סיכון, ואולי ליצור את הסיליקון ואלי הבא של אמריקה.  

תגיות