אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

Mind the Tech NY

ג'ו ליברמן: "ממשלה צריכה לדרוש מהמגזר הפרטי לדאוג לאבטחת מידע"

הסנאטור לשעבר אמר בשיחה עם ד"ר נמרוד קוזלובסקי מקרן JVP, בוועידת ניו יורק כי "המצב משתפר משום שמנכ"לים וחברי דירקטורים רואים את האחריות הגדולה שתהיה להם בעתיד אם לא יעשו משהו בנושא האבטחה"

13.03.2018, 18:07 | הגר רבט, ניו יורק

"במוקדם או מאוחר הממשלה תצטרך לכפות רגולציה בתחום האבטחה על חברות פרטיות", כך אמר הסנאטור לשעבר ג'ו (ג'וזף) ליברמן בשיחה עם ד"ר נמרוד קוזלובסקי שותף־יזמות ב־JVP ושותף בפירמת עורכי הדין HFN, בוועידת ניו יורק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי והמשרד לירושלים והמורשת.

קוזלובסקי פתח ושאל ליברמן: "בהקשר הטכנולוגי, כמה אנחנו פגיעים ומה אופי הפגיעות שלנו?"

 

ליברמן: "בסופו של דבר הטכנולוגיה שפרה את חיינו, אבל במקביל מה שאפשר לקרוא לו 'חוסר ההתקדמות של הטבע האנושי' מביא איתו סיכונים. אומר רק שבחמש השנים האחרונות שלי בסנאט בילתי הרבה מאוד זמן בהתעסקות בנושאי סייבר והגעתי למסקנה שאנחנו פגיעים מאוד ושהמגזר הפרטי לא רוצה להתעסקה בפגיעות הזו".

ג'וזף (ג'ו) ליברמן ייצג את מדינת קונטיקט בסנאט בין השנים 1989 ל-2013 מטעם המפלגה הדמורקטית והיה גם המועמד שלה לתפקיד סגן הנשיא בבחירות של שנת 2000 בהן התמודד אל גור. בין השאר עמד בראש הוועדה לביטחון המולדת בסנאט והוביל את שינוי המדיניות שאפשר לקהילה הלהט"בית לשרת בגלוי בצבא האמריקאי. אחרי שפרש מהסנאט הצטרף למשרד עורכי הדין השמרני Kasowitz, Benson, Torres LLP ושמו אף עלה כמועמד מוביל להחליף את ג'יימס קומי כראש ה-FBI, עד שהסיר את מועמדותו.

קוזלובסקי: "אנחנו יודעים כיצד להגן על הארכיטקטורה החדשה שאנחנו יוצרים?"

ד"ר נמרוד קוזלובסקי עם הסנאטור לשעבר ג ד"ר נמרוד קוזלובסקי עם הסנאטור לשעבר ג'ו ליברמן | צילום: אוראל כהן ד"ר נמרוד קוזלובסקי עם הסנאטור לשעבר ג

ליברמן: "היה לאחרונה סיפור על שתי סוכנויות מודיעין שעובדות על דרך לחדור לטלוויזיות חכמות של סמסונג בבתים בזמן שהן מכובות, אז לא אנחנו לא מוכנים בכלל".

קוזלובסקי: "אנחנו יודעים שהמגזר הפרטי לא אומר אבטחה קודם כל ולמגזר הציבורי אין את ההשפעה שהייתה לו פעם, אז מי נותר אחראי לאבטחה?"

ליברמן: "הייתי אומר שהתקווה היא שנוכל לבטוח בשוק לייצר תמריצים לחברות שיעבדו על אבטחה. זו בעיה שיוצרת אחריות עצומה לחברה ושמתי לב שמנהלי המוצר בחברות שמו לב לכך, אבל למנכ"לים של החברות לא היה אכפת, כי כל מה שעניין אותם זו השורה התחתונה. לדעתי לממשלה יש עניין גובר והולך בתשתית הסייבר במדינה. ניסינו ועדיין לא הצלחנו לעשות זאת, אבל הממשלה צריכה לדרוש מהמגזר הפרטי לדאוג לאבטחה".

קוזלובסקי: "אני לא אקשיע באבטחה אם לא יהיו תקנות שדורשות ממני לעשות זאת ומהממשלה לנטר זאת?"

ליברמן: "זה לא פתיר בלי מעורבות ממשלתית. בכל שלב במשך 5 שנים ניסינו ליצור קהילות במגזר הפרטי ולייצר להם תמריצים ולהגן עליהם מתביעות. אבל רפובליקאים בעיקר לקחו את זה לכיוון של אובר-רגולציה. אני חושב שהמצב משתפר כי מנכ"לים וחברי דירקטורים רואים את האחריות הגדולה שתהיה להם בעתיד אם לא יעשו משהו. אבל במוקדם או מאוחר הממשלה תצטרך לכפות זאת על חברות אמריקאיות".

קוזלובסקי: "אבל כרגע מה שהממשלה עושה הוא לומר - אנחנו לא יודעים כיצד לשלוט באבטחה אז מה שנעשה זה לבלום חברות זרות".

ליברמן: "זה מעט שונה ממה שאנחנו מדברים עליו. אבל אנחנו בהחלט עלולים לירות לעצמנו ברגל אם נהיה קשוחים מדי עם מדינות אחרות, במיוחד עם סין. חברת עו"ד שלנו מייצגת חברות סיניות וישראליות אני יכול להגיד שעכשיו חברות סיניות שרוצות לרכוש חברות אמריקאיות נתונות ליותר בדיקות מאשר חברות ישראליות".

קוזלובסקי: "יש הזדמנות אמיתית לחברות ישראליות לעבוד עם הממשל האמריקאי?"

ליברמן: "במגזר הפרטי יש התלהבות ונכונות רבה לעבוד עם חברות ישראליות. זה נכון גם לגבי הממשלה אבל שם תהינה שכבה נוספת של בדיקות. אולי בגלל שהחברות הישראליות כל כך מתוחכמות שצריך להיות אקסטרה-דקדקנים. אבל אני מקווה שעדיין רואים באמריקה את ארץ ההזדמנויות".

תגיות