אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנקים לא מוכנים להחזיר לסיידוף את דמי הרצינות צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

הבנקים לא מוכנים להחזיר לסיידוף את דמי הרצינות

סיידוף נסוג מהצעתו לרכוש את יורוקום משום שלטענתו נרשמה הרעה בתנאי העסקה. אלא שלטענת נציגי שלושת הבנקים, "לא קרה אירוע מהותי לרעה בחברת בזק"

14.03.2018, 06:52 | גולן חזני

הבנקים הנושים של יורוקום, דיסקונט, הפועלים והבינלאומי, יגישו היום (ד') לבית המשפט הודעה שלפיה הם אינם מוכנים להחזיר לנתי סיידוף את דמי הרצינות  בסך 50 מיליון שקל שהפקיד במהלך המו"מ על רכישת יורוקום - כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

סיידוף נסוג מהצעתו לרכוש את החברה משום שלטענתו נרשמה הרעה בתנאי העסקה. אלא שלטענת נציגי שלושת הבנקים, "לא קרה אירוע מהותי לרעה בחברת בזק".

עוד יטענו הבנקים בפני בית המשפט כי סיידוף נסוג מהעסקה לאחר תקופה ארוכה של מו"מ, שבהמלכה משקיעים פוטנציאלים אחרים התרחקו מרכישת החברה - עובדה שמציבה אותם בעמדה מאד לא נוחה שבה אין להם זמן לחפש רוכשים חדשים.

ביום ראשון השבוע נסוג סיידוף מרכישת השליטה ביורוקום תקשורת - שעדיין נמצאת בשליטתו של שאול אלוביץ'. סיידוף הודיע לבית משפט המחוזי בתל אביב כי הצעת ההסדר שהגיש לרכישת השליטה בחברה פקעה. לטענתו, הדבר נעשה בעקבות אי־קיומם של תנאים מתלים עקרוניים בהסדר. הראשון, כפי שטוען סיידוף, הוא הרעה משמעותית ביכולת השליטה של יורוקום בבזק, בעקבות שינויים במבנה הדירקטוריון שמונעים מיורוקום ליצור גוש חוסם בו. השני, כך נטען, הוא החלטת דירקטוריון בזק להקטין את היקף הדיבידנדים שהיא משלמת מ־100% מהרווח הנקי ל־70%. השלישי והאחרון: לא הושגו הסכמות מול רשות המסים לגבי חבות המס של חברות מקבוצת יורוקום - כפי שנדרש בהסכם.

מימין: שאול אלוביץ מימין: שאול אלוביץ' ונתי סיידוף | צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC מימין: שאול אלוביץ

עם פרישתו מהמירוץ לרכישת החברה, סיידוף דרש מבית משפט שיוחזרו לו דמי הרצינות שהפקיד לצורך ביצוע העסקה.  "להבנת המשקיע, יורוקום תקשורת איבדה, הלכה למעשה, את השליטה בבזק (או לפחות את יכולת השליטה שהיתה שלה לפני הגשת הצעת ההסדר), הן בשל שינוי מדיניות חלוקת הדיבידנד של בזק והשפעתה על החברות שבאמצעותן מחזיקה יורוקום תקשורת בבזק, והן לאור אינדיקציות אחרות", ציין סיידוף בפנייה לבית המשפט.

אלא שלטענת הבנקים, שנציגים שלהם פועלים כמשקיפים ביורוקום בהוראת שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין, לא חלה הרעה כלשהי בתנאי העסקה. עוד טועים בבנקים כי את נושא המס ניתן להסדיר בקלות - ובכל מקרה מדובר בנושא שולי.

אורנשטיין יקבל החלטה בעניין דמי הרצינות בדיון שייערך ביום שלישי הקרוב. ההחלטה שלו עשויה להיות מכרעת לעתיד עסקת יורוקום. אם אורנשטיין יחליט שהבנקים לא מחוייבים להחזיר את דמי הרצינות, סיידוף עשוי לנסות להגיע למתווה חדש בהסכמה של הבנקים, שיאפשר לו לא לאבד את 50 מיליון השקלים שהפקיד.

יורוקום צפויה להגיש היום את עמדתה לבית המשפט לאחר הודעת סיידוף - בה תטען כי לא חל שינוי מהותי לרעה בשליטה על בזק.

סיידוף היה אמור לרכוש בכמיליארד שקל את השליטה באינטרנט זהב שמחזיקה בשליטה בחברות בזק, אנלייט, חלל תקשורת ובפרויקט הנדל"ן מידטאון. ליורוקום חובות של 800 מיליון שקל לבנק דיסקונט, 600 מיליון לבנק הפועלים ו־200 מיליון לבנק הבינלאומי.

סיידוף כבר הפסיד באחרונה עסקה בישראל, כשהתמודד במשך שנה על רכישת אפריקה ישראל. מי שרכש לבסוף את השליטה בחברה הוא איש העסקים מוטי בן משה.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כשמתקשים לקבל החלטות, זה מה שקורה!
לטוב ולרע, ההתנהלות של סיידוף בישראל בעייתית. הוא גרר את בעלי החוב באפריקה שנה במו"מ ובסוף ניסה עוד לכופף אותם לעומת ההסדר שאושר בתחילה על ידי המחזיקים ואז איבד את העסקה. עם יורוקום הוא היה צריך לדעת שהלשליטה ממעלה הפירמידה חלשה בהרבה וזה לא הגיוני שעם כ 400 מיליון מזומן כיום הוא ישתלט על בזק. אם הוא בכל זאת הלך על זה מתוך ראיה שעשויה להיות השבחה בטווח הבינוני בבזק ובחלל תקשורת, הוא היה צריך ללכת עם זה עד הסוף. עכשיו הוא יאכל את הדייסה שבישל וגם לא ייקחו אותו ברצינות בשוק ההון הישראלי בפעם הבאה שהוא יתמודד על מכרז כזה או אחר.
יריב  |  14.03.18
לכל התגובות