אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לידיעת הנשיא טראמפ: פרצה בחוק עשויה להחיות את עסקת קוואלקום צילום: רויטרס

לידיעת הנשיא טראמפ: פרצה בחוק עשויה להחיות את עסקת קוואלקום

ברודקום הציעה 142 מיליארד דולר עבור יצרנית השבבים האמריקאית - מהלך שנבלם בידי הבית הלבן מנימוקי ביטחון לאומי. ואולם, אם תשלים קוואלקום את המעבר לארה"ב, תוכל לערער ולנסות להפוך את החלטת הנשיא

14.03.2018, 11:47 | שירות כלכליסט

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חסם הצעה בסך 142 מיליארד דולר של יצרנית ציוד התקשורת ברודקום לרכישת קוואלקום האמריקאית. מדובר בעסקה הגדולה ביותר שחסם נשיא אמריקאי אי פעם בנימוקים של ביטחון לאומי, ובעסקה שאמורה היתה להיות הגדולה ביותר מעולם בתחום ציוד התקשורת.

קראו עוד בכלכליסט

זו גם הפעם הראשונה שנשיא אמריקאי פוסל עסקה עוד לפני שהיא בכלל סוכמה. אחרי שבשבוע שעבר חתם טראמפ על צו להטלת מכסי מגן על יבוא פלדה ואלומיניום לארה"ב, מדובר במהלך נוסף שבודק את יכולתו ליישם את מדיניות "אמריקה תחילה" שבה הוא דוגל.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: איי אף פי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: איי אף פי

קוואלקום היא אחת החברות הגדולות בארה"ב לייצור שבבים וטכנולוגיות תקשורת אחרות. עיקר הכנסתה מגיע מאספקת מוצריה ליצרניות סמארטפונים דוגמת אפל ומתחרותיה. טראמפ חתם על הצו לביטול העסקה ביום שני בלילה ואמר שקיימות "ראיות מבוססות" לכך שאחרי הרכישה של קוואלקום, ברודקום עלולה "לבצע פעולות שיפגעו בביטחונה הלאומי של ארה"ב".

לו היתה מצליחה ברודקום לרכוש את קוואלקום, המהלך היה יוצר מעצמת שבבים חדשה שיכלה לתפוס את ההובלה בתחום פיתוחי רשתות הדור החמישי, סוגיה מהותית בשל החיוניות שלה למוצרים, שירותים ותשתיות.

ההצעה של ברודקום, שנחשבה להצעה עוינת - כלומר, כזו שנעשתה באופן פומבי כדי לעודד לחץ מצד המשקיעים על חברת המטרה - עוררה התנגדות מרגע שהונחה על השולחן. הוועדה הפדרלית לרכישות זרות בארה"ב (CFIUS), שבודקת עסקאות שעלולות להיות רגישות מבחינה ביטחונית, הביעה את חוסר שביעות רצונה מהאפשרות שהחברה הסינגפורית תעביר לבעלותה ידע אמריקאי שנמצא בידי קוואלקום. עם זאת, CFIUS לא קראה לחסימת העסקה אלא לפתיחת חקירה מעמיקה על הסכנות הטמונות בה אם היא אכן תצא אל הפועל.

ההתערבות של טראמפ בנושא שמה קץ לתקוות של ברודקום, ואולי גם לכוונותיה להתאגד מחדש בארה"ב, שם נוסדה ב-1995. הסיבה לנסיון ההתאגדות מחדש היתה למנוע פסילה של העסקה, בדיוק מהסיבות שבגינן היא נפסלה בסופו של דבר. ברודקום לא יכולה לערער על הצו לחסימת העסקה, אבל ייתכן שהיא תנסה לשוב ולרכוש את קוואלקום אם תשלים את המהלך להתאגדות מחדש בארה"ב. במקרה זה היא תוכל לטעון שחוות הדעת של CFIUS כבר לא נוגעת לה שכן היא אינה חברה זרה המבקשת לרכוש חברה אמריקאית.

תגיות