אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנט: "חסרים עדיין 2,549 אנשי הוראה להפעלת 'בית הספר של החגים'" צילום: ענר גרין

בנט: "חסרים עדיין 2,549 אנשי הוראה להפעלת 'בית הספר של החגים'"

עדיין קיים בלבול לא קטן עבור הורים רבים שכן בחלק מהרשויות המקומיות הוחלט לא להפעיל את התוכנית, בין השאר בשל הפעלתן של תוכניות דומות. ב-12 רשויות, בהן ת"א, לא יפעילו כלל את התוכנית

14.03.2018, 13:12 | ספי קרופסקי
כשבוע וחצי לפני תחילתה של תוכנית "בית הספר של החגים" שבה יופעלו מסגרות עבור ילדי גני ותלמידי יסודי על מנת להקל על הורים עובדים, משרד החינוך מבצע מאמצים אחרונים להשלים את הפערים באיוש צוותי ההוראה.

קראו עוד בכלכליסט

שר החינוך נפתלי בנט צייץ היום (ד') בחשבון הטוויטר האישי שלו נתונים חדשים, לפיהם חסרים עדיין 2,549 אנשי הוראה על מנת שהתוכנית תופעל לפי התכנון, כשעד כה גויסו מעל ל-29 אלף אנשי הוראה. הבעיה העיקרית היא איוש עובדי הוראה עבור הפעלת התוכנית בגני הילדים, אם כי לפי המספרים שמפרסם המשרד הפערים הללו צומצמו משמעותית. כך למשל רק לפני יומיים היו חסרים בסך הכל קרוב ל-5,000 עובדי הוראה, ואם הקצב הנוכחי יימשך סביר להניח שגם המשרות החסרות יאוישו.

יחד עם זאת, עדיין קיים בלבול לא קטן עבור הורים רבים שכן בחלק מהרשויות המקומיות הוחלט לא להפעיל את התוכנית, בין השאר בשל הפעלתן של תוכניות דומות. מנתוני המשרד שנמסרו לבקשת "כלכליסט" עולה כי 12 רשויות, אחת מהן תל אביב, לא יפעילו כלל את התוכנית. מהנתונים שפרסם היום השר בנט עולה כי עד כה 454 אלף ילדים נרשמו לתוכנית, שהם ה-70% מהפוטנציאל שהוא כ-668 אלף ילדים. התוכנית תופעל בסך הכל ב-244 רשויות ברחבי הארץ.

עיריית ת"א: "נפעל לפי 'תוכנית 'ניצנים'"

גם בעיריית תל אביב, שאינה משתתפת בתוכנית, התייחסו היום לבלבול שנוצר והוציאו הודעת הבהרה בנושא: "בעקבות פרסומים שונים אודות אי השתתפות של עיריית תל אביב-יפו במסגרות 'בית הספר של החגים', אנחנו רוצים להבהיר שמערכת החינוך בתל אביב-יפו תפעל בחול המועד פסח במסגרת תוכנית 'ניצנים' המורחב ותיתן מענה לכל הילדים - כמו שנתנה מענה גם בפורים, חנוכה וסוכות - ולכן לא ניגשה העירייה לקול הקורא של הפרויקט. אין צורך בשתי מסגרות חופפות שנותנות את אותו מענה ובאותו תעריף".

  , צילום: אורן אגמון צילום: אורן אגמון   , צילום: אורן אגמון

לפני כחודש פורסם ב"כלכליסט" מכתב ששיגרו מנהלי אגפים ומחלקות של גני ילדים מ-67 רשויות מקומיות ברחבי הארץ לשר החינוך, נפתלי בנט, ובו טענו כי הם אינם ערוכים להפעלת וכנית קיצור החופשות בפסח הקרוב שמשרד החינוך התחייב. במכתב ששוגר לשר בנט ולמנכ"ל משרדו שמואל אבואב, כתבו מנהלי האגפים כי "במסגרת ההתכנסות בהשתלמות השנתית של מנהלי אגפי החינוך ברשויות המקומיות, הועלו קשיים רבים ביישום ההחלטה להפעיל את גני הילדים בחופשת פסח, בעיקר בגיוס כוח-אדם". לא מן הנמנע כי הקריאה אכן סייעה ואכן, כפי שבא לידי ביטוי בנתונים שפרסם השר בנט, הפערים הללו על סף סגירה.

בשלב הראשון יינתנו 6 ימי חופשה, 5 מהם בפסח הקרוב, שבהם משרד החינוך יסבסד באופן מלא או חלקי פעילות עבור התלמידים, ובשנים הבאות מספר ימי החופשה הללו יעלה ל-10. במגזר היהודי יינתנו 5 ימים בחופשת פסח ויום אחד באיסרו חג שבועות; במגזר הלא יהודי יינתנו 6 ימים בחופשת האביב.

השתתפות ההורים בימי הפעילות הללו תיקבע לפי אשכולות הלמ"ס (הדירוג הסוציו-אקונומי) של היישוב שבו הם מתגוררים. אשכולות למ"ס 1 עד 4 (הנמוכים ביותר) לא יידרשו לשלם כלל; אשכולות למ"ס 5 עד 7 ישלמו 20 שקל ליום פעילות; ואשכולות למ"ס 8 עד 10 ישלמו סכום של 30 שקל עבור יום פעילות. עלות יום פעילות אחד היא כ-40 מיליון שקל.

שעות הפעילות יהיו בין 8:00 ל-13:00 בבתי הספר ומ-7:30 עד 13:00 בגני הילדים. הצוותים החינוכיים יורכבו ממורים או שני מדריכים בכל קבוצה בבתי הספר ומגננת וסייעת או מדריכה וסייעת בגני הילדים. במשרד החינוך מעריכים כי פוטנציאל המשתתפים בתוכנית הוא של מעל 416 אלף תלמידים בבתי הספר ומעל 494 אלף ילדים בגנים. התוכנית, שנולדה בין השאר בעקבות מחאת ההורים על ביזור וריבוי חופשות התלמידים, נועדה לספק מענה להורים עובדים, לסייע בצמצום פערים בין תלמידים מרקעים שונים, להקל על נטל תשלומי ההורים במהלך ימי החג וכן לאפשר תוכניות העשרה נוספות לתלמידים גם בימים אלו.

תגיות