אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשמית: ברודקום מוותרת על רכישת קוואלקום צילום: בלומברג

רשמית: ברודקום מוותרת על רכישת קוואלקום

חברת השבבים נכנעת לדרישת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ולא תנסה לרכוש את יצרנית מעבדי המובייל המובילה. זאת, לאחר שהגישה הצעה של 142 מיליארד דולר לרכישה, במה שיכל להיות עסקת הטכנולוגיה הגדולה ביותר

14.03.2018, 14:27 | רפאל קאהאן

חברת השבבים ברודקום הודיעה שתסיר את הצעתה לרכישת קוואלקום, שעמדה על 142 מיליארד דולר; זאת, בשל איסור שהטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על ביצוע העסקה, משיקול של ביטחון לאומי.

קראו עוד בכלכליסט

"למרות שאנחנו מאוכזבים מהתוצאה, ברודקום משלימה עם ההחלטה", נמסר בהודעה מטעמה. הודעה זו מסיימת רשמית את סדרת המהלכים שניסתה ליזום כדי להשלים את העסקה.

עם זאת ברודקום ממשיכה את יוזמתה להעביר חזרה את מטה החברה לארה"ב. החברה העבירה אותו לסינגפור מטעמי מס עם השתלטות אווגו הסינגפורית בהובלת נשיאה הוק טאן, שרכש אותה עבור 37 מיליארד דולר. בנוסף היא גם נסוגה מכוונתה למנות דירקטורים מטעמה בדירקטוריון קוואלקום.

שבב של ברודקום, צילום: בלומברג שבב של ברודקום | צילום: בלומברג שבב של ברודקום, צילום: בלומברג

הוק טאן, מנכ"ל ברודקום, יזם את ניסיון ההשתלטות על קוואלקום לפני מספר חודשים על במטרה להפוך את החברה המשולבת לאחת החברות הגדולות בשוק השבבים העולמי, ששוויו כיום עומד על כ-400 מיליארד דולר. הרכישה נועדה לשפר את המיצוב של ברודקום בשוק שבבי התקשורת ולהפוך אותה לשחקן מרכזי לקראת פריסת רשתות הדור החמישי שצפויה להיערך בשנים הקרובות.

אחת הטענות העיקריות של הוועדה להשקעות זרות של ממשלת ארה"ב במשרד האוצר האמריקאי הייתה שמוצריה של קוואלקום משמשים את הפנטגון ומשרד ההגנה במיזמים שונים. החשש עלה היה שגורמים זרים - כמו סין - יכולים לקבל בתוך כך גישה קלה יותר לטכנולוגיות ומידע חסוי. עם זאת לא ברור כיצד היה הדבר מתבצע; למרות שברודקום נמצאת תחת שליטה סינגפורית, החברה עצמה עדיין פועלת מארה"ב כחברה אמריקאית לכל דבר.

לברודקום יש גם פעילות פיתוח ענפה בישראל, כ-800 איש עובדים במשרדי החברה בהרצליה והיא רכשה מספר סטארט-אפים בארץ. את הפעילות של ברודקום בארץ מוביל מזה שנים רבות ד"ר שלמה מרקל.  

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מרתק לראות את המקור לביטוי הון ושלטון
ברודקום חברה שהמטה שלה בארה"ב, מנהליה בארה"ב, הוקמה בארה"ב, רב עובדיה בארה"ב, נסחרת בארה"ב והפטנטים בארה"ב - נכון שרשומה בסינגפור (מיסוי בעיקר) ובתוך חודשיים תהיה רשומה בארה"ב. אבל העסקה בוטלה ע"י הממשל בגלל החשש מסין ? איך ? למה ? שעורי בית ....
עיתונאי  |  15.03.18
2.
למגיב מס' 1 - קשקוש
לברודקום יותר פטנטים מקוואלקום לברודקום יותר טכנולוגים מקוואלקום הודעת על הצעת הרכש בנובמבר העלתה משמעותית את מניות קוואלקום והודעת הביטול הורידה משמעותית את מניות קוואלקום - אז כנראה לא בדיוק..... אהה ושכחנו את התביעות המשפטיות של אפל ושל האיחוד האירופי נגד קוואלקום.... ולמיטיבי הזכרון עד שנת 2008 קוואלקום אז הואשמה בהפרת פטנטים של ברודקום ושלמה קנס כמליארד דולר במשפט שהחל בתביעה שלה דוקא כשהתברר שאין לה כל פטנטים שהופרו ע"י ברודקום
טכנולוג  |  15.03.18