אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב מאשימה: לוחמי סייבר של רוסיה תקפו את תוכנית הגרעין שלנו צילום: אי פי איי

ארה"ב מאשימה: לוחמי סייבר של רוסיה תקפו את תוכנית הגרעין שלנו

סטיב מנוצ'ין, שר האוצר האמריקאי, האשים את ממשלת רוסיה בהפעלת מתקפות רשת, דיסאינפורמציה והסתה אשר השפיעו על בחירות 2016 במדינה והזיקו לתשתיות אנרגיה, מים ותעשייה. בנוסף, הכריז על הטלת סנקציות על אישים וגופים רוסים

15.03.2018, 17:31 | ניצן סדן

ארצות הברית מאשימה רשמית גורמים המסונפים לממשלת רוסיה במתקפת סייבר שנועדה לפגוע בתשתיות קריטיות בשטחה - מתקני גרעין, מים, תעשיות חיוניות ואנרגיה. "אנו מתמודדים עם פעילות סייבר רוסית, כולל ניסיון להשפעה על הבחירות בארצות הברית, מתקפות הרסניות ופריצה לתשתיות", אמר סטיב מנוצ'ין, שר האוצר האמריקאי.

קראו עוד בכלכליסט

משרדו הודיע היום (ה') על הטלת סנקציות על חמישה ארגונים רוסים, ביניהם המודיעין הרוסי ועל 19 אזרחי רוסיה בחשד למעורבות במתקפות, בפעולות דיסאינפורמציה ובמהלכים מקוונים אחרים שהשפיעו - לדברי השר - על יציבות ארצות הברית עצמה.

סטיב מנוצ סטיב מנוצ'ין | צילום: רויטרס סטיב מנוצ

זה לא חדש שגורמים רוסים התערבו במערכת הבחירות האמריקאית האחרונה, כמו גם בבחירות בצרפת, בהצבעת הברקזיט בבריטניה ובמהלכים פוליטיים נרחבים אחרים ברחבי אירופה. ואולם, לא ברור איזה נזק נגרם לתשתיות שהזכיר מנוצ'ין - תשתיות שלפי הגדרות הפנטגון, פגיעה בהן מהווה עילה לתגובה צבאית.

לרוסיה חוליות האקרים רבות שהן מהמיומנות והפעילות ביותר בעולם; הן מוציאות מבצעי פריצה, גניבת מידע, שיבוש תשתיות והפצת תעמולה מזה שנים, כשמומחי אבטחה מנסים להתחקות אחריהן וללמוד את שיטות הפעולה שלהן. החוליות הללו הן מהיצירתיות ביותר בעולם ובעבר תועדו כשהן משלבות טכנולוגיה מתקדמת במיוחד עם שיטות הצפנה עתיקות כמו סטגנוגרפיה - שילוב מסרים בתוך תמונה או טקסט, פריצה לרשתות תקשורת לווייניות ושימוש ברכיבי תוכנה שיכולים להזיק למערכות שמנסות לחקור אותם.

ולדימיר פוטין. איך תוכיחו שזה הוא? , צילום: איי אף פי ולדימיר פוטין. איך תוכיחו שזה הוא? | צילום: איי אף פי ולדימיר פוטין. איך תוכיחו שזה הוא? , צילום: איי אף פי

ואולם, קשה עד בלתי אפשרי להוכיח חד משמעית את אחריותה של מדינה ספציפית למתקפת סייבר; תוקפים מתקדמים משתמשים בתשתיות שרתים שרשומות בשמות בדויים במדינות אחרות, מתאימים את שעות הפעילות שלהם לשעות עבודה של מדינות אחרות ושותלים בקוד שלהם מלל בשפות אחרות - הכל כדי להסוות את צעדיהם.

גם אם הצליחו גורמי אבטחת המידע של סוכנויות המודיעין האמריקאיות לקשר מתקפה לחוליה ספציפית, תמיד יכולה רוסיה לטעון שמדובר בפושעים ולא בתוקפים מטעמה. ומסיבה זו, יש להניח שעם כל הזעם בוושינגטון, לא יסלים המצב לכדי מתיחות צבאית - גם אם נגרם נזק ממשי לתשתיות האמריקאיות.

בנוסף, החוליות הרוסיות יודעות היכן לתקוף והיכן לא להגזים; לפני מספר שנים הצליחו להשבית את רשת החשמל האוקראינית ולהחשיך כך מחוז שלם. טריק כזה לא היה מוצא לפועל בארצות הברית - הן בשל העובדה שהרשתות בה מאובטחות יותר והן בשל החשש מגרימת בהלה וזעם בקרב הציבור האמריקאי, מה שהיה מאלץ את הממשלה לנקוט בצעדים אגרסיביים גם אם הנשיא מאוד מחבב את מקבילו במוסקבה.

תגיות