אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ”ש: חייבי מזונות רשאים לצאת מהארץ צילום: bigstock

ביהמ”ש: חייבי מזונות רשאים לצאת מהארץ

השופט קבע כי אין לעכב את יציאתו של מי שפורע את התשלומים במועדם, גם אם יש לו תיק בהוצאה לפועל

17.03.2018, 21:29 | ענת רואה

בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע כי מי שחייב מזונות לביטוח לאומי ופורע במועד את התשלומים רשאי לצאת מהארץ, ואין הצדקה להשאיר נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ רק משום שיש לו תיק בהוצאה לפועל.

קראו עוד בכלכליסט

המקרה הנידון עסק בגבר שלא עמד בתשלומי המזונות שהוטלו עליו, וגרושתו גבתה את הכסף מביטוח לאומי. בעקבות זאת פתח ביטוח לאומי בהליכי הוצאה לפועל, שבמסגרתם ביקש צו עיכוב יציאה מהארץ. במסגרת ההליך חויב הגבר לשלם לביטוח לאומי 522 שקל לחודש ועמד בתשלומים כסדרם. לפיכך ביקש לבטל את צו העיכוב, אך בקשתו נדחתה על ידי הרשמת. באמצעות עו"ד שמואל קמיל ערער הגבר נגד החלטת הרשמת.

בפתח פסק הדין של השופט פליקס גורודצקי נכתב כי “עסקינן בערעור עקרוני נגד פגיעה בזכויות היסוד של כל אב גרוש שיש נגדו תיק הוצאה לפועל מטעם ביטוח לאומי, ועל הדרך מקבל גם צו עיכוב יציאה מהארץ כמעין צעד ענישתי”. השופט דן באריכות בטענות ולבסוף הכריע כי משעה שצו התשלומים מקוים, אין הצדקה להטיל הגבלה עונשית: "אין זה סביר להטיל מגבלה עונשית על מי שמקיים על פני תקופה ארוכה החלטה שיפוטית כלשונה".

את המוסד לביטוח לאומי ייצג עו"ד חנן פוטרמן.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כל הכבוד ,שוברים שגרה
כל פקיד/ה בגופי המס לוחצים אנטר במקלדת ובכלל לא מבינים את המשמעות. החלטה מצויינת ששוברת שגרה של אטימות וחוסר הגיון של פקידי האנטר. בכל פעם שאני שומע סיפורי רשעות על פקידי האנטר האטומים , אני מאחל להם בריאות מלווה באנטרים. מישהו למעלה רואה הכל אחרי שלחצו על האנטר והולכים למטבחון לחצי שעה כשאנשים שזקוקקים להם ממתינים בשעות קבלת קהל. בשורה תחתונה כל הכבוד לצדק בהחלת בית המשפט.
אייל  |  08.04.18
7.
פס"ד אמיץ! כעת הגיעה העת לביטול דומה
גם בהוצל"פ ה"רגיל", לא רק בהוצל"פ מזונות. בשום מדינה בעולם המערבי (גם לא הערבי) נותנים לחברה סלולארית לעכב יציאה של אזרח מהארץ בגלל חוב של 300 ש"ח! לדעתי על כל חייב מעוכב יציאה מהארץ לפנות מיידית לרשם ההוצל"פ שלו, ולבקש ביטול העיכוב על סמך פבק הדין האמיץ הזה. ואם יתקל ברשם מרושע, או ברשמת מרושעת (סביר בהחלט)- לערער מיידית!
רונן  |  18.03.18
לכל התגובות