אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רימון נסוגה מתוכנית ההנפקה בת"א: במו"מ להשקעה של הפניקס צילום: שאול גולן

רימון נסוגה מתוכנית ההנפקה בת"א: במו"מ להשקעה של הפניקס

במסגרת העסקה המתגבשת תרכוש הפניקס כ־20% מחברת תשתיות המים לפי שווי של 380 מיליון שקל, הגבוה ב־40% מהונה העצמי. החברה מוחזקת בידי גרנות (67%) והמייסד והמנכ"ל יוסי אלמלם (33%), שירשום אקזיט של 20 מיליון שקל

18.03.2018, 06:56 | גולן חזני

חברת הביטוח הפניקס מנהלת משא ומתן מתקדם להשקעה של 75 מיליון שקל בחברת תשתיות המים רימון. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה עם החברה, שבבעלות האגודה השיתופית של הקיבוצים גרנות (67%) והמנכ"ל והמייסד יוסי אלמלם (33%), צפויה להיחתם בשבועות הקרובים. במסגרת העסקה תרכוש הפניקס, בניהולו של אייל לפידות, כ־20% ממניות רימון, חלקן מידי אלמלם, שירשום אקזיט של כ־20 מיליון שקל. עבור אלמלם, יליד חדרה וכיום תושב קיסריה, זה האקזיט המשמעותי הראשון ממפעל חייו.

קראו עוד בכלכליסט

יתרת הסכום תוזרם לקופת החברה ותשמש אותה לרכישות שונות לצורך פיתוח עסקיה, בעיקר לאור פרויקטים חדשים שאליהם נכנסה באפריקה. המהלך נועד גם לחזק את בסיס ההון שלה, ולוודא כי תעמוד בדרישות הסף לביצוע פרויקטי תשתיות גדולים - מרכיב הון עצמי של 20%.

ההכנסות של רימון עומדות על 220 מיליון שקל בשנה, והרווח התפעולי תזרימי (EBITDA) על כ־45 מיליון שקל. החברה מייצרת רווח נקי של 22–20 מיליון שקל בשנה, יש לה חוב של כ־40 מיליון שקל וצבר הזמנות של מיליארד שקל.

הונה העצמי של רימון, נכון למחצית 2017, עמד על 285 מיליון שקל. כניסת הפניקס לרימון נעשית לפי שווי הגבוה ב־40% מזה.

כפי שנחשף ב"כלכליסט" באוגוסט האחרון, רימון כיוונה להנפקת מניות ראשונית בתל אביב, ואף הכינה תשקיף לשם כך. עם זאת, אינדיקציות מהשוק העידו על כך שהחברה אינה בשלה למהלך מבחינת תוצאותיה העסקיות. במקביל הביעו כמה גופים עניין להשקעה בה - עם הבולטים שבהם נמנות קרן טנא של אריאל הלפרין, קרן סקיי של צבי יוכמן וניר דגן, קבוצת אלייד של יצחק סוארי ולאומי פרטנרס, שבניהול ירון בלוך.

רימון מקיסריה פועלת באמצעות שתי זרועות: הראשונה לביצוע פרויקטים בתחומי השבת קולחים, קידוחים, טיפול בשפכים ופיתוח תשתיות; והשנייה להקמת רשתות חלוקה של גז טבעי, שמאפשרות חיבור של לקוחות קצה לגז.

אלמלם ייסד את רימון ב־1996, וכמשקיע ראשון הכניס כשותפה את גאון אגרו, מקבוצת גאון בעבר בשליטת בני גאון. לפני כעשור ביצעה גרנות השקעה ראשונה ברימון תמורת הקצאת שליש ממניותיה לפי שווי של 15 מיליון שקל. ב־2011 רכשה גרנות עם אלמלם את חלקה של גאון אחזקות, שחתמה על הסדר חוב, לפי שווי של 85 מיליון שקל. לגרנות זכות לרכוש את מניותיו של אלמלם לפי שווי מסוים כל עוד החברה לא מבצעת גיוס הון.

גרנות מחזיקה ברימון באמצעות מיגר, זרוע ההשקעות של האגודה. באחרונה איבדה גרנות את אחת ההשקעות המרכזיות שלה - קבוצת אלון, שבה החזיקה (48%) במשותף עם ארגוני קניות נוספים של הקיבוצים, לצד שרגא בירן (52%). מניות אלון עברו למחזיקי האג"ח לאחר שבעלי השליטה לא עמדו בתנאי הסכם שעליו חתמו ביוני האחרון. החוב של אלון למחזיקי האג"ח עמד על 1.7 מיליארד שקל.

גרנות היא הארגון האזורי העשיר ביותר של ארגוני הקיבוצים. היא בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים באזור השרון וחוף הכרמל. האגודה מוכרת בעיקר בהיותה המשקיעה הגדולה ביותר מבין הקיבוצים בחברת תנובה, עם 7% מהמניות.

תגיות