אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופה צרפתי נקנס ב-3,000 יורו משום שעבד קשה מדי צילום: אימג'בנק, Gettyimages

אופה צרפתי נקנס ב-3,000 יורו משום שעבד קשה מדי

האופה סדריק ויורה בעיירה קטנה ומתויירת במרכז צרפת פתח בקיץ את המאפייה שלו 7 ימים בשבוע ועבר בכך על החוק. תושבי המקום מחו על העונש וטענו: "אין דבר יותר גרוע לתיירות מחנות סגורה"

19.03.2018, 12:54 | שירות כלכליסט

הצרפתים ידועים בכך שהם יודעים לאזן בין העבודה לחיים הפרטיים. אבל מתברר שיש צרפתים שלא מפסיקים לעבוד. אחת מהם, האופה סדריק ויורה (Cédric Vaivre) שהפעיל את המאפייה שלו במשך 7 ימים בשבוע במהלך חודשי הקיץ אשתקד, נקנס על כך ע"י הרשויות.

הצטרפו לערוץ הטלגרם של כלכליסט

רשות העובדים והתעסוקה בעיירה ליסיני-סור-בארס (Lusigny-sur-Barse), הטילה את האופה קנס של 3,000 יורו בשל הפרת החוק המחייב מעסיקים לקחת יום מנוחה אחד בשבוע. אולם ראש העיירה המונה 2,000 איש ורבים מהתושבים, יצאו להגנתו של ויורה. "באזורי תיירות, נראה כי הכרחי לפתוח את בתי העסק שלנו 7 ימים בשבוע במהלך הקיץ. אין דבר יותר גרוע מחנות סגורה כשיש תיירים", אמר ראש העיירה כריסטיאן בראנל. "צריך לחשוב בהיגיון. אנו נמצאים באזור שאין בו תחרות רבה. תנו לאנשים לעבוד אם המבקרים מצפים לקבל שירות".  

משמאל, האופה הצרפתי סדריק ויורה , צילום: TF1 משמאל, האופה הצרפתי סדריק ויורה | צילום: TF1 משמאל, האופה הצרפתי סדריק ויורה , צילום: TF1

העיירה שוכנת על נתיב התיירות של האגמים והחורשות של צפון-מרכז צרפת. הקנס הוטל מכוח שני חוקים מ-1994 ומ-2000. אולם החוקים גם מאפשרים מקרים יוצאים מן הכלל. עד 2016 מאפייתו של ויורה קיבלה סטטוס של יוצא מן הכלל אולם סטטוס זה לא חודש ב-2017.

המקומיים פרסמו עצומה לתמיכה בוויורה בסוף פברואר, ואספור כבר 400 חתימות. הנושא גם פרץ מגבולות ליסיני-סור-בארס ופורסם ברחבי צרפת.

האופה עדיין לא שילם את הקנס והוא מקווה שהמחאה הציבורית תביא לביטולו.

זוהי לא הפעם הראשונה שבצרפת הוטלו קנסות על מאפיות הפועלות 7 ימים בשבוע. "צרפת עושה הכל כדי למצוא מקומות עבודה לאלו הצריכים אותם, אבל אני כאופה צריך לפטר אנשים", אמר אחד מהאופים שספג קנס דומה.

אולם יש התומכים בקנס, כגון איגודי עובדים. אריק שרר (Eric Scherrer) מארגון עובדי הקמעונות CLIC-P אמר: "יש חוק המחייב את בעלי העסקים בתעשיית המזון לסגור יום אחד בשבוע את העסק. אנשים צריכים לנוח יום בשבוע. אי אפשר לעבוד ללא הפסקה. חיוני שהעובדים והמעסיקים יזכו ליום מנוחה".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות