אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבוקר: 1,200 עובדי בנק אגוד שובתים

הבוקר: 1,200 עובדי בנק אגוד שובתים

ועדי העובדים מעוניינים לקיים כינוס הסברה על רקע אי הוודאות בעסקת המיזוג עם בנק מזרחי טפחות. זאת למרות שברשות ההגבלים העסקיים הודיעו כי פרסום החלטתה יידחה לאחר חג הפסח

20.03.2018, 08:13 | רעות שפיגלמן

בעקבות כנס הסברה שיתקיים היום (ג') בשעות הצהריים, שובתים כ-1,200 עובדי בנק אגוד. כל סניפי הבנק יהיו סגורים כמו גם מוקדי השירות הטלפוניים, למעט מוקד טלפוני לפניות חירום שיופעל. הכנס נערך על רקע התנגדות העובדים למיזוגו של אגוד אל מזרחי טפחות. מטרת הכנס היא מענה של שאלות ותהיות של העובדים. זאת למרות שאין לעת עתה מה לחדש לעובדים מבחינת סטטוס העסקה. כל הנוגעים בדבר ממתינים לתשובת הרשות להגבלים עסקיים בשאלת אישור העסקה ואם כן, באילו תנאים.

קראו עוד בכלכליסט

הרשות היתה אמורה לפרסם את החלטתה עד כה, אולם בשל מורכבות העסקה ביקשה דחייה והיא צפויה לעת עתה לפרסם החלטתה לאחר חג הפסח.

על רקע ההמתנה להחלטת רשות ההגבלים העובדים נוקטים כרגע במהלכים נקודתיים ולא פוצחים בצעדים דרמטיים יותר, למשל בשביתה ארוכה.

בין התנאים המתלים לעסקת המיזוג שהסכם ההתקשרות בגינה נחתם בנובמבר האחרון דרושה גם הגעה להסכמות עם ועדי העובדים באגוד, ביחס למתווה התייעלות עד לחודש מאי הקרוב. מספר מפגשים שהתקיימו עד כה בין הנהלת אגוד לבין ועדי העובדים בניסיון להגיע להסכמה על מתווה התייעלות ביחס לעובדי אגוד, לא נשאו פרי.

הפגנת עובדי בנק אגוד בחודש נובמבר האחרון הפגנת עובדי בנק אגוד בחודש נובמבר האחרון הפגנת עובדי בנק אגוד בחודש נובמבר האחרון

במזרחי טפחות מבקשים לקלוט עם המיזוג רק חלק מעובדי אגוד, כאשר שכבת המנהלים בבנק ומורשי החתימה בו, כ-250 עובדים, נמצאת במוקד המאבק כיוון שאותה מעוניין מזרחי טפחות לצמצם משמעותית.

אם לא תושג הסכמה מול נציגי עובדי בנק אגוד באשר למהלך התייעלות, למרות שיהיה אישור מהרגולטורים, תעמוד בפני מזרחי טפחות אפשרות לוותר על התנאי הזה ולרכוש את אגוד עם כל מצבת העובדים שלו - כ-1,200 איש. במקרה כזה מזרחי טפחות יישא בעלויות ההתייעלות שהן לא מבוטלות ונאמדות בהיקף של כמיליון וחצי שקלים לכל עובד בבנק אגוד שילך הביתה.

על פי חוק כאשר מתבצע מיזוג יש לנהל מו"מ מול העובדים בחברה שמתמזגת ולהגיע להסכמות. עם זאת, חשוב לזכור שידו של מזרחי טפחות היא במובן מסויים על העליונה כאן משום שבעלי השליטה בבנק אגוד, שעומד על המדף ללא איתור רוכש זמן רב, לא נהנים מדיבידנדים ומעוניינים למכור אחזקותיהם, ולכן אפשרות נוספת לצד המיזוג היא מכירת פעילויות הבנק וסגירתו, במקרה בו לא יימצא רוכש לבנק – מה שלא נמצא עד כה, למעט מזרחי טפחות. במקרה של מכירת פעילויות הבנק וסגירתו כלל העובדים מסיימים העסקתם.

לפי ההסכם, בנק מזרחי ירכוש לפי שווי של כ-1.4 מיליארד שקל את מניותיהם של בעלי השליטה באגוד - שלמה אליהו משפחות לנדאו, מנור ויעל אלמוג־זכאי - המחזיקים יחדיו ב-75% ממניות הבנק. תמורת המניות יקצה מזרחי מניות של הבנק למוכרים לפי מחיר המגלם לאגוד מכפיל הון (יחס בין שווי השוק להון עצמי) של 0.6.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
המליונרים החדשים
פרסמתם פיצוי לכל עובד בסך 1.5 מליון שקל. אני מרוויח 10 א' ש"ח בבנק. עובד כבר 10 שנים. אני אשמור את הידיעה שאולי יביאו לי 150 אלף שקל במקרה הטוב לפני מיסים ולהתחיל לחפש עבודה בגיל 37 בלי ניסיון אחר מלבד בנקאות. הרוע לא נמצא רק בבעלי ההון אלא גם בכתבים שלא אחראים בפירסומים שלהם.
עובד בנק  |  21.03.18
6.
מאמין שהמהלך קצת יעשה שינוי בכל עולם הבנקאות
כרגע אין כל כך אלטרנטיבות ואין תחרות מספיקה לדעתי בכל הבנקים בגלל ששני הבנקים הגדולים חולשים על מרבית הכסף והאשראי. לא יודע מדוע מסרבים כל כך מכל המהלך שיכול רק להיטיב עם הלקוח. לא יודע מה הובטח לכלל העובדים שלהם אבל מקווה שהתנאים שלהם יישארו כפי שהיו.
סהר  |  20.03.18
לכל התגובות