אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הולך ומסתבך: גארי בארנט נפגש עם רשות ני"ע לנמק את חלוקת הדיבידנד צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

הולך ומסתבך: גארי בארנט נפגש עם רשות ני"ע לנמק את חלוקת הדיבידנד

הרשות דרשה מבעל השליטה באקסטל לעמוד בתנאי שטר הנאמנות: 100 מיליון דולר בקופה אחרי שחולק הדיבידנד. אלא שהחברה לא עומדת בדרישה לפי כל הדו"חות שפורסמו. בארנט: זה יסתדר ברבעון הבא. המחזיקים: נדרוש שהכסף יוחזר

21.03.2018, 07:06 | אורן פרוינד

גארי בארנט, בעל השליטה בחברת הנדל"ן אקסטל, הגיע לביקור בישראל בימים האחרונים. אלא שהוא לא הסתפק בסיור בכותל ובשוק הפשפשים: ל"כלכליסט" נודע כי בארנט נפגש עם נציגי רשות ני"ע במשרדיה, לאחר שנדרש לספק הבהרות בקשר לדיבידנד השנוי במחלוקת של 75 מיליון דולר שמשך מהחברה לפני שבוע.  

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות הפגישה מיהר בארנט לדווח למשקיעים בתל אביב את פרשנותו לגבי ההתניות לחלוקת הדיבידנד. לדעת מחזיקי האג"ח, הפרשנות שלו לא עומדת במבחן המשפטי ולפיכך הוא ייאלץ להחזיר את הדיבידנד שחולק. לדברי המחזיקים, החברה לא עומדת במבחן חלוקת הדיבידנד. בכוונתם למנות נציג משפטי ומומחה כלכלי מטעמם באסיפה, שתכונס ביום רביעי הבא, ולדרוש מבארנט שיחזיר את הדיבידנד מיידית.

אחד המחזיקים אמר ל"כלכליסט": "החברה לא עומדת בהתניות. הדיבידנד חולק ורק אז פורסם - זה תהליך עקום ולא הגיוני, שרק מעיד על המצוקה של בארנט". החוב של אקסטל למחזיקים עומד על 1.65 מיליארד שקל, והיא נדרשת לעמוד עד סוף 2018 בתשלום קרן של 136 מיליון דולר ותשלום ריבית של 13 מיליון דולר.

אקסטל ספגה טלטלה לאחר ששני דירקטורים, הדח"צ דוד ברוך והדירקטור הבלתי תלוי יהלי שפי, התפטרו במחאה על דיבידנד הבזק שבארנט משך מבלי להודיע מראש למשקיעים. בארנט תקף את השניים בשיחת המשקיעים: "אחד לא הבין כלום והשני מודאג מדי". ההחלטה שלחה את האג"ח של החברה לרמות תשואה דו־ספרתיות של 13.5%-12.5%, שלא מאפשרות לה למחזר חוב בשוק.

בשטר הנאמנות לאג"ח של אקסטל יש התניה שקובעת: "לא תבוצע חלוקת דיבידנד אלא אם סך המזומן בחברה, בהתאם לדו"חותיה הכספיים הנפרדים (ברמת הסולו) לאחר חלוקת הדיבידנד, לא יפחת מ־100 מיליון דולר". ברשות ביקשו מבארנט הבהרה לגבי הנזילות ותהו כיצד לטענתו החברה עומדת בהתניה הזו, בעוד שנכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, הדו"ח האחרון המבוקר שדיווחה, עומדות יתרות המזומנים סולו על 126 מיליון דולר; בניכוי הדיבידנד הן עומדות על 51 מיליון דולר בלבד.

לבארנט היה טיעון מפתיע: אף שהתנאי דן בבחינת יתרות הנזילות לפי הדו"חות המבוקרים, לא נכון לבחון את החברה לפי הדו"חות האחרונים שפורסמו אלא לפי המעודכנים ביותר. זאת בניגוד לשאר התנאים בשטר הנאמנות.

הרשות ביקשה מבארנט להבהיר מה מצב הנזילות בהתאם לדו"חות המבוקרים לשנת 2017, שצפויים לצאת בקרוב. אלא שגם שם אקסטל לא עומדת במבחן. אקסטל דיווחה כי היא צפויה לסיים את 2017 עם יתרות נזילות של 63 מיליון דולר בניכוי חלוקת הדיבינד, סכום שאינו עומד במינימום ההתניה - יתרות נזילות של 100 מיליון דולר.

בארנט אמר ביחס לדו"חות הרבעון השלישי והרביעי של 2017: "מועדי בדיקה אלה אינם רלבנטיים לעמדת החברה, שכן הם קודמים בחמישה חודשים ובחודשיים למועד חלוקת הדיבידנד". לדברי אקסטל, היא עומדת בהתניית 100 מיליון הדולר שכן המזומן ברמת הסולו - סמוך לאחר מועד החלוקה ובניכוי החלוקה - עמד על 115 מיליון דולר. הרשות ביקשה מאקסטל להבהיר את הפרשנות הזו למשקיעים בדיווח מיידי ובדו"חות 2017.

לאחרונה השלימה אקסטל עסקאות מימון ביותר ממיליארד דולר, אבל נזילותה לא בטווח הבטוח בצל המצוקה בשוק דירות היוקרה בניו יורק, שבו היא פועלת.

מאקסטל נמסר: "גארי בארנט הוא זה שביקש להפגש עם הרשות".

גארי בארנט , צילום: צביקה טישלר גארי בארנט | צילום: צביקה טישלר גארי בארנט , צילום: צביקה טישלר

תגיות