אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת השוחד במספנות ישראל: המשטרה הטילה עיקולים על עשרות כלי רכב ונדל"ן צילום: אלבטרוס, צילום אווירי

פרשת השוחד במספנות ישראל: המשטרה הטילה עיקולים על עשרות כלי רכב ונדל"ן

לאחר הפרסום אתמול ב"כלכליסט", החברה דיווחה הבוקר למשקיעים על צווי עיקול שהוטלו על נכסיה. על פי החשד, מספנות ישראל שילמה שוחד לבכירים בניגריה כדי לקדם עסקאות למכירת 3 ספינות משמר חדשות, שהוסוו כעמלות תיווך לסוחר נשק ישראלי

22.03.2018, 10:17 | תומר גנון

חקירת השוחד במספנות ישראל: המשטרה הטילה עיקולים על למעלה מ-30 כלי רכב ועל כשבעה נכסים (קרקעות ומבנים) שבבעלות החברה - כך נודע ל"כלכליסט". העיקולים הוטלו בנוסף להקפאת חשבונות מספנות ישראל שעליהם דיווחה החברה האם, גולד בונד, למשקיעים שלשום.

הבוקר (ה'), לאחר הפרסום ב"כלכליסט" ,הוציאה גולד בונד דיווח משלים. "במסגרת הליכי החקירה", נכתב, "הוצאו על ידי בית משפט השלום בראשל"צ מספר צווים נגד החברה הכלולה (מספנות ישראל, ת.ג) להמצאה של מסמכים, צווים לתפיסת נכסיה וצווים האוסרים על העברה או דיספוזיציה בנוגע לחלק מנכסיה, שממילא לחברה הכלולה לא הייתה כוונה לעשות כן בנכסים אלה. לפיכך החברה הכלולה סבורה כי נכון למעוד הדו"ח, אין באירועים הנ"ל כדי לפגוע בפעילותה השוטפת".

 

יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה סמי קצב, שנחקר שלשום בפרשה, צילום: צביקה טישלר יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה סמי קצב, שנחקר שלשום בפרשה | צילום: צביקה טישלר יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה סמי קצב, שנחקר שלשום בפרשה, צילום: צביקה טישלר

על פי החשד, בכירים במספנות ישראל היו מעורבים במתן שוחד לעובדי ציבור זרים, בתמורה לקידום מכירת 3 ספינות משמר חדשות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים בניגריה. החקירה מנוהלת על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שבלהב 433 ויחידת יהלום ברשות המסים, שפשטו ביום ראשון על משרדי מספנות ישראל והחרימו מסמכים.

יו"ר מספנות ישראל ומבעלי השליטה בחברה, איש העסקים סמי קצב, נחקר שלשום באזהרה בפרשה, ושוחרר למעצר בית שהסתיים היום. כן נחקר סמנכ"ל השיווק של החברה עודד ברייר, שגם שוחרר למעצר בית. בנוסף נעצר סוחר נשק ששימש כמתווך בעסקאות ששמו עדיין אסור בפרסום.

היקף העסקאות למכירת כלי השיט שנחקרות עומד על כ-21 מיליון דולר. מתוך סכום זה שילמה מספנות ישראל לסוחר הנשק הישראלי שנעצר עמלה בגובה של 7%, וזאת במסגרת חוזה תיווך בין הצדדים. כלומר, המתווך גזר קופן של כ-1.5 מיליון דולר מהעסקאות. לפי החשד של המשטרה ורשות המסים, חלק מהכספים שקיבל המתווך כעמלה, שימשו אותו לתשלום שוחד לפקידי ממשל בניגריה כדי שיאשרו את העסקה.

המתווך נחקר במשטרה גם בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות - יצוא אמל"ח למדינה זרה ללא היתר. "בתיק הזה נחקרו אנשים בעלי סיוג בטחוני גבוה ביותר", אמר נציג המשטרה, רפ"ק עו"ד אריאל פרידמן, בדיון שנערך אתמול (ה') בעניינו של המתווך בבית המשפט. "סמי קצב למשל הוא איש תעשיות נשק בכיר, אם לא הבכיר ביותר בתחום, שנחקר".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
בושה וחרפה.
אם עוצרים אנשים שכל חייהם תרמו לבטחון המדינה ומעולם לא זכו להכרת טובה אני פשוט מתבייש. למשל ישאל כל אזרח איך בדיוק נתניהו סגר עם רואנדה ואוגנדה שיקלטו חלק מהפליטים? מישהו חושב שעשו זאת מטעמי ציונות? בכל הקשור לעסקאות נשק יש מתווכים שכן גוזרים קופון. ואם שילמו למישהו בצורה רשמית על מנת לקדם עסקה מה הבעיה ? היות ואני מכיר את סמי קצב אני מוכן להתחייב שאין סכוי של גרם שהאיש הזה קשור לשום דבר עבירה.
ויצמן שירי  |  22.03.18
9.
אפריקה - ושימונים
איך אומרים...הכל עניין של טיימינג. לא ברור מה העיר את הדוב הזה. אולי שרי אריסון וסמי קצב ידעו למשוך בחוטים ולהרגיע את הרגולרטור. שיכון ובינוי, מספנות ישראל, והרשימה תתארך .... ....יש ישראלים ששולטים באפריקה - והמחשבים שלהם כוללים רשימת חברות אינסופית ש'סייעו' להם במדינות בהם הם 'פעילים'. לא צריך להתאמץ זה אפילו מופיע בחיפוש קל בגוגל : הקשר הישראלי-אפריקאי: מיהם הישראלים שמושכים בחוטיה של היבשת השחורה מזכיר לכולם - 10 שנים עד להתיישנות
יונתן  |  22.03.18
לכל התגובות