אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוקרברג ממשיך להתנצל: "יש לנו אחריות להגן על מידע של אנשים, מוכן להעיד בקונגרס" צילום: צילום מסך

צוקרברג ממשיך להתנצל: "יש לנו אחריות להגן על מידע של אנשים, מוכן להעיד בקונגרס"

מייסד ומנכ"ל פייסבוק ערך הלילה שורה של ראיונות נרחבים עם כלי תקשורת בארה"ב כדי להפחית את הנזק מפרשת קיימברידג' אנליטיקה. "אנחנו צריכים לוודא שאין עוד חברות כאלה", אמר

22.03.2018, 09:13 | עומר כביר

מסע הסליחות של מארק צוקרברג: מייסד ומנכ"ל פייסבוק ערך הלילה שורה של ראיונות נרחבים עם כלי תקשורת בארה"ב במטרה להפחית את הנזקים מפרשת דליפת המידע לקיימברידג' אנליטיקה, ובפיו מסר בולט אחד - "סליחה".

קראו עוד בכלכליסט

"אני ממש מצטער שזה קרה", אמר צוקרברג בראיון ל-CNN. "יש לנו אחריות בסיסית להגן על מידע של אנשים ואם אנחנו לא יכולים לעשות את זה, לא מגיע לנו לשרת אנשים. האחריות שלנו עכשיו היא לוודא שזה לא יקרה שוב, ויש כמה דברים בסיסיים שאנחנו צריכים לעשות בשביל זה. אחד, לוודא שמפתחים כמו אלכסנדר קוגן, לא יקבלו גישה למידע רב כל כך בעתיד. אבל אנחנו גם צריכים לוודא שאין עוד חברות כמו קיימברידג' אנליטיקה. אז אנחנו נצא ונחקור כל אפליקציה שהיתה לה גישה לכמות גדולה של מידע".

מארק צוקרברג. "סליחה", צילום: אי פי איי מארק צוקרברג. "סליחה" | צילום: אי פי איי מארק צוקרברג. "סליחה", צילום: אי פי איי

בראיון ל"ניו יורק טיימס" העריך צוקרברג שמדובר באלפי אפליקציות, ובראיון לאתר recode התייחס צוקרברג להליך הבדיקה ולעלויותיו. "התהליך יימשך חודשים, יעלה מיליונים רבים של דולרים ויכלול לפחות ניתוח בסיסי של איסוף מידע על ידי עשרות אלפי אפליקציות", אמר. "השיחה הפנימית שאנחנו מנהלים היא: האם יש בעולם מספיק בוחנים מיומנים כדי לעשות את מספר הבדיקות שאנחנו צריכים לעשות במהירות?".

חלק ניכר מדבריו של צוקרברג חזר על התגובה שפרסם אתמול בערב בעמוד הפייסבוק שלו, עם זאת, הוא תיבל את האמירות ל-CNN גם בכמה התייחסויות אישיות יותר: "אני רק רוצה לבנות משהו שיגרום לבנות שלי להתגאות בי. זו הפילוסופיה שמדריכה אותי כשאני מגיע לעבוד על דברים קשים לאורך היום, חוזר הביתה ושואל, 'האם הבנות שלי יהיו גאות במה שעשיתי היום?'".

עוד אמר צוקרברג שהוא מוכן להעיד בפני הקונגרס: "אני אשמח לעשות את זה אם זה הדבר הנכון לעשות. אנחנו מנסים לשלוח את האדם בפייסבוק בעל הידע הרב ביותר. אם זה אני, אני אשמח ללכת".

בראיון ל"ניו יורק טיימס" התייחס צוקרברג לזמן הרב שנדרש לו על מנת להתייחס בפומבי לפרשה. "ראשית, רציתי לוודא שאנחנו מבינים בדיוק מה קרה", אמר. "אני יודע שהיה עליי הרבה לחץ לדבר מוקדם יותר, אבל חשבתי שיותר חשוב שמה שנאמר יהיה מדויק. שנית, רצינו לתקן את המערכת כדי שדברים כאלו לא יקרו שוב. כשיש בעיה מסוימת יש לנו אחריות לוודא שפתרנו אותה".

בנוגע לקמפיין שקורא לאנשים למחוק את חשבונות הפייסבוק שלהם אמר צוקרברג: "אני לא חושב שראינו מספר משמעותי של אנשים שעושה את זה, אבל זה לא טוב. אני חושב שזה סימן ברור לכך שמדובר בסוגייה של אמון של אנשים, ואני מבין את זה. אם אנשים ימחקו את חשבון הפייסבוק שלהם או רק לא מרגישים טוב לגבי פייסבוק - זו סוגייה משמעותית שיש לנו אחריות לתקן".

בראיון ל-Wired נשאל מנכ"ל פייסבוק האם הוא סבור שיש להחיל רגולציה על הרשת החברתית. "השאלה היא לא 'האם צריכה או לא צריכה להיות רגולציה?", השיב. "אלא, איך לעשות את זה?. אם נתייחס למשל לחוק האמת בפרסום (Honest Ad Act), רוב הדברים שם טובים. אנחנו תומכים בו. אנחנו בונים כלים מלאים לשקיפות בפרסום. למרות שלא נראה שהחוק יאושר, אנחנו נטמיע אותם בכל מקרה. וזה רק כי אני חושב שזה יהיה טוב לקהילה שלנו".

תגיות