אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש מחלקת חקירות ברשות ההגבלים: "השפלת נחקרים היא לא דבר טוב"

ראש מחלקת חקירות ברשות ההגבלים: "השפלת נחקרים היא לא דבר טוב"

עו"ד חיים ארביב, סיפר בכנס של הרצוג פוקס נאמן ש"אנחנו משתדלים לפעול ברגישות. לפעמים גם נסיע בעצמנו את הילד של הנחקר לביה"ס"

25.03.2018, 08:09 | משה גורלי

"אני אישית מרחם על עורך הדין שצריך לתת ייעוץ במשך 20 דקות בתיק שהוא רואה, לפעמים, בפעם הראשונה בעת מתן הייעוץ. אני, שמכיר את החומר במשך חודשים, לא בטוח שאני יכול לייעץ, ואותו עורך דין שיש התעקשות להיוועץ בו - רק מבלבל אותו עוד יותר. אבל זכות זאת זכות", כך אמר עו"ד חיים ארביב, ראש מחלקת חקירות ברשות ההגבלים העסקיים, על זכות ההיוועצות המקודשת בכנס ההגבלים השנתי של משרד הרצוג פוקס נאמן שנערך בשבוע שעבר. הכנס עמד בצל האקטיביזם החקירתי שמגלה הרשות בשנים האחרונות ולא רק נגד מונופולים אלא "גם חברות קטנות, במקרים שאינם פוגעים בתחרות, וזאת בניגוד למגמה המוצהרת של הרשות", כדברי טליה סולומון, ראש מחלקת ההגבלים במשרד.

קראו עוד בכלכליסט

לאחר הדיון הנרחב בשיטות החקירה בפרשת 4000 ובכללם "הפשפשים" שמהם סבל ניר חפץ, דיבר ארביב על מדיניות החקירות של הרשות. למשל, שלב החיפוש. "ההחלטה לעשות אצל מישהו חיפוש היא החלטה קשה", אמר ארביב, "למחפש ולמי שמחפשים אצלו. החינוך אצלנו הוא ברגישות ונחישות. לא מדובר באנשים אלימים או כאלה שמחביאים נשק או סמים. לכן אנחנו משתדלים לעשות את זה בדרך מאוד רגישה. יש מקרים שאדם צריך להסיע את הילד לבית הספר כי אין מישהו אחר. אז בשקט, בלי שיידעו, נוסעים ולוקחים את הילד לבית הספר".

מימין: עו"ד נתי שמחוני ועו"ד חיים ארביב בכנס. "קשה לערוך חיפוש" מימין: עו"ד נתי שמחוני ועו"ד חיים ארביב בכנס. "קשה לערוך חיפוש" מימין: עו"ד נתי שמחוני ועו"ד חיים ארביב בכנס. "קשה לערוך חיפוש"

עו"ד נתי שמחוני, ראש תחום צווארון לבן במשרד, הזכיר את החיפוש אצל ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני שכלל את הובלתו החוצה באזיקים לעיני התקשורת שהוזמנה למקום. ארביב: "הסיפור של לחיאני הוא סיפור שהמשטרה הפיקה ממנו לקחים. לא מפסיקים חיפוש כי התקשורת נמצאת. גם אם עושים חיפוש בחברה גדולה, 20 דקות אחר כך מגיעה תקשורת. כל דבר שיוצא החוצה פוגע בחקירה. באופן אישי אני גם עושה מאמצים שלא יראו את הנחקרים. השפלה היא לא דבר טוב".

האם ואיך ניתן לשמור על שגרת העבודה של חברה הנמצאת תחת חקירה? "חברה צריכה להתנהל", הסכים ארביב, "אבל צריך גם להביא בחשבון שתיתכן פגיעה בהתנהלות. ככל שעובר הזמן, משחררים את החבל. אם יש פגישה חשובה, אז אנחנו מאפשרים לקיים אותה אצלנו במשרד. זה הכל עניין של סבירות ואמינות. היה מצב שהעבירו מסמכים לחתימה והכנסנו גם באמצע חקירה. לדוגמה, מצב שצריך חתימה לאשר שכר".

תגיות