אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיישן על שן: צ'יפ קטן יספר לרופא מה אכלתם ומתי

פורצי הדרך

חיישן על שן: צ'יפ קטן יספר לרופא מה אכלתם ומתי

חוקרים מאוניברסיטת טאפטס פיתחו חיישן זעיר שניתן להדביק על השיניים - ומסוגל לנטר אכילת סוכר, מלח וצריכת אלכוהול. הוא עדיין לא יודע לזהות שומנים - אך יוכל להקל על חולי סוכרת, חולי לב ואנשים בדיאטה קפדנית

25.03.2018, 21:33 | יואב סטולר

בלי לספור נקודות, לחשב קלוריות או לעשות בדיקת ינשוף; חוקרים מאוניברסיטת טאפטס שבמסצ'וסטס פיתחו חיישן אלחוטי שנדבק לשן ועוקב אחרי כל מה שאנחנו מכניסים לפה.

קראו עוד בכלכליסט

ביכולתו לזהות את הפעילות הכימית בחלל הפה, ואז לשדר את הנתונים לסמארטפון - וכך לעקוב במדויק אחר כמויות הסוכר, המלח והאלכוהול שהכניס המשתמש לגופו. החיישן מורכב מטיטניום, סיבי משי ומודבק לשן בג'ל מבוסס מים; צורתו ריבועית והוא נבנה בגדלים של 4 על 4 מ"מ ובגרסה מוקטנת של 2 על 2 מ"מ, שתוכל להתאים לילדים. הוא מאפשר לחוש ולמדוד את החומרים הכימיים בפה.

חיישן על שן חיישן על שן חיישן על שן

על אף החדשנות שבפיתוח, שמסוגל לנטר הרגלי אכילה באופן פסיבי, דווקא שומנים אינו יכול לזהות - מה שמקשה על בניית תמונת תזונה מלאה. בנוסף, אינו אסתטי במיוחד; לא ניתן למקם את החיישן באחורי השן מבלי לפגום ביעילותו והחוקרים משתמשים במספר חיישנים כאלה ולא ביחידה בודדת. לכך מצטרפת עוד מגבלה: המדידה מתבצעת רק לאחר שהמזון נאכל, כך שלא מדובר בפיתוח שיוכל, למשל, להזהיר את המשתמש במעוד מועד מפני אכילת מזון בהרכב שיזיק לו.

ואולם, החיישנים יוכלו להיות רכיב נוסף במערכת ניטור רחבה יותר עבור משתמשים רבים; בעזרת חיישני השיניים ניתן יהיה לסייע לחולי לב, בעלי מדד כולסטרול גבוה, חולי סוכרת וחולים שנמצאים במעקב תזונתי. בעתיד יוכלו פיתוחים שכאלה לחולל מהפכה בעולם הבריאות הדיגיטלית ולספק לשירותי בריאות מידע על הרגלי התזונה של המשתמשים, כמו גם להעביר התרעות מפני אכילת מזונות אלרגניים או מסוכנים.  

תגיות