אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כ־5,700 ישראלים הצטרפו בשנה האחרונה למעגל חולי הפסוריאזיס צילום: ישראל הדרי

כ־5,700 ישראלים הצטרפו בשנה האחרונה למעגל חולי הפסוריאזיס

מעל 262 אלף ישראלים מתמודדים עם פסוריאזיס. באמצעות הצעדה השנתית תבקש אגודת הפסוריאזיס הישראלית להעלות את המודעות למחלה ולשנות את השיח הציבורי כלפי החולים בה

08.05.2018, 09:46 | יונתן סידון

בשיתוף זירת הבריאות

 מחלת הפסוריאזיס היא מחלת עור כרונית רב מערכתית המופיעה בדרגות חומרה שונות ונפוצה בקרב כשלושה אחוז מהאוכלוסייה בארץ ובעולם. חלק מהחולים מתמודדים גם עם דלקת מפרקים פסוריאטית הנקראת פסוריאזיס ארטריטיס

מנתוני אגודת הפסוריאזיס הישראלית, המתייחסים לראשית 2018, בישראל חיים כ־262,290 חולי פסוריאזיס. מנתוני האגודה עולה עוד כי במהלך השנה האחרונה הצטרפו למעגל החולים בישראל עוד כ־5,700 חולים חדשים. ברחבי העולם אגב, כ־125 מיליון איש מתמודדים עם מחלת הפסוריאזיס. באגודה מציינים עוד כי מעבר להתמודדות עם המחלה עצמה, מחקרים מדעיים מצביעים על כך שחולי הפסוריאזיס נמצאים גם בסיכון מוגבר לחלות במחלות לב, כולסטרול גבוה, השמנת יתר וסוכרת במהלך חייהם.

קראו עוד בזירת הבריאות

יונה מנטקה קציר   , צילום: תמר ינאי יונה מנטקה קציר | צילום: תמר ינאי יונה מנטקה קציר   , צילום: תמר ינאי

ים המלח, פוטותרפיה ותרופות ביולוגיות

סקר שערכה אגודת הפסוריאזיס הישראלית בשנת 2015 בקרב כ־500 ישראלים, הראה כי 21.7% מהנשאלים סברו כי פסוריאזיס היא מחלה מדבקת. על פי אותו הסקר, לא פחות מ־30.3% מהנשאלים בגילאי 24-18 סברו שניתן להידבק מהמחלה.

"יש תדמית שגויה בציבוריות הישראלית כלפי חולי פסוריאזיס", מדגישה יונה מנטקה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית ובעצמה חולה במחלה, "חשוב להבין אחת ולתמיד: פסוריאזיס אינה מחלה מדבקת. היא אינה עוברת במגע בין בני אדם ולכן אין אפשרות לחלות בפסוריאזיס על ידי קרבה פיזית לחולה. אנחנו מבינים שלפסוריאזיס יש נראות חיצונית של נגעים על פני העור, אבל הבורות בקרב לא מעט אנשים מייצרת סטיגמה שלילית ולא נכונה כלפי החולים. עם המחלה למדנו כבר לחיות, אך היחס מסביב, שגורר לא פעם מבטים והקנטות - גורם לתחושות קשות".

כאשר פתיחת עונה הרחצה הולכת ומתקרבת, באגודה כבר ממהרים לפעול כדי למנוע פגיעה בחולים בבריכות השחייה. "אנחנו נמצאים בקשר עם ארגון המצילים כדי שיידעו לתת את המענה הנכון במקרה ומצילים יתקלו ביחס לא ראוי כלפי חולי פסוריאזיס. אני מקווה שאנשים יידעו להתנהג בסובלנות ולא יתנו לחולי הפסוריאזיס להרגיש שלא בנוח".

נכון להיום לא קיימת שיטה לריפוי המחלה, אך קיימות תרופות המסייעות בהקלת התסמינים החיצוניים והפנימיים, המביאים לשיפור באיכות חייהם של החולים. "כולם מכירים את האיכויות שמציע אזור ים המלח לטיפול במחלה. בזכות התנאים המיוחדים השוררים במקום מגיעים אליו חולי פסוריאזיס מכל העולם. בישראל הטיפול מוכר בסל הבריאות וחשוב שכל חולי הפסוריאזיס יממשו את הזכאות שלהם לטיפול בים המלח בעזרת צוות האגודה" מרחיבה מנטקה קציר, "מעבר לזה, ישנם גם טיפולי פוטותרפיה שהם טיפולים בקרני אור המתבצעים בבתי חולים ובמכונים. בנוסף, קיימת התפתחות כל העת בכל הקשור לתרופות ביולוגיות ואנחנו באגודה נמצאים בחזית המדע מבחינת התעדכנות בחידושים ובהתאם לכך מעדכנים את החולים. אלו תרופות שרובן על בסיס הזרקה, בדומה לאינסולין, שלהן יעילות גדולה בהקלה על מצב החולים".

 

צעדת הפסוריאזיס 2017, צילום: ישראל הדרי צעדת הפסוריאזיס 2017 | צילום: ישראל הדרי צעדת הפסוריאזיס 2017, צילום: ישראל הדרי

 

"פסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת"

ביום רביעי הקרוב (4 באפריל), תערוך האגודה את הצעדה השנתית, תחת הכותרת "פסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת", בקריאה להגברת המודעות למחלה ולשינוי השיח הציבורי כלפי החולים בה.

הצעדה תיערך בשדרות רוטשילד בתל אביב החל מהשעה 15:30, והיא תאגד חולי פסוריאזיס מכל רחבי הארץ ובני משפחותיהם. הצועדים ילבשו חולצות צהובות, יניפו שלטים עם הכיתוב "פסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת", ויחזיקו בלונים צהובים אותם יפריחו לאוויר בסיום הצעדה.

"אני קוראת לציבור להגיע לאירוע לתמוך בצועדים ולהפנים את המסר שפסוריאזיס היא לא מחלה מדבקת. לחולים אני אומרת: אל תתמודדו לבד עם המחלה – הצטרפו אלינו – לאגודה ולצעדה, כדי שנוכל יחד להיות חזקים יותר", מסכמת מנטקה קציר.

באגודת הפסוריאזיס הישראלית מבקשים עוד להוסיף כי במסגרת סל הפעילויות שמציעה האגודה, במהלך החופש הגדול עתידה להיפתח קייטנה בים המלח המיועדת לילדים ובני נוער בגילאי 18-8. אל הילדים יתלווה צוות מדריכים מנוסה מטעם האגודה, רכז אדמיניסטרטיבי ורופא צמוד. עלות הקייטנה מסובסדת חלקית על ידי קופות החולים במסגרת סל הבריאות וכן בסיוע תרומות שהאגודה מגייסת בימים אלו. ההרשמה לקייטנה כבר החלה ועל המעוניינים לפנות למשרדי האגודה בטלפון 03-6247611.

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות