אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות הורתה למשטרה לבצע השלמות חקירה ב"פרשת גרסטל" צילום: יריב כץ

הפרקליטות הורתה למשטרה לבצע השלמות חקירה ב"פרשת גרסטל"

לאור החשש משיבוש, המשטרה האריכה בחודש את האיסור על אחד החשודים המרכזיים בפרשה, היועץ האסטרטגי אלי קמיר, מליצור קשר עם חשודים נוספים, כגון עד המדינה ניר חפץ, ועדים, כגון השופטת בדימוס הילה גרסטל. על פי החשד, קמיר העביר לגרסטל הצעה מושחתת מחפץ לפיה רה"מ יפעל למנותה ליועמ"ש אם תסגור את תיק המעונות נגד אשתו שרה

28.03.2018, 17:17 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

הפרקליטות ביקשה מהמשטרה לבצע השלמות חקירה ב"פרשת גרסטל" (תיק 1270). כך עולה מבקשה שהגישה השבוע המשטרה לבית משפט השלום בת"א להאריך בחודש את האיסור על אחד החשודים המרכזיים בפרשה, היועץ האסטרטגי אלי קמיר, מליצור קשר עם חשודים אחרים ובהם עד המדינה, ניר חפץ - יועץ התקשורת של משפחת נתניהו. הסיבה לבקשה היא חשש לשיבוש השלמות החקירה.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף ביקשה היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (היאל"כ) שמנהלת את החקירה, לאסור על קמיר ליצור קשר למשך חודש נוסף עם מתלוננים ועדים בתיק, כגון נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז בדימוס, השופטת הילה גרסטל. בית המשפט אישר את הבקשה.

קמיר נעצר ונחקר בחודש שעבר בפרשה, המלווה על ידי פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), בחשד לביצוע עבירות של קשירת קשר לעשות פשע והצעה או הבטחת שוחד. על פי החשד הוא העביר לשופטת גרסטל הצעה מושחתת מחפץ, לפיה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יקדם את מועמדותה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה, בתמורה לכך שהיא תסגור את תיק המעונות נגד אשתו שרה.

קמיר, המיוצג על ידי עוה"ד שרון קליינמן-סופר ומיכאל נאור, אישר בחקירתו שקידם את מועמדותה של גרסטל לתפקיד היועץ המשפטית לממשלה, אולם הכחיש שתיווך בהעברת ההצעה המושחתת. ככל הידוע גרסה דומה מסר גם חפץ במסגרת הסכם עד המדינה.

אלי קמיר בביהמ"ש, צילום: עמית שעל אלי קמיר בביהמ"ש | צילום: עמית שעל אלי קמיר בביהמ"ש, צילום: עמית שעל

החשד נגד קמיר ב-4000: שוחד הנעה

קמיר חשוד גם בפרשה נוספת שנחקרת על ידי המשטרה ורשות ני"ע – תיק 4000. על פי הבקשה למעצרו, קמיר חשוד בפרשה זאת בעבירות של תיווך לשוחד בתמורה אסורה לבעל השפעה ניכרת, וכן עבירות מרמה והלבנת הון. במהלך שנת 2015, כך עלה בחקירה, חתם קמיר על חוזה מול בזק לפיו הוא יקבל ממנה 40 אלף דולר בתוספת מע"מ בחודש למשך כשלוש שנים על שירותי ייעוץ אסטרטגי בענייני רגולציה בתחום התקשורת.

השופטת בדימוס הילה גרסטל, צילום: נמרוד גליקמן השופטת בדימוס הילה גרסטל | צילום: נמרוד גליקמן השופטת בדימוס הילה גרסטל, צילום: נמרוד גליקמן

פעילותו של קמיר התמקדה בפילבר. הוא פנה אליו בענייני בזק, הפגיש אותו עם בעלי תפקידים בחברה, ביניהם אלוביץ', ואפילו בביתו שלו הפרטי שבסביון. נציין כי

שותפו של קמיר, ישראל בכר שנחקר גם הוא בפרשה ברשות ני"ע, הוא חברו של פילבר ואף שימש בעבר כיועץ בבחירות הליכוד ואיש הסקרים של נתניהו.

החשד שמיוחס לקמיר לגבי למעלה ממיליון הדולר שהיה אמור לקבל בבזק הוא "שוחד הנעה". על פי חוק מי שמקבל כסף או טובת הנאה על מנת שיניע עובד ציבור למשוא פנים או הפליה - כמוהו כלוקח שוחד. על פי מקורב לחקירה, בידי המשטרה והרשות ראיות לכך שקמיר פעל לכאורה להשפיע על פילבר לקדם את האינטרסים של בזק בתוך משרד התקשורת.

קמיר הכחיש בחקירתו את החשדות, טען שהכספים ניתנו לו עבודות ייעוץ אסטרטגי בתחום התקשורת שבאופן טבעי מחייבת אותו להיות בקשר עם משרד התקשורת. כן טען שלא ידע על שום עסקה מושחתת לכאורה מאחורי הקלעים בין אלוביץ' לנתניהו.

כפי שפורסם ב"כלכליסט" בתחילת השבוע, כחלק מהליכי החקירה נגד קמיר המשטרה קיבלה צו עיקול על הוילה שלו בסביון שמוערכת בשווי של כ-7.5 מיליון שקל.

תגיות