אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוי רחמני מציע מניות איילון בדיסקאונט של 24% על מחיר השוק צילום: שאול גולן

לוי רחמני מציע מניות איילון בדיסקאונט של 24% על מחיר השוק

בשבוע שעבר נכשלה הצעת מכר של בעל השליטה ולכן כעת הוא מציע תמחור אטרקטיבי יותר המשקף מכפיל של 60% על ההון

28.03.2018, 18:07 | רחלי בינדמן

אחרי כישלון הצעת המכר של בעל השליטה לוי רחמני באיילון החזקות בשבוע שעבר, הוא מנסה שוב את מזלו. 

קראו עוד בכלכליסט

פעילי שוק ההון נדהמו לפתוח היום (ד') את מסמכי המכרז המוסדי של הנפקת המניות של איילון, שבו מוצע להם לרכוש מניות של חברת הביטוח בהנחה דרמטית של 24% על מחיר השוק של איילון (שווי השוק הוא 466 מיליון שקל), ובמכפיל על ההון של 0.62.

לוי רחמני, צילום: נמרוד גליקמן לוי רחמני | צילום: נמרוד גליקמן לוי רחמני, צילום: נמרוד גליקמן

ההון העצמי של איילון עומד על 544 מיליון שקל. איילון מבקשת לגייס בהצעת המכר בין 100 ל-140 מיליון שקל בהנפקת מניות, ומייעדת את התמורה "לפיתוח תחומים בתחומי הביטוח, הנדל"ן והאשראי".

אף על פי כן לא ברור מדוע בעל השליטה באיילון לחוץ כל כך למכור במחיר כה נמוך למול מחיר השוק ובהתחשב בכך שרק לפני שנה וחצי קנה לוי רחמני את אחזקותיו של שותף המיעוט שלו יונל כהן לפי שווי חברה של 480 מיליון שקל בעוד שההנפקה מתבצעת לפי שווי של כ-340 מיליון שקל בלבד. רחמני פחות מעורב במתרחש בחברה בשנה האחרונה ומי שמוביל אותה הוא היו"ר ישראל דוד והמנכ"ל אריק יוגב. מדובר בתמחור הנמוך ב-10% לעומת המחיר שביקשו באיילון בהנפקה שניסו לבצע שבוע שעבר.

אחת החולשות של איילון בעיני המשקיעים היא הסחירות הדלה במניות שלה שמוחזקות ברובן על ידי רחמני. יתרה מכך, המשקיעים מעדיפים לשים את הביצים שלהם היום בחברות ביטוח כמו הראל והפניקס שרושמות תשואה על ההון גבוהה משמעותית מאיילון בשנים האחרונות. בנוסף, מגדל נסחרת היום ב0.68 על ההון ונמצאת לפיכך בתמחור מעניין יותר מבחינת פוטנציאל רווח עתידי למול איילון.

את ההנפקה הוביל שלמה גרופמן, יו"ר דיקטוריון איילון אחזקות.

בכיר בחברה מסביר כי לאחר שלא הייתה הנפקה בחברה מזה מספר שנים זו הפעם הראשונה שבעל השליטה הנוכחי נפרד מקבוצת מניות ויורד מ-85 אחוזים ל-65%. מכיוון שהמניה לא היתה סחירה, היה צורך לתת הנחה, והיא נמכרה בדומה למחירים בהן נמכרו המניות של חברות הביטוח הגדולות כמו כלל ומגדל. יש הבעת אמון מצד הציבור בחברה ובדירקטוריון לאחר שבשבוע שעבר 68,750 אג"ח בריבית של 3.55 אחוז במקום 5.1 אחוז, שהיה שיעור הריבית המקורי והציבור יוכל לקנות עוד 20 אחוז במכרז הציבורי שייערך בשבוע הבא. מטרת ההנפקה הייתה גיוס תקציב לאיילון לרכישת נכסים מניבים עם תשואה ממוצעת של כ-8 אחוזים וכן הזרמת כספים במידת הצורך לחברת הבת איילון ביטוח. דיקטוריון החברה צפוי להתכנס עוד הערב ולאשר את ההנפקה ולקבל את ההחלטות המתאימות.

תגיות