אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רויאל דאץ' מעבירה את מאגר גזה מארין לידי הרשות הפלסטינית צילום: מיטל שטדלר

רויאל דאץ' מעבירה את מאגר גזה מארין לידי הרשות הפלסטינית

הבעלים של ענקית האנרגיה של, העבירה את הזכויות על המאגר. הוא אמור לשמש את הרשות לצרכיה העצמיים. מי שאמור ליהנות מכך הם תושבי רצועת עזה ואולי גם תושבי יהודה ושומרון

04.04.2018, 11:46 | ליאור גוטמן
חברת רויאל דאץ', הבעלים של ענקית האנרגיה של (SHELL) מעבירה את הזכויות על מאגר הגז "גזה מארין" לידי הרשות הפלסטינית. כך על פי דיווחי החברה בחו"ל. המאגר אמור לשמש את הרשות לצרכיה העצמיים לרבות אספקת גז לתחנות כוח. מי שאמור ליהנות מכך הם תושבי רצועת עזה ואולי גם תושבי יהודה ושומרון, שתי אוכלוסיות שתלויות באספקת חשמל מישראל.

מאגר גזה מארין התגלה לפני כ-20 שנה, עוד בתקופה שהמשק הישראלי לא השתמש בגז טבעי לייצור חשמל. ראש הממשלה דאז אהוד ברק העביר את הזכויות על המאגר לידי הפסלטינאים במטרה שהם יפתחו אותו לצרכי השוק המקומי שם בעזרת חברת בריטיש גז (BG). עם התחלפות השלטון שם, סרב ראש הממשלה אריק שרון שהמאגר יפותח מחשש שמכירת הגז תשמש כמקור כספי לארגוני טרור.

קראו עוד בכלכליסט

מאגר גז (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן מאגר גז (ארכיון) | צילום: אלעד גרשגורן מאגר גז (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן

בשנים האחרונות נעשו ניסיונות לפתח את המאגר, לרבות מצד חברת החשמל הישראלית, אולם עד היום כל הניסיונות הסתיימו בכלום והמאגר נשאר מתחת למים.

מבחינת גודל המאגר, גזה מארין נחשב למאגר קטן, כאשר נפח הגז בו דומה ואולי נמוך ממאגר כריש, או סביב 30 מיליארד מ"ק. במונחי הביקוש הנוכחי במשק הישראלי מדובר על כשלוש שנות צריכה, אולם במונחי צרכי החשמל של רצועת עזה, קיימת אפשרות לאספקת גז לייצור חשמל ל-15 עד 20 שנה. במידה שהעסקה תושלם, מי שיוכלות לאבד חוזים הן ספקיות הגז הישראליות, שכבר מנהלות משא ומתן למכירת גז לרשות הפלסטינית.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מה הם יעשו עם זה?? מה??
הם אף פעם לא עשו כלום עם כל המתנות שהם קיבלו ואף פעם גם לא יעשו!! עם של טמבלים שונאי אדם ורודפי דם. לפני 13 שנה הם קיבלו חממות ובתי גידול חקלאיים וחוף ים בתולי ומה הם עשו עם זה?? נאדה! כלום! מי שלנצח חי בשנאה של האחר לנצח ישאר בתחתית הסולם של הציביליזציה!!
אני  |  06.04.18
4.
המספרים לא מסתדרים
3 שנים לישראל ו-15-20 לכנופיות בעזה. מישהו מכניס לחישוב קצב ריבוי אוכלוסיה, התחממות גלובלית ושינויי טכנולוגיה? בכל מקרה לא נראה שתושבי עזה מסתמכים על השלטון או ישראל באספקת חשמל ויותר מסתמכים על אנרגיית השמש. מי שנכנס לשם בצוק איתן היה בהלם כמה הם מתקדמים מאיתנו באימוץ פאנלים סולריים וממירי מתח לרשת הבייתית.
פורייה  |  06.04.18
לכל התגובות