אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשבוע הגורלי של הוניגמן: שניים מתוך שלושת נאמני הרשת בחופשה בחו"ל צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

בשבוע הגורלי של הוניגמן: שניים מתוך שלושת נאמני הרשת בחופשה בחו"ל

ביום שלישי יוכרע גורלה של הוניגמן על 1,000 עובדיה כשכרגע עומדת על הפרק רק הצעה אחת בסכום זניח של קיווי. הערכה: יציאתם של הנאמנים לחופשה בעיתוי הזה משקפת את אובדן האמונה שלהם בסיכויי ההבראה של הרשת

04.04.2018, 20:52 | ענת רואה

בשבוע הגורלי, ואולי האחרון שבו רשת האופנה הוותיקה הוניגמן יכולה לנסות ולהיאבק על המשך קיומה, נמצאים שניים מתוך שלושת הנאמנים שמינה לה בית המשפט בחופשה בחו"ל – כך נודע ל"כלכליסט". 

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי עו"ד פיני יניב, הנאמן הנייטרלי שמינה השופט חגי ברנר שוהה מזה כשבוע בחופשה בחו"ל. לפני כשבועיים דווח בכלכליסט שגם הנאמן רו"ח בועז גזית יצא לחופשה בחו"ל שאמורה היתה להימשך עד אחרי החג.

נאמני הוניגמן רו"ח בועז גזית ועו"ד קרן רייכבך סגל. הוא בחו"ל, היא בארץ, צילום: ענר גרין, אוראל כהן, אלעד גרשגורן נאמני הוניגמן רו"ח בועז גזית ועו"ד קרן רייכבך סגל. הוא בחו"ל, היא בארץ | צילום: ענר גרין, אוראל כהן, אלעד גרשגורן נאמני הוניגמן רו"ח בועז גזית ועו"ד קרן רייכבך סגל. הוא בחו"ל, היא בארץ, צילום: ענר גרין, אוראל כהן, אלעד גרשגורן

התוצאה היא כי מתוך 3 נאמנים נמצאת בארץ בשבוע האחרון רק עו"ד קרן רייכבך סגל. מדובר במצב כמעט חסר תקדים, שבו נוטלים שניים מתוך שלושה נאמנים פסק זמן, בימים שעשויים להתברר כגורליים ביותר לרשת האופנה, המצוייה במצב קשה ביותר.

ביום שלישי הקרוב יתבקש השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר את הצעת הרכישה שהגישו לו שלושת הנאמנים, שבמסגרתה 56 סניפים של הרשת יימכרו לרשת קיווי תמורת 5 מיליון שקל ועוד 3 מיליון שקל תמורת המלאי. מדובר בהצעה שתמורתה זניחה ואפילו אפסית ביחס לחובות של הרשת שמסתכמים ב-233 מיליון שקל.

לפי ההצעה, רוכשת קיווי מלאי של הוניגמן שעלה לרשת 12 מיליון שקל ותשלם תמורתו 3 מיליון שקל בלבד - כלומר קיווי אפילו לא משלמת את מחיר העלות של המלאי שתקבל.

המשמעות של העסקה הזו היא לא רק מחיקת כמעט כל החובות של הוניגמן לנושים, אלא גם אובדן מקום העבודה של רוב העובדים שכן קיווי תעסיק רק כ-200-300 עובדים ששייכים לסניפי הילדים. לפחות 700 עובדים נוספים יימצאו את עצמם מפוטרים.

כפי שנחשף בכלכליסט, הצעת הרכישה לקיווי לא כללה רק סניפים של רשת הוניגמן קידס אלא כללה סניפי דגל של המותג TNT וכן סניפי נשים ועודפים. המשמעות של העובדה הזו היא כי אם מאושרת המכירה, אפסו למעשה הסיכויים למכור את פעילות המותגים האחרים של הרשת – TNT ו-הוניגמן נשים – במלואם וכעסק חי, מאחר שנתח מתוך הרשתות הללו כבר יימכר לקיווי. 

סניף של הוניגמן, צילום: יח"צ סניף של הוניגמן | צילום: יח"צ סניף של הוניגמן, צילום: יח"צ

לאור המצב הקשה הזה, ניתן היה לשער כי הנאמנים ינצלו את חופשת הפסח בכדי לעשות כל שניתן על מנת ולאתר רוכשים פוטנציאליים שיהיו מעוניינים לרכוש את פעילות רשת TNT או מותג הנשים של הוניגמן, בימים האחרונים שנותרו עד לדיון המכריע בבית המשפט. במצב שבו שניים משלושת הנאמנים מצויים בחופשה, מובן שהסיכוי להוביל מהלך כזה פוחת.

יתר על כן, ניתן להעריך כי יציאת רוב הנאמנים לחופשה בעיתוי הזה, משקפת את אובדן האמונה שלהם בסיכויי השיקום וההבראה של רשת האופנה.

ממשרד מיתר ליקוורניק שבו עו"ד יניב שותף נמסר בתגובה: "עו"ד פיני יניב נמצא בחופשה משפחתית בחו"ל במהלך חול המועד, אשר תוכננה עוד לפני המינוי בתיק הוניגמן והיא מקבילה לשבוע פגרת בתי המשפט. עוה"ד עובדים עם מיילים, מעורבים וזמינים למשרדם ולצוות העובד בניהול השוטף כל העת, גם במהלך חופשתם".

עזריאלי מתנגדת למסירת חנויות TNT ונשים לקיווי

 

כחודש וחצי לאחר שהחלה הקפאת ההליכים של הוניגמן ועל רקע התוצאות הקשות הצפויות הכוללות פיטורי מאות עובדים, מחיקת חובות לנושים ומכה קשה לספקים שעובדים עם הוניגמן, גוברים מאוד קולות הביקורת בקרב מפרקים ונאמנים אשר טוענים כי על פניו, לא נעשה די בכדי להציל את הרשת.

בקרב הנאמנים והמפרקים טוענים בימים ובשבועות האחרונים, מאז התברר כי הצעת הרכישה הטובה ביותר היא של קיווי וסכומה זניח, כי מדובר בתוצאה קשה שאם לא תשתנה, חייבת ליצור טלטלה רצינית בתחום הבראת החברות ולהציף את השאלה אם בישראל מתבצעת בכלל הבראת חברות אמיתית או שהנאמנים הם למעשה מפרקים, שמוכרים את העסק בחלקים תמורת סכומים זניחים.

בינתיים הגישה הערב קבוצת עזריאלי התנגדות עדכנית לאישור המכירה המבוקשת לרשת KIWI. ההתנגדות מבוססת על כך שחלק מהחנויות שביקשה קיווי לקבל כלל אינן שייכות למותג הוניגמן קידס. למשל, נטען בתגובה כי בקניון איילון ישנן שתי חנויות: האחת חנות TNT והשנייה משולבת בגדי נשים וילדים מהמותג הוניגמן. קבוצת עזריאלי דורשת כי ככל שבצלצל בן שלום ירכוש את החנויות הללו, הוא ימכור שם בדיוק את המותגים שנמכרים כעת: אופנת צעירים תחת המותג TNT ובגדי נשים וילדים תחת המותג הוניגמן.

הדרישה הזו לא עולה בקנה אחד עם הצעת הרכישה של בן שלום, שכלל אינו רוכש את המותג TNT או את המותג הוניגמן נשים, אלא רק את המותג הוניגמן קידס.

בתגובת קבוצת עזריאלי נאמר כי "מבוקש שלא לאשר את המכר במתכונת המבוקשת אלא רק במתכונת שבה הקונה מתחייב לשמור את המותג הוניגמן ולמכור מוצרים בהתאם לאמור בהסכמי השכירות, מילה במילה".

השופט יכריע איך ניתן למכור בניין שבבעלות פרטית של האחים הוניגמן

בתוך כך, אתמול הוגשה לשופט ברנר בקשה לאשר לאחים מיכה ויעקב הוניגמן למכור את הבניין בפלורנטין לאותו רוכש שביקש לקנות מהם אותו עוד לפני הקפאת ההליכים. מדובר בבניין בן 17 יחידות דיור ברחוב בנבנישתי בדרום תל אביב, אשר נמצא בבעלות פרטית של האחים.

השאלה הנשאלת, אשר לא הופיעה בבקשה לאישור המכר, היא מהי סמכותו של בית המשפט המטפל בהקפאת ההליכים של חברת הוניגמן, לאשר מכירת בניין ששייך לאחים הוניגמן ואינו מהווה חלק מנכסיה של הרשת.

השאלה הזו מתחדדת על רקע כך שלפני כשבועיים וחצי נפתחו תיקי פשיטת רגל נגד האחים הוניגמן, ולכאורה דרך המלך היתה למכור את הבניין במסגרת אותם תיקים ולהכניס לשם את הכסף שיתקבל כתוצאה מהמכירה.

בכלכליסט פורסם כי ימים בודדים אחרי הקפאת ההליכים לרשת, מיהרו הנאמנים ועו"ד עמית לדרמן המייצג את בנק מרכנתיל דיסקונט, לבקש מבית המשפט למנות אותם כמנהלים מיוחדים ולהתיר להם למכור את הבניין תמורת 20 מיליון שקל, לרוכשות שבעלי הוניגמן איתרו לפני שהרשת נקלעה להקפאה. הרוכשות היו חברת נדר פז בע"מ וחברת סאן לוקל בע"מ. אלא שלאור התנגדות של הכנ"רית סיגל יעקבי הודיעו הנאמנים כי שינו את דעתם והם יעמידו את הנכס למכירה ויערכו עליו התמחרות.

בפועל נוצר מצב מוזר שבו הנאמנים ועו"ד לדרמן מיהרו לקדם את המכירה הזו, וזו אכן מקודמת בתוך תיק הקפאת ההליכים של הוניגמן במקום בתיקי פשיטת הרגל האישיות של האחים. השופט ברנר מסר היום החלטה בה כתב כי הכונס הרשמי יביע את עמדתו ביחס לבקשת המכירה עד יום שלישי, לפני הדיון שיתקיים במעמד כל הצדדים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
כמו שכתבו בתגובה של מיתר
הם מדווחים שעות גם מחו"ל. האמת שהיתה טעות שמה, הם בכלל לא נסעו לחופש, אלא לחפש משקיעים במסעדות יוקרה. אל תדאגו, זה יופיע בחשבון הוצאות... ועכשיו בלי צחוק, פה הם כבר הבינו שהעמלה בתיק הזה תהיה אפסית, אז אין סיבה בכלל להעמיד פנים שצריך לנפח את דוחות השעות (כל המשרד עובד, 24/7 כולל המזכירות על התיק הזה, ועל עוד 8 במקביל שמקבלים את אותם דיווחי שעות...)
אלון  |  04.04.18
לכל התגובות