אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לגליזציה של קנאביס: כך זה עובד בעולם צילום: rkloever/Pixabay

לגליזציה של קנאביס: כך זה עובד בעולם

בישראל התרת השימוש בקנאביס עוד רחוקה, אבל בעולם כבר משנים כיוון: באורוגוואי הותרה לגליזציה מלאה, בקוסטה ריקה חלקית ובשוויץ אושר שימוש בכמויות קטנות לצרכים אישיים

23.05.2018, 09:59 | רינה רפאל

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

בכל מה שנוגע לתחום הקנאביס הרפואי, ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם, אולם באשר ללגליזציה ולהתרת שימוש חופשי, הדרך עוד ארוכה. מעבר לים, לעומת זאת, צריכה חוקית של קנאביס אינה כבר בגדר פנטזיה פרועה. במדינות באירופה, בארצות הברית, בצפון, מרכז ודרום אמריקה, וגם באסיה היחס כלפי צמח הקנאביס נמצא במגמת שינוי. הנה כמה דוגמאות מרחבי הגלובוס.

צ'כיה – היתר לגדל עד חמישה צמחים

החל משנת 2013 שונה מעמדו של הקנאביס הרפואי בצ'כיה: לאזרחים יש היתר לגדל עד חמישה צמחים, כשההערכות מדברות על כך שלגליזציה מלאה של קנאביס כבר ממתינה ממש מעבר לפינה. בכל זאת, לא לשווא כבר זכתה הבירה פראג לכינוי "אמסטרדם החדשה".

 

קראו עוד בזירת הבריאות

 

ראש ממשלת קנדה, ג ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו | צילום: איי אף פי ראש ממשלת קנדה, ג

 

קנדה – האם ג'סטין טרודו יקדם לגליזציה?

עם נצחונו בבחירות באוקטובר 2015, הבטיח ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, לפעול למען לגליזציה של קנאביס במדינה. לאור הקשרים ההדוקים של קנדה עם ארצות הברית ובריטניה, משערים המומחים כי הצלחה של מהלך כזה בקנדה, עשויה להוביל לשינוי גם בשתי המדינות הללו.

 

גרמניה – קנאביס רפואי במימון הקופה הציבורית

ממשלת גרמניה לקחה את מתן הרישוי לשימוש בקנאביס רפואי צעד נוסף קדימה. לא רק שהוא מוכר לצרכים רפואיים, הוא גם ממומן על ידי הקופה הציבורית לשימוש עבור מטרות אלה. אגב, ממשלת גרמניה מבקשת לגדל קנאביס רפואי בעצמה ובתנאים מאובטחים, כשבכך היא עתידה להצטרף למספר גדל והולך של מדינות ביבשת בעלות תכנית קנאביס רפואית.

איטליה – מפחיתים את הקנסות

בארץ המגף גילו אמנם הסתייגות באשר להסדרת שימוש בקנאביס, אולם לאור מתן הכשרה למחקרי הקנאביס הרפואי בתחומי המדינה – ייתכן וגם איטליה עומדת בפני שינוי. עד לאחרונה מגדלים שהפרו את הכללים הקפדניים, היו עלולים למצוא עצמם בכלא או להיקנס בסכומי כסף משמעותיים. בעקבות שינוי בחקיקה, העונש על הפרות כאלה יסתכם כעת בקנסות קלים בלבד. החוק החדש אמנם אינו מתיר צריכה חופשית של קנאביס, אבל על פי הלך הרוחות כבר יש האומרים כי זהו רק צעד ראשון בדרך להתרת שימוש בקנאביס לכל אזרחי המדינה.

שוויץ – בכמויות קטנות ולצרכים אישיים

שימוש בקנאביס בכמויות קטנות ולצרכים אישיים בלבד כבר מותר על פי החוקים במדינה. על כמה בדיוק מדובר? ובכן, בשוויץ ניתן לגדל ולטפח עד ארבעה צמחים לאדם.

הודו – קנאביס בטקסים דתיים

במדינת הענק טרם קיבל הקנאביס חותמת חוקית, אולם בפועל, שימוש בקנאביס מקובל בטקסים דתיים רבים בקרב האוכלוסייה ההינדית. האיסור על השימוש בקנאביס אינו נאכף בדרך כלל, וגם כאשר החוק כן מתערב, הוא אינו מחמיר עם הצרכנים. מעבר לכך, חשוב גם לקחת בחשבון כי קנאביס פראי גדל בהודו ובשפע.

אורוגוואי – עם פנים לייצוא

במדינה קיימת לגליזציה המלאה, והיא יצאה לדרך במהלך השנה שעברה. באורוגוואי לא מסתפקים בכך וכבר מסתכלים קדימה. על הפרק: ייצוא קנאביס לחו"ל.

אקוודור – יש חנינה

מי שמסמנת כמועמדת בכירה להצטרף לאורוגוואי היא אקוודור. בשלב זה מתיר החוק המדינה החזקת כמויות קטנות לשימוש אישי. בהקשר הזה ראוי להוסיף: כפועל יוצא של הכשרת השימוש בקנאביס, החליטו במדינה על מתן חנינות למספר רב של אסירים שנשלחו לכלא בעת תקופת המאבק במריחואנה.

ארגנטינה – מגבשים תכנית להכשרת השימוש

ארגנטינה גם היא, עושה רושם, צועדת אל עבר לגליזציה של קנאביס, כשבמדינה אושרה תכנית להכשרת השימוש בצמח. הרציונל שעומד מאחורי התכנית דומה לזה שמנחה את המדינות השכנות: לשים קץ לפריחת הסמים בשוק השחור ולצמצם את ממדי הפשיעה הכרוכים בצריכתם.

קולומביה - הנשיא משנה גישה

בקולומביה, מי שזכתה למוניטין מפוקפק כמעצמת סמים, ניהלו השלטונות מאבק ממושך בברוני הסמים במדינה. מאבק זה עלה לקופה הציבורית כסף רב וגבה חיים אדם רבים. על רקע תהליכי הלגליזציה המתרחשים ביבשת, הצהיר הנשיא חואן מנואל סנטוס, כי הוא סבור שהמלחמה בסמים נחלה כישלון לאומי, וכי יש לגבש פתרונות חדשים.

קוסטה ריקה – לגליזציה חלקית

בקוסטה ריקה קיימת לגליזציה חלקית. שימוש אישי מותר, אך לא סחר. המדינה מתייחסת לטיפול בנושא הסמים הלא חוקיים כאל סוגיה של בריאות הציבור ולא כאל פשע. כתוצאה מכך, לא ייעצרו צרכני קנאביס הצורכים אותו בפומבי, אבל הם כן עלולים לקבל קנס על עישון במקום ציבורי.

 

 , צילום: cheifyc/Pixabay צילום: cheifyc/Pixabay  , צילום: cheifyc/Pixabay

   

ארצות הברית – המדינות יחליטו עצמאית, הממשל לא יתערב

אף על פי שהחוק הפדרלי קובע שבארצות הברית הקנאביס אינו חוקי, המדינות השונות (States) רשאיות לפעול בנושא בהתאם לתפיסתן. "משאלי העם הראשונים נערכו בנובמבר 2012 בוושינגטון ובקולורדו, ובהן הותרה לגליזציה", מפרט אורן ליבוביץ', מייסד ועורך המגזין המקוון "קנאביס". לדבריו, "בנובמבר 2014 אושרה לגליזציה גם באלסקה ובאורגון ובנובמבר 2016 גם בקליפורניה, נבדה, מיין ומסצ'וסטס. וושינגטון די.סי, שהיא אמנם לא מדינה אבל סוברנית, אישרה את העניין בשנת 2014. ורמונט אישרה לגליזציה שלא במשאל עם בשנת 2018. כלומר נכון לעכשיו קיימת לגליזציה בתשע מדינות כמו גם בוושינגטון די.סי הבירה". בהקשר הזה יש להוסיף עוד כי ג'ף סשנס, התובע הכללי של ממשל טראמפ, הוא מתנגד ידוע ללגליזציה, אולם בשבועות האחרונים הוא הבהיר כי מדינות המתירות לגליזציה יוכלו להמשיך לעשות זאת ללא התערבות הממשל המרכזי.

הכתבה תורגמה בחלקה מאתר: www.medicalmarijuana.eu 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות