אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נגידת הבנק המרכזי הרוסי: "נפילת הרובל ב-7% - תנודתיות נורמלית" צילום: בלומברג

נגידת הבנק המרכזי הרוסי: "נפילת הרובל ב-7% - תנודתיות נורמלית"

הרגולטורים ברוסיה לא מתכוונים לנקוט בצעדים לייצוב השווקים לאחר נפילת המטבע בעקבות הסנקציות שהטילה ארה"ב על אוליגרכים ומקורבים לפוטין; הנגידה נביולינה: "תיקון טבעי של השוק, לוקח זמן להתרגל למצב החדש"

10.04.2018, 13:09 | שירות כלכליסט

צלילת ערך הרובל ב-7% בעקבות הסנקציות האמריקניות על רוסיה היא לא יותר מ"תנודתיות נורמלית", והרגולטורים לא מתכננים כל צעדים מיוחדים לייצוב השווקים, כך טוענים בבנק הרוסי המרכזי.

קראו עוד בכלכליסט

"אין כרגע צורך בצעדים מערכתיים כדי לייצב את השווקים", כך אמרה מושלת הבנק הרוסי המרכזי אלווירה נביולינה (Elvira Nabiullina) בוועידה שנערכה במוסקבה לאחר שהרובל צנח לרמתו הנמוכה ביותר מול הדולר מאז שלהי 2016.

גרף הדולר מול הרובל מאז תחילת השנה, צילום: בלומברג גרף הדולר מול הרובל מאז תחילת השנה | צילום: בלומברג גרף הדולר מול הרובל מאז תחילת השנה, צילום: בלומברג

לפי הבנק, מדיניות שער החליפין הצף בה הוא נוקט עוזרת לכלכלה המקומית לשמור על יציבות ולהימנע מאינפלציה שעלולה להיגרם בגלל חולשתו של הרובל.

"מה שקרה ביום שישי גורם באופן טבעי לתיקון של השוק וזה מה שאנחנו רואים", אמרה נביולינה. "לוקח זמן להתרגל למצב החדש".

המסר החיובי בא על רקע ירידת הרובל זה היום השלישי ברציפות לאחר הסנקציות שהוטלו ביום שישי על אוליגרכים רוסים ועל יצרנית האלומיניום הגדולה במדינה. מניות רוסיות חוו את נפילתן הגדולה ביותר מאז 2014, אז נבעה הנפילה מסיפוח חצי האי קרים ע"י מוסקווה והסנקציות הבינ"ל שבאו בעקבותיו. 

 

אלווירה נביולינה נגידת הבנק המרכזי ברוסיה, צילום: בלומברג אלווירה נביולינה נגידת הבנק המרכזי ברוסיה | צילום: בלומברג אלווירה נביולינה נגידת הבנק המרכזי ברוסיה, צילום: בלומברג

שר האוצר הרוסי מקסים אורשקין (Maxim Oreshkin) אמר בוועידה שמשרד האוצר ממשיך לקנות דולרים בהתאם לחוק התקציב, שמטרתו בידוד הכלכלה מהשפעות מחירי הנפט.

"כן, ישנה תנודתיות בשווקים וזה נורמלי", אמר אורשקין והוסיף כי "לבנק המרכזי יש כלים רבים לייצוב השווקים, אך אין עדיין סיבה להשתמש בהם".

עוד אמר אורשקין כי הממשלה תמקד את מאמציה בהבטחת המשך פעילותן של החברות שנפגעו מהסנקציות. החברות שעומדות במוקד הסנקציות האמריקניות הן ענקית המתכות Rusal ויצרנית המכוניות GAZ.

"המקרו-כלכלה והשווקים הפיננסיים יעמדו בזה. אין בכך ספק", סיכם אורשקין.

תגיות