אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פאלו אלטו קונה את Secdo הישראלית בכ-100 מיליון דולר

פאלו אלטו קונה את Secdo הישראלית בכ-100 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה לזיהוי מתקפות סייבר תוך צמצום התראות שווא מהתקני אבטחה אחרים; סקדו גייסה רק 11 מיליון דולר ממשקיעים כ-RDC של אלרון, טק ונצ'רס של איל עופר ואחרים

10.04.2018, 15:25 | מאיר אורבך

חברת הסייבר האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס רוכשת את חברת הסייבר הישראלית סקדו (Secdo); סכום הרכישה עומד על כ-100 מיליון דולר במזומן. עד כה גייסה החברה הישראלית כ-11 מיליון דולר משורה של משקיעים ביניהם RDC של אלרון, מריוס נכט, קרן OG טק ונצ'רס של איל עופר (שמחזיקה בכ-10% מהחברה) ומייסדי אנוביט אודי ווינשטיין, אופיר שלוי ואריאל מייסלוס.

קראו עוד בכלכליסט

סקדו מעסיקה 70 עובדים (מהם 50 במרכז הפיתוח ברעננה והשאר בארצות הברית) שרובם צפויים להשתלב בחברה הרוכשת. זו הרכישה השלישית של פאלו אלטו נטוורקס בישראל, כשקדמו לה רכישת סייברה ב-200 מיליון דולר מ-2014 ורכישת לייטסייבר בשנה שעברה, ב-105 מיליון דולר. 

עובדי סקדו עובדי סקדו עובדי סקדו

סקדו, נוסדה על ידי שי מורג (בן 38) יוצא תלפיות ו-8200 המכהן כמנכ"ל וגיל ברק (31), שמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות. זהו האקזיט השני של מורג, שניהל ב-2014 את מכירת אינטגריטי פרוג'קט למלנוקס. אמיר קוטלר, מומחה סייבר, מכהן כנשיא החברה.

המשקיעה הגדולה ביותר בסקדו היא RDC, שמחזיקה ב-20% מהחברה. RDC היא חברה משותפת של אלרון מקבוצת אידיבי ורפאל, שתרוויח בעסקה 18 מיליון דולר - מכפיל של פי 3.5 על ההשקעה בפרק זמן קצר מאוד של שנה וחצי. אלרון הובילה את הסיבוב הראשון של החברה בו סקדו גייסה 8 מיליון דולר. עד כה השקיעו אלרון ו-RDC יותר מ-20 מיליון דולר בחברות סטארט-אפ בתחום אבטחת המידע. זאת לצד השקעות נוספות בסך של כ-12 מיליון דולר שבוצעו בחברות בתחום התוכנה הארגונית. 

ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס, צילום: ענר גרין ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס | צילום: ענר גרין ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס, צילום: ענר גרין

אדוארדו אלשטיין, יו"ר אלרון, בירך על העסקה ואמר: "אנו גאים בחברה ובהצלחתה. זיהינו את תחום הסייבר כמנוע צמיחה משמעותי לשנים הבאות ואנו משקיעים כיום בפורטפוליו מרשים של חברות מרתקות בתחום הסייבר. ישראל היא מעצמת הייטק וחדשנות טכנולוגית עולמית ואנו גאים להיות שותפים בכך".

גורמי אבטחת המידע בארגונים גדולים אינם מסוגלים לחקור ולאמת את כל התראות אירועי הסייבר שנוצרות מדי יום במערכותיהם - בעיקר אצל חברות פיננסיות, רפואיות וטלקום. סקדו פיתחה פלטפורמה שפותרת את הבעיה ע"י איסוף ושמירה רציפה של המידע הרלוונטי וניתוח ההתראות באמצעות מנוע חקירה ייחודי.

זוהר רוזנברג, צילום: שי יחזקאל זוהר רוזנברג | צילום: שי יחזקאל זוהר רוזנברג, צילום: שי יחזקאל

הפלטפורמה מאפשרת לצוותי האבטחה לחקור ולאמת כמות רבה יותר של התראות בצורה מדויקת ומהירה ולייעל בכך את פעולת התקני אבטחה אחרים. כשמזוהה אירוע אבטחה כמתקפת אמת, מספקת הפלטפורמה של סקדו מגוון רחב של כלים להסרת האיום.

זוהר רוזנברג, סמנכ"ל השקעות הסייבר באלרון, מסר: "לפני כשנתיים כאשר נבחנה ב-RDC ההשקעה בסקדו, זיהינו חברה שפיתחה מוצר יוצא דופן המבוסס על טכנולוגיה ייחודית ומעמיקה שמביאה בשורה חדשה ליכולת זיהוי מתקפות בארגון והגנה על עמדות הקצה. תחום ההגנה על עמדות הקצה מפני מתקפות סייבר נמצא בשלב מעבר ממוצרים מהדור הישן מסוג אנטי וירוס למוצרים מהדור החדש, שמכילים פונקציונליות עשירה ומגוונת הרבה יותר. בראייתנו, אין זה מפתיע שפאלו אלטו נטוורקס ראתה בסקדו הזדמנות להשלים את פתרון האבטחה שלה לעמדות הקצה ולייצר פתרון משולב שיהפוך למערכת ה-EDR החזקה ביותר בשוק".

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
לא רציני
באמת, אלו התגובות? לנושא העדתי באמת אין טעם להתייחס, אבל בנוגע לחברה, ליזמים, למשקיעים, ולרוכש: איפה אתם חיים, אנשים? כל מי שלמעלה מעוניין בהצלחת החברה, מאמין ביכולות, ובפוטנציאל, אבל מודע לקשיים ולאתגרים בצמיחתה. מכלול השיקולים הוביל לעסקה שאמורה להיות מצויינת לכולם (מי יותר ומי פחות), אבל נעשה נהדרת, נעימה, עניינית, ומתוך רצון להצמחת החברה (והאנשים שבה) מתוך מדינת ישראל. אז בחייאת, תנו ביקורת עניינית (אם קיימת כזו), ותנסו להעלות קצת את רף הביקורת לרמה איכותית...
a friend  |  12.04.18
לכל התגובות