אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גלנט: "המדינה תיתן גיבוי ותחתים את הדיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית" צילום: עומר מסינגר

גלנט: "המדינה תיתן גיבוי ותחתים את הדיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית"

כנס של מועצת המנהלים של ענף הבנייה אמר ראש עיריית רעננה החדש איתן גינזבורג: "אנחנו לא מבקשים סיוע מהמדינה, אנו עושים בעצמנו את ההתחדשות מתוך מדיניות שקולה"

10.04.2018, 15:25 | ענת דניאלי

"ועד בית המעוניין בקידום פרויקט התחדשות עירונית - במקום שיחתום אצל איזה מאעכר שיתקע את הפרויקט, המדינה תיתן לו גיבוי ותחתים את הדיירים", כך אמר שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, במסגרת כנס של מועצת המנהלים של ענף הבנייה שעסק בנושא התחדשות עירונית.

קראו עוד בכלכליסט

גלנט הוסיף כי מדובר בפתרון שמתגבש בימים אלה וכי "המהלך יושלם, אם לא יהיו הפרעות, כבר בשנה הנוכחית". לדבריו כיום ישנן 13 מנהלות להתחדשות עירונית בערים ובקרוב יכנסו 6 נוספות, כך שעד סוף השנה יהיו 26 מנהלות בערים. "בכל המקומות האלה האנשים פועלים בכפיפות לראש העירייה או המנכ"ל והמימון הוא ע"י משרד הבינוי והשיכון.

״אנו חיים במדינה קטנה, 26-25 אלף קמ״ר, 75 ערים, מתוכם ערים גדולות. אנחנו לא יכולים לבנות עד אין סוף, צריכים הרבה שטחים חקלאיים, לצה"ל ועוד. המקומות הישנים והמוזנחים ביותר בלב הערים, יהפכו למקומות האטרקטיביים ביותר בכל עיר. כל מי שיש לו קצת סבלנות, שילך וישקיע במקומות האלה. שכונות בלב ת"א, באמצע ירושלים, באר שבע או בשכונות הצופות לכרמל. בכל המקומות האלה תהיה התחדשות עירונית בהיקפים משמעותיים ביותר. 20% מהבנייה החדשה עד 2030 תהיה בהתחדשות עירונית", אמר גלנט.

איתן גינזבורג, ראש עיריית רעננה. עושים לבד, צילום: יריב כץ איתן גינזבורג, ראש עיריית רעננה. עושים לבד | צילום: יריב כץ איתן גינזבורג, ראש עיריית רעננה. עושים לבד, צילום: יריב כץ

"בעוד חודש נסיים את הקמת הרשות"

"אם זה תלוי רק בי בעוד חודש נסיים להקים בפועל את הרשות להתחדשות עירונית", אמר ראש הרשות חיים אביטן. יש בירוקרטיה לא גדולה, שנפתור אותה, ונאייש את כל בעלי התפקידים. הנושא של המינהלות ברחבי המדינה הוא כלי שלא היה קודם, מקור למאגר מידע וסיוע. מי שרוצה להתעסק בהתחדשות בא למינהלת, לא לאגף ההנדסה של העירייה.

"היום אני מקבל שיחות וטלפונים מראשי רשויות שרוצים שאגיע, ואני מגיע, כדי לקדם את התהליך. הם מבינים מה הולך לקרות. הם נכנסים לתהליך כתהליך כלכלי, גם הדיירים וגם הרשויות. מגיעים למקומות שיש בהם אי ודאות חוסר יכולת לספק הצרכים מסביב. הגענו למסקנה שברמת גן אפשר לנפק היתרי בנייה בחודשים הקרובים, והגענו להסכם מסגרת ברמת גן (סיוע בהקמת התשתיות בדומה להסכם גג, ע"ד)", אמר אביטן.

ישראל זינגר, ראש עיריית רמת גן, דיבר על צמצום ההתחדשות העירונית בעירו והסכם המסגרת החדש שצפוי להרחיב את הבנייה בעיר: "בתקופה האחרונה, אנו פועלים לתכניות וצמצמנו את הבנייה. עם כספי הרשות – נוכל להגביר את הקצב".

איתן גינזבורג ראש עיריית רעננה החדש: "היום יזם שמגיע לבנות ברעננה יודע כמה ומה אפשר. יזמנו תוכנית מקומית לתמ״א 38 בעזרת משרד הבינוי והשיכון והפעילות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הפכה לוועדה עצמאית עם תוכנית המתאר הכוללנית הראשונה בישראל לעיר. לפי תוכנית זו כל יזם יכול לדעת מה יכול לקבל.

האתגר בתוכנית המתאר הוא המלאי של הדירות הקיימות בהתחדשות עירונית. הכי קל לתכנן בתוכנית מתאר כוללנית רק שטחים פתוחים. מבחינת תשתיות אנו במעקב שוטף אחר המתבצע בעיר. המחסור בתשתיות תחבורה לא בהכרח רק בגלל ההתחדשות העירונית, אלא בגלל התרחבות השימוש בכלי רכב. אנחנו לא מבקשים סיוע מהמדינה, אנו עושים בעצמנו את ההתחדשות מתוך מדיניות שקולה", סיכם גינזבורג.

רוני בריק, נשיא התאחדות בוני הארץ הוסיף כי כיום יש 7600 יח״ד שבנייתם החלה בהתחדשות עירונית שהם,"כאין וכאפס לעומת הפוטנציאל", אמר והוסיף: "ע״פ ההערכות שלנו, יש פוטנציאל של 900 אלף יח״ד להתחדשות בישראל. בקצב הזה של ההתקדמות יקח לנו בין 100-120 שנה לחדש את המדינה, אם נעמוד בקצב של 8000 יח"ד. אין לנו את הזמן הזה, האוכלוסיה נמצאת במגמת צמיחה. יש לסייע לראשי ערים שרוצים התחדשות עירונית, במיוחד על קו השבר הסורי-אפריקאי. ניוד זכויות, נקודות זיכוי לקבלנים שיפעלו בפריפריה, עושים את זה בכל העולם, ולא ברור למה אנחנו משלבים ידיים ומחכים לאסון שיבוא".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
המינהלות הם עוד ג'ובים למקורבים. פניתי למשרד השיכון לברר איפה מינהלת פ"ת
חזרו אחרי חודש ואמרו שלא יודעים .המינהלות כפופות לראש העיריה שלא מרשה לבנות מה הועילו חכמים בתקנתם אם ראשי ערים קובעים? זה ממש מיותר. ראש עיריית פ"ת ומהנדסת העיר תוקעים את הבניה בתים מתפוררים ולהם לא אכפת. מדינה של טיפשים
לא אמין  |  10.04.18
1.
גלנט מבין מה שכחלון לא יבין לעולם
גלנט - "כל מי שיש לו קצת סבלנות, שילך וישקיע במקומות האלה. שכונות בלב ת"א, באמצע ירושלים, באר שבע או בשכונות הצופות לכרמל. בכל המקומות האלה תהיה התחדשות עירונית בהיקפים משמעותיים ביותר" שניהם מאותה המפלגה רק שאחד מבין שמשקיעי נדל"ן אינם הבעיה אלא הפתרון והשני הפך אותם לאויבי העם ושלח אותם ואת כספם מחוץ לגבולות המדינה. במדינת ישראל זוגות צעירים לעולם לא יקנו דירה וימתינו 10-15 שנה להתחדשות עירונית. רק משקיעים יכולים לעשות זאת. הם ירוויחו, אך גם כלל הציבור ירוויח מכך שהם ישכירו את הדירות עד שיחלו הפרויקטים.
נוח  |  10.04.18