אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היועמ"ש על אולמרט: יש לגנות את השתלחותו באוכפי החוק צילום: אוראל כהן, טל שחר

היועמ"ש על אולמרט: יש לגנות את השתלחותו באוכפי החוק

מנדלבליט אמר כי "מוטב היה שהדברים לא היו נאמרים". עוד אמר כי עבירת השוחד היא החמורה ביותר בין עבירות השחיתות וכי אין לגלות כלפיהן שום סובלנות

10.04.2018, 18:49 | משה גורלי

"אני מצר על דבריו של מי שהשתחרר זה עתה (אהוד אולמרט – מ"ג), שרק סיים לרצות את עונשו ומיהר להשתלח באוכפי החוק. יש לגנות את הדברים שמוטב היה שלא היו נאמרים". כך אמר היום (ג') היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בכנס להוצאת ספרו של ד"ר מאור אבן חן, סגן מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, "עבירות השוחד". ספר שאקטואלי היום יותר מתמיד.

"עבירת השוחד היא החמורה ביותר בין עבירות השחיתות", אמר מנדלבליט, "המחוקק הרחיב אותה למספר עבירות, התרבותם הם איום ממשי על החברה הישראלית, וחובתנו לחקור לחשוף לעקור ולמנוע את הישנותן. אין לגלות כלפיהן שום סובלנות וכך אנו עושים".

קראו עוד בכלכליסט

"הספר", ציין מנדלבליט, "מטפל גם בנושאים שנמצאים בהתפתחות מתמדת כמו שוחד לעובד זר וחילוטים".

אולמרט לאחר שחרורו מהכלא, צילום: אבי מועלם אולמרט לאחר שחרורו מהכלא | צילום: אבי מועלם אולמרט לאחר שחרורו מהכלא, צילום: אבי מועלם

"בעבירות שחיתות אין מנוס מלהזדקק לשכל הישר בכדי להשלים פערים ראייתיים"

"השחיתות פשתה בכל פינה, ברשויות השלטון ובכל מקום. אין בכך לרפות את ידינו מולה. ביהמ"ש העליון הדגיש ששיבוצן של עבירות השוחד בפרק ההגנה על מוסדות השלטון מעיד על חשיבותן, על הסכנה הממשית שלהן לדמוקרטיה", אמרה בכנס שופטת בית המשפט העליון ענת ברון.

"השוחד", אמרה, "לא מתגלם רק במעטפות מזומנים ועל כן הדין הפלילי מצוי בתהליך של הרחבת תחולת העבירות והגדלת הענישה. תרומה לעמותה, סיקור חיובי, שוחד מיני, הם שוחד, גם כשהנהנה הוא צד שלישי וגם כשאין נהנה כלל. פרשת הולילנד פרשה מערכת סבוכה של קידום מקרקעין בכל רחבי הארץ. לראשונה הורשע ונכלא ראש ממשלה בישראל, בפרשת 'הזרע' ולא הולילנד".

ברון הזכירה את זיכויו של חסן. אולם לא התייחסה אליו ישירות. היא ציטטה מפסק הדין המזכה את המשפט שטענות אווירה וריח אינן יכולות לבסס הרשעה פלילית, ומצד שני אמרה שבעבירות שחיתות אין מנוס מלהזדקק לעתים לשכל הישר ולניסיון החיים בכדי להשלים פערים ראייתיים.

ולגבי הענישה אמרה: "עבירות צווארון לבן נתפסות כעבירות רציונליות שהעבריינים מחשבים את התועלת מול העלות, לכן בין שיקולי הענישה צריך לתת לגורם ההרתעה משנה תוקף בין השיקולים כדי להשיג הרתעה אפקטיבית".

תגיות