אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הייצוגית על הקוטג': התביעה מבקשת לזמן לעדות בכירים בעבר ובהווה בתנובה צילום: חיים צח

הייצוגית על הקוטג': התביעה מבקשת לזמן לעדות בכירים בעבר ובהווה בתנובה

בין הבכירים: המנכ"ל אייל מליס, היו"רית לשעבר זהבית כהן, והמנכ"לים לשעבר ליעד כהן ואריק שור; "יכולים להעיד ממקור ראשון על ההחלטות שהתקבלו בתנובה שהובילו לעליית מחיר הקוטג'"

12.04.2018, 20:28 | זוהר שחר לוי

הייצוגית נגד תנובה על מחיר הקוטג': התביעה מבקשת לזמן לעדות שורה של בכירים בעבר ובהווה בחברה. "עדים אלו יכולים להעיד ממקור ראשון על ההחלטות שהתקבלו בתנובה שהובילו לעליית מחיר הקוטג' לרמה של 'מחיר מופרז' בעליל", נטען.

קראו עוד בכלכליסט

בין השאר מבקש התובע הייצוגית, עו"ד אופיר נאור, לזמן לעדות את המנכ"לים לשעבר ליעד כהן ואריק שור, היו"רית לשעבר זהבית כהן, והמנכ"ל כיום אייל מליס. בנוסף דורש התובע לזמן לעדות את סמנכ"לית הכספים לורי הנובר-טובי ואת ניר מאיר ששימש כיו"ר התאחדות הארגונים הכלכליים בקיבוצים שהחזיקו ב-35% ממניות תנובה.

עוד ברשימתו של נאור, שהוגשה באמצעות עוה"ד שחר בן מאיר ודוד דנינו: סגן מנהל המחלקה הכלכלית בתנובה דני נאור, מנכ"לית חטיבת החלב ענת גרוס שון ששימשה במועדים הרלוונטיים לתביעה בתפקיד מנהלת חטיבת עסקים ושיווק, וד"ר שולמית פסח, כלכלנית בכירה בחברה. גם אורי שוורץ, מ"מ הממונה על ההגבלים העסקיים. מוזמן - לשם הצגת מסמכי "דו"ח מיקנזי".

אייל מליס, צילום: אוראל כהן אייל מליס | צילום: אוראל כהן אייל מליס, צילום: אוראל כהן

התובע מבקש גם לזמן לעדות את דנה מאור, מנכ"לית מקיזני, שתציג את מסמכי הייעוץ אשר הוכנו על ידי החברה בשנים 2006-2010 הנוגעים למוצר הקוטג'. גם המנכ"ל הקודם, ד"ר יונתן קולדוני, עשוי להעיד במסגרת התביעה.

לדברי התובע הייצוגי, לכל אורך ההתדיינות בתיק מאז הוגשה התביעה "תנובה הקפידה היטב להימנע מהגשת תצהיר כלשהו של מי מאלו שמילאו תפקידים בכירים בחברה בתקופה הרלוונטית לתביעה ובשנים שקדמו לתקופה זו". לפי עו"ד נאור, יש צורך לזמן לעדות את העדים הללו "היכולים להעיד ממקור ראשון אודות ההליכים וההחלטות הקריטיים והחשובים שננקטו התקבלו בתנובה במועד הרלוונטי לתביעה וביתר שאת במועד שקדם לכך, דהיינו עוד ממועד הסרת צו הפיקוח על מחיר הקוטג' וסדרת ההחלטות שהתקבלו בתנובה אשר הובילו לעליית מחיר הקוטג' לרמה של 'מחיר מופרז' בעליל".

התביעה הייצוגית סביב מחיר הקוטג' אושרה באפריל 2016 בבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד. מדובר בתביעה הראשונה שאושרה בישראל בעילה זו. התובעים דרשו כי בית המשפט יורה לתנובה להשיב כלל מי שרכש קוטג' מחודש מרץ 2008 ועד יוני 2011, להשיב עודפי גבייה של 125 מיליון שקל, או לחלופין למכור אותו במשך 39 חודשים במחיר הנמוך מ-5 שקלים ליחידה.

מאז אישור התביעה הייצוגית דנה השופטת אסתר שטמר בתביעה עצמה ובניסיון לבחון מה היקף הנזק שנגרם לצרכנים וכמה תשיב תנובה לצרכנים. "אין מחלוקת עובדתית בין הצדדים בדבר גובה המחיר של גביע קוטג' לצרכן", כתבה השופטת בהחלטה לאשר את התביעה. "הקוטג' היה נתון לפיקוח על המחירים עד יולי 2006. לטענת המבקש, שלא נסתתרה, תוך 5 שנים נסק מחירו ב-41.3% מ-4.91 שקלים לקוטג' 9% ו-4.82 לקוטג' 5% - עד ליותר מ-7 שקלים לגביע".

 המבקש העמיד את תביעתו על ההפרש שבין המחיר שגבתה תנובה בתקופה מרץ 2008 עד יולי 2011 לבין 6 שקלים. 

תגיות