אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הושלמה העסקה: הום סנטר חוזרת לילדי פישמן תמורת 5 מיליון שקל צילום: דנה קופל

הושלמה העסקה: הום סנטר חוזרת לילדי פישמן תמורת 5 מיליון שקל

אייל פישמן, רונית פישמן־אופיר וענת מניפז רכשו את החברה יחד עם חמישה מנהלים ברשת וחברת אברבוך. בנק הפועלים ש־89% ממניות הרשת שועבדו אליו אישר את הרכישה, לאחר שבעבר מכר את החוב בתמורה, בין השאר, לנתח מרווחי החברה

15.04.2018, 06:54 | גולן חזני

הום סנטר עוברת לבעלים חדשים־ישנים. אייל פישמן ואחיותיו ענת מניפז ורונית פישמן־אופיר, יחד עם החברה הציבורית אברבוך הפועלת בתחום העץ, וקבוצה של חמישה מנהלים מהום סנטר, השלימו את רכישת החברה מבנק הפועלים (89%). בית המשפט אישר את העסקה ביום חמישי. אייל פישמן יחזיק ב־50% ממניות החברה, מניפז ופישמן אופיר ב־15% כל אחת, המנהלים ב־10% וחברת אברבוך ב־10%. הבעלים ישלמו 5 מיליון שקל בלבד תמורת הרשת שחייבת לנושים כחצי מיליארד שקל. ההסדר עם הנושים יאפשר להום סנטר להמשיך לתפקד כעסק חי. 

קראו עוד בכלכליסט

הום סנטר היתה בבעלותו של אליעזר פישמן והועברה לידי הפועלים הנושה הגדול של החברה לאחר שאליעזר פישמן הגיע לפשיטת רגל. למניות לא היו קונים אחרים, והקבוצה הנוכחית היא היחידה שביקשה לרכוש את המניות.

חובות הום סנטר, כאמור בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל, שקיים ספק בדבר יכולתה לפרוע. נתון זה גרם לבנק הפועלים שהחזיק ב־95 מיליון שקל מהחוב, למכור אותו לחברת קלירמרק לאחר שזו התמודדה על הקנייה מול קרן אייפקס בניהולה של זהבית כהן.

 קלירמרק קנתה את החוב תמורת 41% מההחזר, כלומר תמורת כ־40 מיליון שקל. הפועלים יקבל גם אחוז מסוים מרווחים עתידיים של הום סנטר.

קלירמרק הפכה לנושה הגדול ביותר של הום סנטר, והיא צידדה בדיונים מאחורי הקלעים בהמשך ניהולו של אייל פישמן את החברה, מאחר שראתה בו מנהל שהצליח בשלוש השנים האחרונות לייצב את מצבה של הרשת.

בנק דיסקונט מחזיק בחוב של 60 מיליון שקל ובנק מרכנתיל מחזיק בחוב של 40 מיליון שקל. שני הבנקים הסכימו לפרוס את החוב לחמש שנים, כפרק הזמן של החוב שפרסה קלירמרק. יתר החובות הם למחזיקי האג"ח ־ 43 מיליון שקל שבעקבות ההסדר קיבלו תשלום שוטף של קרן וריבית, וחובות לצדדים קשורים בהיקף של 140 מיליון שקל, וכן חובות שוטפים של החברה.

"ברור לכולם ששווי הפעילות של הום סנטר איננו גבוה מהחוב כך שהבנק עשה עסקה טובה", אמר אייל פישמן בעקבות ההסכם. "ההנהלה תצטרך לעבוד קשה מאד על מנת שזו תהיה השקעה שכדאית לה, לא פחות ממה שהיה צריך לעבוד בשלוש השנים האחרונות, בהם עבדנו כדי להציל את הום סנטר וכדי שיהיה מה למכור. היו מתעניינים אחרים בחברה אבל הם האמינו הום סנטר תגיע לפירוק וכך יוכלו לקנות אותה בזול על חשבון הנושים, ביניהם הגופים המוסדיים. חלקם אפילו פעלו באופן מסוים כדי שזה יקרה".

משרד שטיינמץ הרינג גורמן ושות' ליווה את הום סנטר בהסדר החוב.

תגיות