אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעבדת ה-AI של גוגל מזמינה אתכם לבוא ולדבר עם ספרים צילום: Medium

מעבדת ה-AI של גוגל מזמינה אתכם לבוא ולדבר עם ספרים

החברה הציגה מנוע חיפוש שמבוסס על ציטוטים מספרים, שמאפשר לקבל תשובות דרך ציטוטים שקולעים היטב לשאלותיכם. לצידו, הציגה גם שני משחקוני מילים, שמדגימים את יכולת התוכנה שלה לזהות מילים נרדפות

15.04.2018, 15:05 | יואב סטולר

גוגל נותנת הצצה למחקר מעניין בתחום הבינה המלאכותית, שמתמקד ביכולתן של תוכנות להבין שפה טבעית. החברה השיקה את Talk to Books, כלי חמוד שמאפשר למצוא תשובות לשאלות לפי ציטוטים מספרים.

קראו עוד בכלכליסט

למשל, כשתשאלו את התוכנה "מהי התשובה להכל?", יופיע הציטוט "איש לא זוכר את השאלה האולטימטיבית, אך התשובה האולטימטיבית שמצא המחשב היא 42" - תשובה שמקורה בספר "ההיסטוריה הקצרה של הכל" מאת קן ווילבר, שנשענת בעצמה על הספר "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" של דגלס אדאמס.

מחפשים תשובה? חפשו בספר, צילום: Medium מחפשים תשובה? חפשו בספר | צילום: Medium מחפשים תשובה? חפשו בספר, צילום: Medium

בניגוד לחיפוש פשוט בגוגל, הפיתוח מתבסס על מאגרים עצומים של שאלות ותשובות אנושיות, שמסייעים לתוכנה להבין מה רצה המשתמש לדעת. המחקר יאפשר בעתיד למצוא תשובות לשאלות שכלל לא מכילות את מילות החיפוש הרלוונטיות. למשל, יודעת התוכנה לקשר בין "בלש" ו"חוקר".  

במקביל למערכת Talk to Books, השיקה גוגל שני משחקונים שנועדו להדגים ולתרגל את תוכנות הבינה המלאכותית שלה. הראשון זכה בממשק דמוי טטריס בו ממלאים שורות ע"י רישום אסוציאציות שקשורות למילים שמופיעות בהן. למשל, "עיתון" ו-"כותרת" או "גיטרה" ו"ג'ימי הנדריקס".

 

השני הוא משחקון שמבוסס על רשימת מילים שמתארכת כל הזמן, כשעל הגולש להכניס את הקישור הטוב ביותר למילה שמסומנת כדי לקצר את הרשימה. בשני המקרים פועלת התוכנה היטב, ומציגה יכולות מצוינות בזיהוי הקשרים בין מילים. 

תגיות