אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלוג: "מלחמת סחר עלולה להשפיע משמעותית על המשק הישראלי, כי הוא קטן ופתוח"        צילום: בלומברג

פלוג: "מלחמת סחר עלולה להשפיע משמעותית על המשק הישראלי, כי הוא קטן ופתוח"

בנק ישראל הותיר את הריבית על 0.1%; לפי תחזית הבנק הצמיחה השנה תעמוד על 3.4%; פלוג: "אנו רחוקים מאוד מתרחישים קיצונים של ירידת מחירים בשוק הנדל"ן"

16.04.2018, 16:00 | אדריאן פילוט

הוועדה המוניטארית של בנק ישראל הותירה כצפוי את הריבית במשק על 0.1%, כך לפי הודעת הבנק המתפרסמת היום (ב'). הפעם האחרונה שבה שונה שיעור הריבית היתה בפברואר 2015.

קראו עוד בכלכליסט

לפי התחזית של בנק ישראל הצמיחה השנה תעמוד על 3.4% ו-3.5% ב-2019 ללא שינוי מהתחזית הקודמת.  לגבי האינפלציה צופים בבנק המרכזי שהיא תעמוד על  1.1% ב-2018. הריבית המוניטרית צפויה להישאר ברמתה הנוכחית, 0.1%, בשני הרבעונים הקרובים ולעלות ל-0.25% ברבעון האחרון.

 

"הפעילות הכלכלית מוסיפה להתרחב בקצב נאה, וייתכן שהוא אף גבוה מקצב הצמיחה הפוטנציאלית", נכתב בהודעה של בנק ישראל. לדבריהם, האינדיקטורים לפעילות בחודשים האחרונים מעידים כי ברבעון הראשון של 2018 הוא צמח בקצב דומה. על כך מעידים למשל העובדה שהמדד המשולב עלה במרץ ב-0.4% והממצאים הראשוניים של סקר החברות כאשר נרשם גם שיפור קל ביצוא הסחורות. בבנק ישראל מדגישים גם את איתנות של שוק העבודה כאשר שיעור האבטלה נותר בשפל ושיעורי ההשתתפות והתעסוקה נותרו ברמות שיא.

 

כמו כן ציינו בבנק ישראל, כי הם צופים עלייה בסיכון היציבות של הכלכלה העולמית, עם זאת הצמיחה בישראל עשויה להיות גבוהה מהתחזיות. בהודעת הבנק נאמר: "באשר לסביבה העולמית, אומנם תחזיות הצמיחה והסחר עודכנו כלפי מעלה, אך ההתפתחויות האחרונות בסביבת הסחר העולמי עלולות להחריף לכדי מלחמת סחר, וזו עלולה להשפיע משמעותית על המשק הישראלי היות שהוא קטן ופתוח".

הנגידה קרנית פלוג, צילום: אוהד צויגנבג הנגידה קרנית פלוג | צילום: אוהד צויגנבג הנגידה קרנית פלוג, צילום: אוהד צויגנבג

עוד מציינים בבנק ישראל כי "הערכותינו לגבי ההתפתחויות בסביבה העולמית מתבססות בעיקרן על התחזיות שגיבשו מוסדות בין-לאומיים (קרן המטבע הבין-לאומית וה-OECD) ובתי השקעות זרים. גורמים אלו העלו את תחזיותיהם לגבי הצמיחה והאינפלציה במשקים המפותחים ולגבי הסחר העולמי. בהתאם לכך אנו מעריכים כי המשקים המפותחים יצמחו ב-2.5% ב-2018 וב-2.2% ב-2019 וכי היבוא שלהם יצמח ב-5.0% ב-2018 וב-4.9% ב-2019. על פי ההערכות של בתי ההשקעות, ריבית ה-Fed צפויה לעמוד על 2.4% בסוף 2018 ועל 3% בסוף 2019".

"אנו רחוקים מתרחישי קיצון במחירי הדיור"

במסיבת עיתונאים שכינסה אחה"צ נגידת בנק ישראל קרנית פלוג היא בירכה על ירידות המחירים בשוק הנדל''ן בחודשים האחרונים והגדירה אותן כ" חדשות טובות". בהקשר הזה היא הרגיעה ואמרה כי הירידות עד כה לא מסכנות את היציבות הפיננסית: "הפיקוח על הבנקים מבצע באופן תדיר בחינות רגישות. המערכת עמידה לתרחישי קיצון, אבל אנו רחוקים מאוד מתרחישים קיצונים של ירידת מחירים".

פלוג התייחסה גם להחלטת האוצר שלא להפחית מסים על בסיס נתוני הגביה ברבעון הראשון של 2018 ואמרה: "אני רואה את ההחלטה שלא להפחית מסים בברכה. זה עקבי עם כל הערכות שלנו לרבות הערכה שהגביה ב-2017 היתה החריגה בגלל גורמים חד-פעמיים".

בהתייחס לפרסומים לפיה שר האוצר מתכנן להחליפה בתום הקדנציה ואמרה: "מה שחשוב כעת הוא שתישמר עצמאות המוסד הזה והיכולת לבטא את ההמלצות שלנו על בסיס עבודה מקצועית - לגבי כל השאר, כשיגיע הזמן נדון גם בזה".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
בנק ישראל לא עוזר לאזרח הקטן
העלאת הריבית בפרוש תסייע להוריד את מחירי הדיור התחזקות השקל תסייע לאזרח הפשוט בחיזוק כוח הקניה שלו אבל בנק ישראל לא מעניין אותו רווחת האזרח הקטן אותו מעניין הטייקונים הבנקים ושמירה על הסדר הקיים והמשך תשלום משכורות העתק לעובדי בנק ישראל שלא תורמים כלום למשק אלה אף מחבידם עליו
מושון  |  17.04.18
5.
פלוג מנסה בכל כוחה לגרום למיתון
ממשיכה באובססיביות בלתי נתפסת וחולנית לא להעלות את הריבית כדי לא להוריד את מחירי הדיור. מצד שני, היא קונה מטח במיליארדים ומחלישה את השקל. התוצאה של מה שהיא עושה תהיה אינפלציה אימתנית בשילוב של מאות אלפי אנשים שנטלו וימשיכו לנטול משכנתאות ויהיו תלויים בין השמיים לארץ במקרה של ירידה חדה במחירי הדיור (וכמו שזה נראה לשם השוק הולך). האבסורד הוא שבנק ישראל לא רק שלא עושה ריבית בעצמו על הרי המטח שהוא קונה אלא מפסיד מיליארדים מקניות המטח ההזויות האלה. היא חלק מהמגזר הציבורי אז כסף ציבורי לא נחשב.
כלכלן משני  |  16.04.18
לכל התגובות