אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יזמות היא העבודה הקשה ביותר שיש"

ראיון כלכליסט

"יזמות היא העבודה הקשה ביותר שיש"

רשת האקסלרטורים Techstars, הגדולה מסוגה בעולם, פותחת בקרוב מחזור חדש בישראל. לכבוד המאורע, הגיע לארץ גרג רוג'רס, שותף בחברה, שסיפר ל"כלכליסט" על העתיד המבטיח של הפינטק, ועל מה שחשוב לרשת בבחירת מיזמים חדשים

18.04.2018, 13:19 | מאיר אורבך

גרג רוג'רס הוא שותף בטקסטארס (Techstars) שהיא רשת האקלסרטורים (מאיצי סטארט-אפים) הגדולה בעולם. בראיון שנתן ל"כלכליסט" לרגל ביקור שערך בארץ במאיץ המשותף לטקסטארס וברקליס, סיפר שאין בעולם עודף של תוכניות האצה או מאיצים.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, יזמות היא כנראה העבודה הכי קשה בעולם ההייטק, ותחום הפינטק נראה מבטיח מאי פעם.

מהם הנושאים החמים כיום בפינטק ואיך אתם בוחרים את היזמים?

"בכל שנה אנחנו נוטים לראות עליה של נושאים מסויימים. השנה אני מאמין שזה בעיקר AI ובלוקצ'יין . קשה להגיד מה יעבוד ויצליח, אך מה שחשוב לנו בחברות הצעירות זה איכות הצוותים. אין נוסחה למספר המייסדים בצוות מנצח; לרוב צוות של מייסדים הוא 2-5 אנשים ואנחנו מנסים לראות את המוטיבציה שלהם לפתרון בעיות. יזמות היא העבודה הקשה שאתה יכול לחפש בחייך, זה כמו רכבת הרים ויזם נבחן בזמנים הרעים. לא מצליחים בלי מוטיבציה".

גרג רוג גרג רוג'רס גרג רוג

האם יש יותר מדי אקסלרטורים?

המונח אקסלרטור מוגדר לעיתים באופן רופף, כך שלדעתי זה מוביל לפעמים ליותר מדי מתחרים. אינני מוטרד משלל התכניות האחרות שצצות בשוק - כי חשוב מאד שיהיו תכניות שיודעות לזהות חדשנות איכותית. לדעתי, מודל האקסלרטור חשוב במיוחד למטרת פיתוח וחדשנות באקוסיסטם היזמות, בעיקר בשל העובדה שמדובר במודל שמאפשר תמיכה בחברות בשלב Early Stage ומקדים את המשקיעים בדרכים רבות. כאשר תכנית אקסלרטור היא ממוקדת ומועילה, לא ניתן לומר שיש יותר מדי כאלה".

"כל אחד מוצא את התכנית שמתאימה לו ולתחום בו הוא פועל. לטקסטארס למשל, יהיו ב-2018 40 אקסלרטורים ברחבי העולם, אז בהחלט ניתן לומר שזה מודל שאנחנו מאמינים בו ובחשיבותו. אנחנו לא מגדירים הצלחה בכמה כסף גייסה חברה, אלא בהצלחתה להכניס כסף. מתוך כל הפורטפוליו שלנו, 80% מהחברות עדיין פועלות, 10% עברו תהליך של מכירה ו-10% נכשלו. 5% מכל הסבבים הראשונים היו חברות שעברו דרכנו".

מה אתה חושב על היזם הישראלי?

יזמים ישראלים שונים בכמה דרכים מיזמים אחרים; הרבה מהם מאוד טכנולוגים וזה קשור לשירותם הצבאי. הם ייחודים בכך שהם מנסים תמיד לצאת החוצה ומאוד גלובליים, כי ישראל היא שוק קטן והם חייבים לחשוב לאן מתרחבים. במקומות אחרים, החשיבה הגלובלית אינה הראשונית כי יזמים שם לא חייבים את זה".

האם לדעתך יש יותר מדי חברות פינטק?

"לחלוטין לא. גם בהתייחס לישראל וגם בהתייחס לשאר העולם, אין לדעתי יותר מדי חברות סטארט-אפ כיוון שתחום הפינטק נמצא בצמיחה מתמדת והיום נחשב לאחת התעשיות הגדולות ביותר ברמה הגלובלית. בתחום הפינטק, בניגוד לתחומים אחרים, כל פיתוח אפילו של שירות פיננסי אחד, או פתרון שנחשב קטן יחסית, יכול בסופו של דבר להיות שווה מיליארדים. אנחנו עדים לטכנולוגיות מדהימות ופורצות דרך בתחום זה בעולם וישראל בהחלט מהווה מקור מרכזי וחזק לחדשנות בתחום זה.

רוג'רס הגיע לישראל כדי להשתתף בתהליך המיון למחזור השלישי של האקסלרטור המשותף לברקליס וטקסטארס, אותו מנהלת הילה אוביל ברנר. לשלב הסופי, מבין מאות בקשות הגיעו 20 חברות מרחבי העולם, מתחומי הפינטק והסייבר, מתוכן ייבחרו עשר חברות בלבד.

תגיות