אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין: רוצים למחזר אצלנו? עכשיו זה יהיה אפילו קשה יותר צילום: בלומברג

סין: רוצים למחזר אצלנו? עכשיו זה יהיה אפילו קשה יותר

לאיסור הסיני על יבוא מוצרי פלסטיק ונייר לצרכי מיחזור, נוסף איסור חדש על יבוא מתכות וחלקי רכב לשם כך; הממשלה טוענת כי המטרה היא למנוע נזק סביבתי, בעוד שמומחים בתחום סבורים כי הוא רק יחריף

21.04.2018, 14:15 | שירות כלכליסט

הממשלה הסינית הודיעה על הרחבת האיסור שהטילה בשנה שעברה על יבוא מוצרים למיחזור כמו נייר לא ממוין ומספר סוגי פלסטיק, ועתה הוא יכלול גם עשרות סוגים נוספים של חומרים, ובהם מתכות, חלקי רכב משומשים ואוניות שיצאו משימוש - כך מדווחת רשת CNN.

קראו עוד בכלכליסט

מזה כמה עשורים שולחות מדינות רבות מכולות מלאות באשפה לסין לצורך מיחזור, אך בייג'ינג היממה את העולם בשנה שעברה כשהודיעה על האיסור שהטילה על 24 סוגים של פסולת מוצקה. כעת היא מוסיפה 32 סוגים נוספים לרשימה – מחציתם החל מסוף השנה הנוכחית, ומחציתם השנייה מסוף 2019.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

סין טוענת שהאיסור אמור למנוע נזק סביבתי, אך מומחים מאמינים שהוא למעשה עשוי להחריף אותו.

"המגבלות החדשות, בדיוק כמו הישנות, הן בבחינת אמצעים שלא נשקלו דיים ואשר יחריפו את מצב הסביבה הגלובלי ואת התחרותיות של סין", כך אומר אדם מינטר, כותב הספר "כוכב הזבל: מסע בתעשיית המיליארדים של הפסולת".

הצעדים החדשים, עליהם הוכרז שלשום (ה') מהווים כאב ראש חדש עבור ארצות שתלויות בסין בכל הנוגע למחזור הפסולת שלהן, והן עדיין מתקשות להתמודד עם האיסור שהוטל בשנה שעברה, וזקוקות לעוד שנים על מנת להרחיב את מתקני המיחזור שלהן.

המגבלות הסיניות הביאו על פי דיווחים להצטברות פסולת למיחזור בארצות מתפתחות, שאין להן לאן לשלוח אותה.

מוקדם יותר השבוע, עיר במדינת קווינסלנד באוסטרליה הודיעה שתתחיל לקבור את הפסולת למיחזור שלה באתרי הטמנה, עקב העלויות המאמירות שדורשים קבלנים עבור הטיפול בה.

המגבלות גרמו גם לבעיות סביבתיות בתוך סין, כיוון שיצרנים במדינה שנסמכים על אספקת חומרים ממוחזרים, שכמויות הייצור שלהן פחתו משמעותית, נאלצים לפנות לרכישת חומרים כמו נייר ופלסטיק לא ממוחזרים - דבר הגובה מחיר משלו מהסביבה, כך אומר מינטר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הפיתרון הברור הוא שריפה !!!
באירופה זה קיים וזה עובד. ראשית כל מיון זריז למתכת , נייר, זכוכית וכל השאר. את שלושת הדברים בראשונים קל למחזר. את כל השאר מכניסים לתאי בעירה גדולים ואז משיגים 3 דברים. נפח תוצרי השריפה הוא בערך 10% וניתן להשתמש בהם לתשתיות כגון כבישים , בטון ועוד. ניתן להפנות את האנרגיה לייצר חשמל. משקל הפסולת יורד לפחות מ 30%. לסיכום פיתרון קל. ניתן ליישם בכל מקום , לא צריך משאיות לנגב או לסין.
ברור מאליו  |  22.04.18
1.
פשוט להקים מפעלי מחזור בכל מדינה ולייצר חשמל סולאר
שחיתות ממסדית וניאו קפיטליזם הורסים את העולם ואת משאביו. פיצול שמנים או איך שלא קוראים לחרא הזה הרסני ומזיק למי התהום ולבריאות של בני האדם והטבע ובכל זאת תאגידים שמנוהלים על ידי פסיכופתים לא סופרים אותנו ממטר. נמאסתם
לא פיצוח האטום אבל הבעיה היא  |  22.04.18