אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פנייה למנדלבליט: מנע מראש הממשלה ושרי הליכוד לבחור מפכ"ל צילום: אלכס קולומויסקי

פנייה למנדלבליט: מנע מראש הממשלה ושרי הליכוד לבחור מפכ"ל

עו"ד שחר בן מאיר פנה ליועמ"ש בטענה כי הן ראש הממשלה והן כל השרים במפלגתו, נמצאים במצב חמור של ניגוד עניינים בקשר להחלטה על מינוי מפכ"ל לקראת נובמבר השנה

23.04.2018, 14:54 | ענת רואה

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מתבקש במכתב דרישה שהפנה אליו עו"ד שחר בן מאיר לפעול למנוע מראש הממשלה ושרי הליכוד לבחור מפכ"ל. בן מאיר הוא עו"ד המתמחה בתביעות יצוגיות ומרבה במקביל גם לנהל הליכים ציבוריים שונים.

קראו עוד בכלכליסט

במכתבו טוען בן מאיר, כי אנו מצויים כמחצית השנה טרם קבלת החלטה על מינוי מפכ"ל, במקומו של רוני אלשיך שתוקף מינויו עד אמצע נובמבר 2018. לטענתו, הן ראש הממשלה והן כל השרים במפלגתו, נמצאים במצב חמור של ניגוד עניינים בקשר להחלטה.

בקשר לראש הממשלה טוען בן מאיר, כי לאור חקירותיו וממצאי סיכום החקירה באחד התיקים, תיק 2000, התגבשה תשתית ראייתית מספקת נגדו לדעת הרשות החוקרת, כך שהוא לא רק בסטטוס חשוד וברור שנוצר ניגוד עניינים חמור ביותר.

עו"ד שחר בן מאיר, צילום: אריאל שרוסטר עו"ד שחר בן מאיר | צילום: אריאל שרוסטר עו"ד שחר בן מאיר, צילום: אריאל שרוסטר

"כאשר אדם – במקרה זה ראש הממשלה – הוא מחד בעל סמכות לקבל החלטה הנוגעת למינוי של מפכ"ל המשטרה, ומאידך יש לו באופן אישי – עקב היותו חשוד בעבירות – אינטרס בזהות הגורם שיחקור אותו, אין ספק שמתקיים כאן ניגוד עניינים במובן החמור והבולט ביותר", טוען בן מאיר במכתבו.

עוד נטען כי ראש הממשלה משתלח במשטרת ישראל וחוקריה ותוקף אותה בקשר לחקירותיו שלו עצמו ומכאן ברור כי הוא מנוע מטעמים של ניגוד עניינים ליטול כל חלק בהחלטה על מינוי מפכ"ל.

אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו , צילום: אוהד צויגנברג אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו | צילום: אוהד צויגנברג אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו , צילום: אוהד צויגנברג

"קרוב משפחה פוליטי שלו"

בקשר לחברי מפלגתו של ראש הממשלה טוען בו מאיר כי האיסור להימצא בניגוד עניינים לא עוסק רק באדם עצמו המקבל החלטה אלא חל גם על המקורבים לו: "כפי ששר אינו רשאי מטעמים של ניגוד עניינים לקבל החלטה אשר תשפיע על קרוב משפחה שלו, לרבות מטעמים של ניראות, כך יש להורות כי חבר ממשלה לא יקבל החלטה שהיא משמעותית על 'קרוב משפחה פוליטי שלו', דהיינו על חבר באותה מפלגה, במיוחד כשמדובר במקרה שלנו בהחלטה הנוגעת ל'ראש המשפחה' עצמו, ראש המפלגה".

לכן לטענתו כל השרים חברי מפלגתו של ראש הממשלה נגועים ופסולים והוא מבקש כי היועץ המשפטי לממשלה יוציא חוות דעת שתנחה את הממשלה להעביר את הסמכות להמלצה לממשלה על מינוי המפכ"ל הבא, לרבות ביחס לשאלת הארכת הכהונה, לחבר ממשלה שאינו ממפלגתו של ראש הממשלה, ומודגש כי הכוונה היא גם לחבר ממשלה שאינו מפלגה שחבר בה חשוד בפלילים.

עוד מבוקש בן מאיר, להורות כי ראש הממשלה ושרי מפלגתו וכל שר החשוד בפלילים יאסר ליטול כל חלק בישיבות שבהן ידון הנושא.

תגיות