אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה הודיעה על הקצאת 20 מיליון שקל לקידום ההייטק במגזר הערבי‎ צילום: עמית שעל

הממשלה הודיעה על הקצאת 20 מיליון שקל לקידום ההייטק במגזר הערבי‎

ההשקעה תשמש להקמת מבנים להשכרה להייטק ולשירותים בתחום ביישובי מיעוטים, כאשר משרד התחבורה יסלול כבישי גישה לאזורי התעשייה בהם יוקמו המבנים

23.04.2018, 17:27 | הגר רבט
הוועדה לענייני המגזר הערבי בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו ובהשתתפות השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל ושר הכלכלה אלי כהן הודיעה היום (ב') על השקעה של 20 מיליון שקל בתוכנית חדשה לקידום הייטק ביישובי מיעוטים.

קראו עוד בכלכליסט

בוועדה דווח כי הממשלה השקיעה עד כה 4.5 מיליארד שקל בפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, במסגרת החלטה 922. ההשקעה הנוכחית תשמש להקמת מבנים להשכרה להייטק ולשירותים בתחום ביישובי המיעוטים, כאשר משרד התחבורה יסלול כבישי גישה לאזורי התעשייה בהם יוקמו המבנים.

מדו"ח סיכום ביניים שהוצג בוועדה עולה כי הממשלה יישמה השקעה של יותר מ-4.5 מיליארד שקל לפי החלוקה הבאה: 1.85 מיליארד שקל הושקעו בתחומי התחבורה והתשתיות, 1.5 מיליארד שקל בהעצמת הרשויות המקומיות, 800 מיליון שקל בתחום החינוך ויותר מ-400 מיליון שקל הושקעו בתחומי התעסוקה בחברה הערבית.

השרה גילה גמליאל, צילום: עמית שעל השרה גילה גמליאל | צילום: עמית שעל השרה גילה גמליאל, צילום: עמית שעל

כמו כן הוצגו הנתונים הבאים: בשנתיים האחרונות נרשמו עלייה של 6.3% בשיעור הזכאות לבגרות בחברה הערבית, עלייה של 2% בשיעור הסטודנטים בחברה הערבית, כ-88 אלף ילדים ובני נוער הצטרפו למסגרות החינוך הבלתי פורמלי הרבות שנוצרו כתוצאה מיישום התכנית, 30 אלף השמות חדשות בשוק העבודה פרי פעילותם של 23 מרכזי הכוון תעסוקתי שמופעלים במסגרת התכנית, וכן עלייה של 127% במספר הנסיעות בתחבורה הציבורית.

השרה גמליאל מסרה בעקבות ההחלטה: "922 היא תכנית מהפכנית שמקדמת שוויון חברתי בפועל. תוך שנתיים בלבד אנחנו עדים לעלייה משמעותית בחברה הערבית של מדדים מעודדי צמיחה רבים אם בשיעורי הזכאות לבגרות, אם בשיעורי הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה ואם במספר המועסקים ובשיעורי התעסוקה. העובדה שהתכנית מצליחה כל כך, מעידה על המחויבות הממשלתית שחוצה משרדים ומפלגות".

השר כהן מסר: "קידום התעשייה והתעסוקה במגזר המיעוטים הינו בעל חשיבות אסטרטגית לצמצום פערים, שגשוג כלכלי וקידום חברתי. שילוב המגזר בתעסוקה הינו אינטרס כלכלי של מדינת ישראל ותרומתו מעבר לכלכלה תשפיע גם בתחומי החינוך, הביטחון והרווחה".

מארגון צופן, שהיה שותף לקידום המהלך, נמסר בתגובה: "אנו מברכים את הממשלה על המהלך ההיסטורי. המשמעות היא הבאת כ-3,000 משרות פיתוח תוכנה למהנדסים ערבים ויהודים, ואלפי משרות נוספות בתחומי השירותים, בערים ערביות, כולל במרכז הארץ. אנחנו רואים את הגידול בלומדים את מקצועות הייטק ובעובדים בתחום מקרב החברה הערבית. זו מהפכה חיובית ושקטה של ההייטק בחברה הערבית בישראל הכוללת בתוכה גם הכנסת נשים ערביות לעבודות בשכר גבוה. ההחלטה הזו היא הזדמנות למימוש הפוטנציאל של האוכלוסייה הערבית בענף ההייטק הישראלי המשווע למוחות יצירתיים. אכן, הגיע הזמן שיוקמו תשתיות להייטק בתוך הישובים הערבים, דבר שישנה את חוקי המשחק כך שעיר ערבית תוכל להיות עיר הייטק לגיטימית שתמשוך אליה עובדים מערים וישובים מהסביבה בדיוק כמו תל אביב או חיפה".

ארגון צופן נוסד בשנת 2007 במטרה לשלב אקדמאים ערבים בתעשיית ההייטק בישראל וכן בכדי להביא חברות הייטק לערים ערביות, בראש הארגון עומדים פז הירשמן וסאמי סעדי כמנכ"לים משותפים.

תגיות