אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליבאבא וטנסנט ישקיעו בעיר החכמה החדשה של סין צילום: גטי אימג'ס

עליבאבא וטנסנט ישקיעו בעיר החכמה החדשה של סין

מתחם שיונגאן הסמוך לבייג'ינג ישתרע על שטח הגדול פי שלושה מהעיר ניו יורק. על פי תוכנית הממשל, הפרויקט מיועד להוביל בחדשנות ולמשוך משקיעים מהעולם, תוך שמירה על סביבה ירוקה ואיכות חיים מקסימלית לתושבים

23.04.2018, 20:34 | שירות כלכליסט

שנה לאחר שהכריזה סין על הקמת העיר החכמה שיונגאן סמוך לבייג'ינג, פורסמה בסוף השבוע האחרון התוכנית המלאה של המתחם.

קראו עוד בכלכליסט

על פי התוכנית, צריכת האנרגיה של מתחם שיונגאן תתבסס כולה על חשמל נקי. תאגיד החשמל הממשלתי של סין אף הקים זרוע יעודית על מנת להקל על תכנון תשתיות החשמל. סין, המשקיעה הגדולה בעולם באנרגיה נקייה, הציבה יעד למיגור פליטות הפחמן עד 2030 וכעת מבקשת להפוך את שיונגאן לעיר בת־קיימא.

מלבד החזון הנקי, הפרויקט הינו חלק מיוזמה שאפתנית של נשיא סין שי ג'ינפינג להפוך מחוז מנומנם לאזור טכנולוגי נוצץ וחדשני. כחלק מהחזון יועתקו תעשיות ומשרדים ממשלתיים מבייג'ינג אל מתחם הסחר שיזכיר את העיר שנג'ן - אחד ממרכזי ההייטק הגדולים בעולם. במקביל, ועידת הרפורמות והפיתוח הלאומי של סין קראה למיזמים בינלאומיים להגיע למתחם.

בתוכנית של מתחם שיונגאן החדש מפורטות 38 מטרות עיקריות, ביניהן, הפיכת העיר למתחם חדשני, חכם, ידידותי לסביבה ונוח למחייה. כמו כן נקבעו יעדים ליחס ההשקעה בפיתוח לעומת תוצר ומספר הפטנטים שיירשמו לכל 10,000 נפש. התוכנית הממשלתית קובעת גם מדדים לשיפור איכות האוויר, והבשורה החשובה ביותר לתושבי האזור - כל צרכיהם יהיו נגישים במרחק 15 דקות הליכה או נסיעה לכל היותר.

על פי הערכות אנליסט מבנק פסיפיק סקיוריטיז שהתפרסמו באתר Ecns הסיני, תעמוד ההשקעה במתחם על 10 טריליון יואן לפחות (1.58 טריליון דולר). זאת בהשוואה להשקעה שנתית של מיליארד יואן במתחם בינהאי בטיינג'ין, שהוקם ב־2009.

במהלך השנה יושקו בשיונגאן 13 פרויקטים בהשקעה כוללת של למעלה מ־60 מיליארד יואן, אחד מהם, מעבדה יוקרתית לטכנולוגיות ביטחון לאומי של אוניברסיטת טסינג הואה. לעת עתה פועלות במתחם למעלה מ־100 חברות הייטק, כאשר נוכחותן שם מושכת גופים חדשניים נוספים.

בין החברות הבולטות נמצאות ענקית המסחר המקוון עליבאבא, ענקית הטכנולוגיה טנסנט וכן באידו, "גוגל הסינית". פרט להן מורגשת נוכחותן של חברות פיננסיות, חברות לטכנולוגיות מידע, מכוני מחקר וטכנולוגיות ירוקות.

"העיר החדשה היא כמו פיסת נייר חלקה, קל לתכנן אותה", כך לפי פנג פנג, מזכ"ל שותפות אנרגיה חדשה, השקעות ומימון בסין, שאמר את הדברים לסוכנות בלומברג. "העיר החדשה תשמש מודל לערים הקיימות בענייני תשתיות", ציין.

 , צילום: גטי אימג צילום: גטי אימג'ס  , צילום: גטי אימג

החל מאוקטובר האחרון הותר לחברות זרות לפעול במקום, והוא אכן מושך אליו משקיעים מהחוץ. "הסיטי של לונדון התחייב לשיונגאן", אמר צ'ארלס באומן, ראש העיר של הסיטי של לונדון ל־Ecns בחודש שעבר. "זו עיר ענקית שבאמת מתמקדת בטכנולוגיה מודרנית, בחדשנות וביצירתיות".

שיונגאן משתרעת על פני שלושה מחוזות, כאשר התשתיות הבנויות מכסות שטח של 100 קמ"ר שיורחב בעתיד ל־2,000 קמ"ר, פי שלושה משטחה של העיר ניו יורק. בתנאי התעבורה של היום, שיונגאן נמצאת מרחק שעתיים נסיעה מבייג'ינג, אך פרק זמן זה צפוי להתקצר. הקמת רכבת מהירה שתחבר בין בייג'ינג ושיונגאן תאפשר הגעה תוך חצי שעה בלבד.

מתחם שיונגאן החדש מהווה אזור כלכלי מיוחד המחבר בין בייג'ינג, העיר טיינג'ין ומחוז חביי. "פקידים, בכירים במגזר העסקי וחוקרים מחו"ל מבקרים בשיונגאן ומחפשים הזדמנויות עסקיות, במיוחד בתעשיות טכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית וכלכלה ירוקה", אמר ז'ו וונהאי, פרופסור למימון מאוניברסיטת חביי. "שיונגאן יכולה לספק להם אווירה פוליטית יציבה וגישה לשוק מקומי של 100 מיליון אנשים באזור המשולש של בייג'ינג־טיינג'ין־חביי". ז'ו הוסיף כי שיונגאן זקוקה למומחיות ולהון של משיקעים זרים בבואה להיות עיר חכמה בינלאומית בעתיד.

תגיות