אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' עודד שוסיוב: "בעוד שנתיים נוכל לייצר מזון במדפסת שלנו במתחמי עבודה"

שוסיוב השתתף בכנס של כלכליסט "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" הוסיף "הצרכנים רוצים מזון טבעי, ללא אנטיביוטיקה, עם הרבה חלבון ומעט פחמימות. נוצרים הרבה אתגרים וצריך להתחיל לחשוב מה צורכים ואיך עושים מזון אישי המתאים לכל אחד"

24.04.2018, 11:26 | מאיר אורבך

פרופ' עודד שוסיוב מהאוניברסיטה העברית אינו אופטימי לעתיד האנושות אם תמשיך כמו שהיא כיום. בהרצאה שנתן בכנס בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV, אמר שוסיוב "לא נוכל לעשות את אותם דברים שעושים כיום ולהישאר בקיימות. בכדי לייצר קילו של בשר צריכים 4,000 ליטר של מים. החקלאות של בעלי החיים בעולם שלנו לוקחת 30 אחוז מאדמות החקלאות ו-25 אחוז מהמים על פני כדור הארץ בכדי לייצר בשר בצורה בלתי יעילה", אמר שוסיוב.

פרופ פרופ' עודד שוסיוב | צילום: אוראל כהן פרופ

שוסיוב הוסיף, "מצד שני יש הרבה מגמות מעניינות שצריך לדבר עליהן. הצרכנים רוצים מזון טבעי, ללא אנטיביוטיקה, אורגני, עם הרבה חלבון מעט פחמימה ויש מספר גדל של צמחונים וטבעונים, מגמה נוספת היא הרבה אלרגיות של מזון כגון: גלוטן וחלב. נוצרים הרבה אתגרים וצריך להתחיל לחשוב מה צורכים ואיך עושים מזון אישי המתאים לכל אחד"

שוסיוב ניסה בהרצאתו להסביר איך הוא רואה את עתיד המזון ובעיקר איך המדפסת שהוא מפתח אמורה לשנות את העולם ואת הדרך בה אנו צורכים מזון. "אנחנו רוצים להתקרב לייצור אוטומטי של מזון במדפסת של ארבעה ממדים. החומר שמאפשר הוא צורה של תאית סיב צמחי שקיים הרבה בטבע שמעובד בצורה מיוחדת לחבר את כל חומרי המזון. החומר מאפשר לנו להדפיס כמעט כל דבר. יש מדפסות של פיצה או פסטה אבל אותם צריך לבשל. המדפסת שלנו מכילה ראש אינפרהרד שמאפשרת לנו לעשות במרחב התלת ממדי את כל תהליך הבישול ואותו אובייקט אפשר לאפות לטגן או לצלות ובאופן כזה מקבלים ממד רביעי גסטרונומי שייחודי לנו. עושים לא רק המבורגר עשוי מבחוץ אלא עשוי כולו. אנחנו מאמינים שתוך שנתיים אם המדפסת תגיע למקומות כמו מרחבי עבודה ובתי חולים ולעשות מזון אישי דרך אפליקציית סמארטפון" .

תגיות