אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל חברת אלגטק: "העתיד טמון במיקרו אצות"

חגי שטדלר בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של כלכליסט: "המיקרו אצה היא ייצור ששרד מיליארד שנים ויש לה DNA שהתמודד מול פטריות, בקטריות, חיידקים וחילופי מזג אוויר. את כל המנגנונים האלה אפשר לנצל לטובת הצרכים שלנו"

24.04.2018, 11:27 | מאיר אורבך

חגי שטדלר המנכ"ל של חברת אלגטק מקיבוץ קטורה מאמין שמה שהחברה שלו מייצרת הוא העתיד של המזון בעולם. "העולם נמצא בפני שינוי. מה שהיה אינו מה שיהיה. אוכלוסיית העולם גדלה במהירות ותגיע לעשרה מיליארד בתוך זמן לא רב. האנשים כיום אוכלים יותר ואוכלים אוכל יותר איכותי ויש פער עצום בין הצורך למקורות המזון", אמר בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV.

חגי שטדלר, צילום: אוראל כהן חגי שטדלר | צילום: אוראל כהן חגי שטדלר, צילום: אוראל כהן

"כולנו חייבים את חיינו למיקרו אצות. רוב החמצן שאנחנו נושמים מקורו במיקרו אצות שבאוקינוסים", אמר שטדלר. "האצות אפשרו את יצירת החיים והם גם אלה שיהוו את המקור החדש לאותם רכיבי מזון הנדרשים להמשך החיים. המיקרו אצות מסוגלות לספק את כל צרכי המזון של בני האדם. יש באצות את כל החלבונים, כל סוגי האומגות (3, 6, 9 וכו), סיבים תזונתיים, קרטנואידים ועוד. המיקרו אצות שרדו מיליארד שנים בהן נדרשו להתמודד מול מיקרו-אורגניזמים אחרים: פטריות, שמרים, חיידקים, שינויי אקלים, יובש, מליחות ועוד. את כל המנגנונים האלה אפשר לנצל לטובת הצרכים שלנו: בתחומי המזון, הכימיה, הפארמה וכו".

"יש 800 אלף סוגים של אצות ורק עשרה מהן תועשו. רכיבים ידועים רבים טרם הופקו, וניתן להניח שעוד רכיבים ומנגנונים רבים אחרים יתגלו בעתיד. במפעל האצות בקטורה אנחנו מגדלים כ- 4 סוגים של אצות, במעל 600 ק"מ של צנרת זכוכית של פוטו-ביו-ראקטורים, בטכנולוגיה שפותחה על ידי פרופ' בוסיבא במכון לחקר האצות של אוניברסיטת בן גוריון. התחום שלנו לא טריוויאלי ונדרשות יכולות מולטידיספילריות על מנת להצליח לגדל אצה חדשה ולהביא אותה למוצר לצרכן: ביולוגיה ימית, הנדסה ביוטכנולוגית, כימיה, טכנולוגית מזון, שיווק, רגולציה ועוד. באלגטק יש חבורה מדהימה של חלוצים בתחומם שכותבים את הספר הזה של התעשיה של המאה ה 21 בעצמם".

תגיות