אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כונסי נכסים שגבו מרוכשים תשלום נוסף ללא רשות מביהמ"ש חויבו להחזירו  צילום: אתר בית המשפט

כונסי נכסים שגבו מרוכשים תשלום נוסף ללא רשות מביהמ"ש חויבו להחזירו

השופטת חייבה שני כונסי נכסים לשלם 82 אלף שקל לזוג שרכש דירה ברמת השרון תמורת 3 מיליון שקל אך בפועל נדרש להוסיף 75,000 שקל כדי להבטיח את פינויה

26.04.2018, 10:42 | ענת רואה

כונס נכסים לא יכול לגבות תשלום נוסף עבור נכס, מבלי לקבל את אישור בית המשפט – כך קבעה לאחרונה שופטת בית משפט השלום בתל אביב נאוה ברורמן, שדנה בתביעת רוכשי דירה נגד כונסי נכסים.

בכך התקבלה טענת הרוכשים שבנוסף לתמורת הדירה 3 מיליון שקל הם התבקשו לשלם 75,000 שקל כדי להבטיח את פינוי המוכרים מהקרקע. מדובר בנכס ברמת השרון והרוכשים, שיוצגו באמצעות עו"ד רפי שפטר טענו כי הכונסים, עוה"ד קובי אורן ויוסף לוי הפרו את חובת האמון והזהירות כלפיהם.

לפי גרסת הרוכשים, הנתבעים היו מודעים היטב לחובתם לקבל את אישור בית המשפט, אולם הם בחרו שלא לעשות זאת והסכום נגבה מהם שלא כדין ובניגוד להסכם המכר שקובע במפורש כי הוראותיו לא ישונו אלא לאחר חתימת הצדדים.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

הכונסים מצידם טענו שתחילה האשים אותם בא כוח התובעים כי שלשלו את הכסף לכיסם, אולם בהמשך נוכח לדעת שהכסף הועבר למוכרים. לטענתם הרוכשים הפרו את הסכם המכר, לא שילמו בזמן והתחננו לקבל ארכות. לדבריהם, התובעת הסכימה לשלם 75 אלף שקל על מנת להימנע מהגשת תביעה נגדה אך התביעה לבסוף לא הוגשה מאחר שהיא הסכימה להוסיף את הסכום. "אם היו לתובעים טענות כלפי כונסי הנכסים היה עליהם להעלות זאת בעת הרלוונטית", טענו.

השופטת פסקה כי עורך דין חב כלפי לקוחו חובת זהירות וככל שהוא מונה מטעם בית המשפט הוא חב בחובות זהירות כלפי הליך הכינוס ובעלי העניין. לדבריה יוצא איפה שהנתבעים קבעו שהתמורה עבור הנכס היא 3.07 מיליון שקל וזאת מבלי שקיבלו אישור עבור תוספת התמורה. "סבורני כי היה על כונסי הנכסים לפעול כמצופה מכונס נכסים סביר ולפנות לבית המשפט לענייני משפחה כדי לקבל את הסכמת תוספת התמורה", כתבה השופטת.

השופטת סיכמה כי הנתבעים גבו מהתובעים תמורה נוספת, ללא אישור בית המשפט לענייני משפחה וכי "התנהלותם היתה לא ראויה". השופטת כתבה כי השתכנעה מגרסת התובעים ונתנה אמון בעדות התובעת שנאמר לה כי התמורה הנוספת היא להבטחת פינוי הנכס וללא קשר לטענה לפיה התובעים הפרו את ההסכם בגין איחור בתשלום התמורה. "אשר על כן סבורני כי הנתבעים פעלו לא כפי שמצופה מעורכי דין שמונו ככונסי נכסים לפעול", כתבה.

השופטת ברורמן קבעה כי הכונסים ישלמו לתובעים 82 אלף שקל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד ליום התשלום. לסכום יתווספו הוצאות בהיקף 20 אלף שקל.

תגיות