אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג חופש העיתונות: ארה"ב ירדה שני מקומות בגלל טראמפ, ישראל במקום ה-87 צילום: איי פי

דירוג חופש העיתונות: ארה"ב ירדה שני מקומות בגלל טראמפ, ישראל במקום ה-87

ארה"ב ירדה למקום ה-45 בדירוג של ארגון עיתונאים ללא גבולות, שבחן 180 מדינות. נורבגיה בראש הדירוג; למקום האחרון הגיעה צפון קוריאה

26.04.2018, 15:26 | שירות כלכליסט

ארה"ב ירדה למקום ה-45 בעולם בדירוג חופש העיתונות של ארגון עיתונאים ללא גבולות. הסקר בדק 180 מדינות על בסיס גורמים כמו פלורליזם, עצמאות כלי התקשורת, הסביבה התקשורתית וצנזורה עצמית, מצב החקיקה, השקיפות, ואיכות התשתית שתומכת בהפקת חדשות ומידע. הסקר משתמש בשאלון שמופץ למומחים ומסתמך על מידע כמותי וניתוח איכותני. בישראל נרשם דווקא שיפור בדירוג, היא הגיעה למקום 87 לעומת מקום 91 ב-2017 ו-101 ב-2016.

ארה"ב ירדה שני מקומות בדירוג של השנה, כשדונלד טראמפ הוא הגורם העיקרי לכך. "טראמפ, החובב התנגחויות במדיה, התייחס לעיתונאים כ"אויבי העם". זהו הביטוי בו השתמש בעבר יוזף סטאלין". כך מציין הדו"ח. טראמפ גם ניסה לחסום גישה לבית הלבן עבור סוכנויות מדיה שונות, ומשתמש דרך קבע בביטוי "פייק ניוז" בתגובה לביקורת עיתונאית. כמו כן, הוא קרא לביטול רשיונות השידור של מספר רשתות מדיה. הציוצים נגד המדיה של טראמפ כללו בין היתר סרטון היאבקות בו נראה טראמפ כביכול מכה יריב שעוטה את הלוגו של CNN על ראשו.

קראו עוד בכלכליסט

דונלד טראמפ. מתייחס לעיתונאים כ"אויבי העם", צילום: איי אף פי דונלד טראמפ. מתייחס לעיתונאים כ"אויבי העם" | צילום: איי אף פי דונלד טראמפ. מתייחס לעיתונאים כ"אויבי העם", צילום: איי אף פי

במקום הראשון, זו השנה השנייה ברציפות, נמצאת נורבגיה, ואחריה שוודיה. מדינות ראויות לציון נוספות כוללות את רוסיה שנמצאת במקום ה-148, וסין במקום ה-176. ובמקום האחרון? צפון קוריאה.

אלו הן 10 המדינות שנמצאות במקומות הראשונים בדירוג חופש העיתונות של עיתונאים ללא גבולות:

1. נורבגיה

2. שוודיה

3. הולנד

4. פינלנד

5. שווייץ

6. ג'מייקה

7. בלגיה

8. ניו זילנד

9. דנמרק

10. קוסטה ריקה

הפגנת עיתונאים במצרים, צילום: איי פי הפגנת עיתונאים במצרים | צילום: איי פי הפגנת עיתונאים במצרים, צילום: איי פי

אלו הן עשר המדינות המדורגות אחרונות:

1. צפון קוריאה

2. אריתראה

3. טורקמניסטן

4. סוריה

5. סין

6. ויאטנאם

7. סודן

8. דג'יבוטי

9. קובה

10. גינאה המשוונית

עם זאת, האקלים הפוליטי הנוכחי בארה"ב אולי אינו כל כך גרוע עבור רשתות המדיה. ארגוני חדשות, כולל הניו יורק טיימס והוושינגטון פוסט, אמרו שהם רואים עליות במספרי המנויים מאז בחירתו של טראמפ. הוול סטריט ג'ורנל, שנמצא בבעלות News Corp, עלה גם הוא במניין המנויים שלו.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
המדרגים בעצמם מוטים פוליטית. דווקא בתקופת אובמה היה פחות חופש עיתונות
בן רודס שעבד תחת אובמה היה מוציא מסרים שרוב העיתונים הגדולים היו חוזרים עליהם כמו תוכים, גם כשאלה היו שקרים ברורים, רק כדי לתמוך באובמה. גם היום עיתונים ממשיכים לשקר במודע לקוראים שלהם מטעמים פוליטיים, אבל לפחות הם לא מקבלים הנחיות מהבית הלבן איך לשקר ומה להגיד.
בן רודס  |  27.04.18
לכל התגובות