אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארט-אפ שקיבל הקפאת הליכים פיטר את עובדיו חודשיים קודם לכן

בלעדי לכלכליסט

סטארט-אפ שקיבל הקפאת הליכים פיטר את עובדיו חודשיים קודם לכן

חברת קרדיאקס מדיקל שאין לה עובדים, משרדים או הכנסות, הצליחה לקבל מבית המשפט צו נדיר שמקפיא אישית את ההליכים נגד בעלי החברה, מאיר מריאן. אביו של הנאמן שמונה, עו"ד ליאור מזור, הועסק בחברה לפני שנה

30.04.2018, 08:21 | ענת רואה

חברת קרדיאקס מדיקל שהגישה בשבוע שעבר בקשה "דחופה" להקפאת הליכים במטרה לשמור על פעילותה כעסק חי, פיטרה את כל העובדים שלה כבר לפני חודשיים - כך עולה ממידע שהגיע לידי "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

למרות זאת, במהלך תמוה ביותר הצליחה החברה לקבל צו הקפאה, כולל הצו הנדיר שמקפיא אישית את ההליכים נגד בעלי החברה, מאיר מריאן. כנאמן לחברה התמנה עו"ד ליאור מזור, כשהמינוי נעשה חרף העובדה שמזור חשף בדיון שקדם למינויו כי לפני שנה אביו הועסק בחברה.

אין מה להבריא, אבל לקרדיאקס מדיקל אין עובדים, הכנסות או משרדים - אבל יש נאמן בהקפאת הליכים השופטת בטינה טאובר מינתה את עו"ד ליאור מזור לנאמן חברת הסטארט-אפ למרות שנטען שאין מה להבריא בה ולמרות שמינויו התבקש מטעם החברה ענת רואה, 6 תגובותלכתבה המלאה

לטענת דוברת בתי המשפט, השופטת בטינה טאובר אישרה את הצווים בהסכמת כל הנושים והכונס הרשמי. בפועל, הנושה המובטח של החברה התנגד למתן צו הקפאה וטען כי אין מה להבריא בחברה והיא כלל לא פעילה, אך במהלך הדיון הוא שוכנע על ידי השופטת להסיר את התנגדותו לצו ההקפאה. הנושה גם התנגד לכך שעו"ד מזור יתמנה כנאמן, מאחר שמינויו התבקש מטעם החברה.

ימנע את מכירת ביתו

מדובר בחברת סטראט־אפ שפיתחה מכשיר להתמודדות עם דום לב. היא נקלעה לחובות בהיקף 11.7 מיליון שקל לטענתה, פינתה את משרדיה בחיפה, פיטרה את עובדיה והפסיקה את פעילותה. במקום להגיש בקשה למינוי מפרק זמני שיפעל לנסות למכור את הנכס היחיד של החברה, המכשיר שהיא מפתחת מאז 2010, הוגשה בקשה דחופה להקפאת הליכים. על פניו נראה כי היחיד שנהנה ממנה הוא בעלי החברה מריאן, שהצליח לקבל בדרך זו גם הקפאת הליכים אישית לעצמו שמונעת מנושיו למכור את בית מגוריו בישוב עין הוד שמשועבד לטובת נושיו לשם הבטחת פירעון חובות החברה.

מימין: השופטת בטינה טאובר ועו"ד ליאור מזור. "אבי הפסיק לעבוד שם" מימין: השופטת בטינה טאובר ועו"ד ליאור מזור. "אבי הפסיק לעבוד שם" מימין: השופטת בטינה טאובר ועו"ד ליאור מזור. "אבי הפסיק לעבוד שם"

בבקשת ההקפאה נכתב שלחברה אין כיום עובדים והם פוטרו אך לא נכתב שזה קרה כבר לפני חודשיים. לידי "כלכליסט" הגיע מסמך שתאריכו 19 בפברואר השנה ובו מודיעה החברה לאחד העובדים על פיטורים שנכנסים לתוקף מיידי, ומפורטת הסיבה: "החלטת החברה על הפסקת פעילותה לאור היעדר מקורות כספיים להמשך פעילותה מזה זמן ממושך, כידוע לך".

כלומר מהדברים עולה כי החברה הפסיקה את פעילותה למעלה מחודשיים לפני שהגישה את הבקשה ה"דחופה" להקפאת הליכים. אותו עובד שפוטר הגיש תביעה בהיקף 910 אלף שקל והחברה היתה אמורה להגיש כתב הגנה בדיוק באותו יום שבו ניתן צו הקפאת ההליכים נגדה. החברה לא הגישה כל תגובה מטעמה. כעת כתוצאה מהצו, כמובן שההליך מוקפא והנאמן הוא זה שיחליט כמה יש לשלם לעובד, אם בכלל.

אם כך מדוע התבקשה הקפאת הליכים ל"עסק חי"? מהו העסק החי ששימורו נדרש, כשהחברה היא ללא משרדים, ללא עובדים, ללא הוצאות וללא הכנסות? ולמה הבקשה הוגדרה דחופה?

אין לשאלות הללו תשובה ברורה בבקשה להקפאת הליכים למעט אמירה כללית כי הליך פירוק לחברה "באופן טבעי יפחית באופן דרמטי את שווי נכסי החברה". הטענה הזו לא מובנת מכיוון שהליך של מפרק זמני יכול לפעול למכור את פעילות החברה בדיוק באותה דרך של נאמן בהקפאת הליכים. ההבדל היחיד הוא שאם מתמנה מפרק זמני, לא ניתן לתת הקפאת הליכים אישית לבעלים. הצו הזה אמור לפי ההלכה של בית המשפט העליון להיות נדיר ביותר ומותנה בתנאים שונים אך ישנם שופטים שמעניקים אותו בקלות.

הכנ"רית לא התנגדה

עובדה מעניינת נוספת שמעלה תהיות מדוע דווקא מזור מונה היא גילוי נאות שנתן במהלך הדיון, לפיו אביו עבד בחברה בעברה. לדברי מזור, הוא עצמו איננו קשור לחברה או לפעילותה, "למדתי אתמול שב־2016 הועסק במשרת סטודנט בחברה הזאת אבא שלי שהוא פנסיונר. זה נתון שלא היה בידיעתי כשפנה אליי מייצג מטעם החברה". מזור המשיך ואמר כי "אבי הפסיק לעבוד שם לפני למעלה משנה, איו כלפיו חובות והוא לא היה שותף לפעילות העסקית. למרות זאת אני מוצא להעלות את הדברים במעמד זה על הכתב".

למרות הקשר שיש למזור דרך אביו לחברה, למרות שמינויו התבקש על ידי החברה ולמרות שלחברה אין עובדים או משרדים, כונסת הנכסים הרשמית עו"ד סיגל יעקובי לא התנגדה למינוי מזור כנאמן ולמתן צווי ההקפאה לחברה ולבעלים. בכך מציגה הכנ"רית שוב זגזוג, כשלמשל בתיק הוניגמן בפני השופט חגי ברנר נטען שאין למנות את מי שהחברה מבקשת.

דוברת בתי המשפט מסרה בתגובה כי מתן צו הקפאת ההליכים לחברה ומתן צו ההקפאה האישי למנהל והערב לחובות החברה שניתנו למשך 60 יום, ניתנו מהנימוקים שפורטו בהחלטה, בהסכמת כלל הנושים ובתמיכת הכנ"ר. "כפי שעולה מפרוטוקול הדיון, לאחר שנמסר הגילוי של עו"ד מזור איש מן הנוכחים לא סבר כי העסקתו החלקית של אביו במשרה חלקית כפנסיונר בחברה, שנפסקה לפני שנה, מבססת חשש לניגוד עניינים".

תגיות