אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזם חדש מבטיח משלוח מהסופרמרקט לבית הלקוח בתוך 4 שעות: איך זה יעבוד? צילום: צילום מסך

מיזם חדש מבטיח משלוח מהסופרמרקט לבית הלקוח בתוך 4 שעות: איך זה יעבוד?

התחרות על מכירות האון ליין בענף המזון מתגברת: המיזם "ברינג ברינג" שהקימו אלון זמיר, בכיר לשעבר בקוקה קולה ומשה מקסימוב ממייסדי "מכולת בשכונה" מבטיח הגעה לבית הלקוח בתוך שעות ספורות. האם הוא יוכל להתחרות בסופרמרקטים הגדולים?

30.04.2018, 08:21 | נורית קדוש

התחרות על מכירות האון ליין במזון מתגברת. ל"כלכליסט" נודע כי מיזם און ליין חדש בשם "ברינג ברינג" מציע קנייה מקוונת בסופרמרקט ומשלוח עד הבית בתוך שעות ספורות.

קראו עוד בכלכליסט

המוצרים יגיעו לבית הלקוח ממינימרקט סמוך לביתו. המיזם "bring bring" מציע אתר און ליין, בו ניתן לבצע הזמנות, אשר יגיעו עד לבית הלקוח בתוך ארבע שעות. מהירות השילוח מתאפשרת ממבנה הפעילות, המבוססת על יצירת קשר עסקי בין המיזם למינימרקטים ברחבי מרכז הארץ, בהם יתבצע הליקוט של המוצרים. הלקוח ישלם למיזם, אשר בהמשך, יזכה את בעל המינימרקט בהתאם למחירים שסגר עם הספקים.

התחרות במכירות האונליין וצמצום צריכת משקאות ממותקים, הולידו חיבור עסקי בין ענקית המשקאות קוקה קולה ישראל ליזמים בתחום קמעונאות האון ליין. החברה המרכזית נכנסה כשותפה במיזם ברינג ברינג, שהקימו אלון זמיר, בכיר לשעבר בקוקה קולה ומשה מקסימוב, ממייסדי מיזם "מכולת בשכונה" שנוהל על ידו ועל ידי טל אנגלנדר, חתנו של איש העסקים נוחי דנקנר. את הפעילות ינהל אופיר שטיינברג שניהל את מיזם סיטון שקרס ושאותו ניסתה קוקה קולה לקנות.

זמיר ואנגלנדר חברו לחברה המספקת את שירותי התוכנה וסגרו הסכמי סחר עם הספקים ואת הקשר עם בעלי המינימרקטים אצלם יתבצע הליקוט.

אתר ברינג ברינג, צילום: צילום מסך אתר ברינג ברינג | צילום: צילום מסך אתר ברינג ברינג, צילום: צילום מסך

מיזם זה ינסה להציג את הערך המוסף של זמן ההמתנה הקצר למשלוח, על פני החנויות המקוונות של שופרסל, מגה, ויקטורי ורמי לוי.

יחד עם זאת, יאלץ המיזם החדש להתמודד עם כוח הקנייה הגדול בשיעור ניכר שיש לרשתות הגדולות, אשר מאפשר להם להציע מחירים נמוכים יותר לצרכן. כך לדוגמא, מציע האתר מספר מוצרים מובילים במחיר נמוך, דוגמת טסטר צ'ויס ב-28.9 שקל לעומת 29.9 שקל בשופרסל און ליין, אך מחירי מוצרים אחרים גבוהים ממחירי השוק. כך לדוגמא עוגיות עבדי במחיר 15.9 שקל לעומת 13.9 שקל בשופרסל.

בנוסף, למיזם פריסה חלקית, בעוד הרשתות הגדולות מציעות קנייה מקוונת בפריסה ארצית.

שופרסל השקיעה משאבים רבים בחיזוק זרוע האון ליין שלה, עד שכיום היא חולשת על כ-12% מהמכירות ברשת. לצורך כך, הקימה החברה שלוש חנויות "שחורות", כאלו המשרתות רק את מלקטי המוצרי להזמנות המקוונות. בנוסף, זיהתה שופרסל את פוטנציאל המכירות של המכולות והמינימרקטים והקימה לפני מספר חודשים זרוע למכירה סיטונאית בשם Cash and Carry, שפונה למכולות שנדרשות לשלם לספקים מחירי קנייה גבוהים. רמי לוי ויינות ביתן צפויים לצעוד בשנה הקרובה בעקבות שופרסל ולפתוח גם הן זרוע פעילות למכירה דומה. 

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

במהלך התקופה, זיהו רשתות נוספות את מעבר הלקוחות לעריכת קניות דרך האינטרנט ופעלו להקמת אתרי מכירות עצמאיים. כך לדוגמא, לפני חצי שנה השיק נחום ביתן אתר מכירות מקוון לרשת יינות ביתן בהשקעה של 2.5 מיליון שקל. הערכות הן כי מכירותיה ברשת עומדות על 3% מסך מכירותה.

הרשתות הגדולות לא לבד בזירת האון ליין. גם ספקית המזון הבינלאומית יוניליוור זיהתה את הפוטנציאל הכלכלי במכולות, ולפני כשנה הקימה את המיזם שופו, המציע לבעלי המכולות פלטפורמה לאתר מכירות, דרכו יוכלו הלקוחות לרכוש מוצרים ולקבלם עד הבית. האתר של יוניליוור מאפשר ללקוח להזין את מיקומו ומציע לו מכולות שכונתיות הקרובות אליו, שמהן יוכל להזמין משלוח.

המכולות והסופרמרקטים השכונתיים המבקשים להצטרף לפלטפורמה משלמים עבור השירות ומקבלים ליווי של אנשי החברה. המיזם של יוניליוור אינו מכוון להתחרות בשירות המשלוחים המקוון של הרשתות הגדולות הנותנות מענה בעיקר קנייה מרוכזת, אלא לרכישות קטנות של פריטים אחדים שחסרים בבית.

מחזור מכירות המזון באונליין מוערך בכ-2 מיליארד שקל בשנה. כיום מי שמובילה את השוק היא רשת שופרסל, עם מכירות בגובה כ-1.5 מיליארד שקל בשנה. מכירות רשת ויקטורי מוערכות ב-7% מסך פעילות הרשת ורמי לוי דיווח כי נתח האון ליין שלו מתוך סך מחזור המכירות עומד על כ-5%.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה