אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סלינגר תחייב את חברות הביטוח להציע ביטוח רק לניתוחים יקרים צילום: אוראל כהן

סלינגר תחייב את חברות הביטוח להציע ביטוח רק לניתוחים יקרים

הממונה תפיץ היום חוזר לחברות הביטוח בו תחייב אותן להציע ביטוח ניתוחים עם השתתפות עצמית מוגדלת של 3,000 שקל על כל תביעה בהנחה של 40% על מחיר הביטוח הקיים. האפקט: ריסון ביקוש לניתוחים הללו במערכת הפרטית ואפשרות לרכוש ביטוח רק למצבי קיצון

01.05.2018, 09:40 | רחלי בינדמן

הממונה על שוק ההון דורית סלינגר מאמצת את אחת ממסקנות ועדת גרמן לרפורמה בשוק הבריאות. היא צפויה להודיע היום (ג') על אפשרות של חברות הביטוח להציע פוליסת ביטוח בריאות חדשה עם השתתפות עצמית מוגדלת של 3,000 שקל במקרה של תביעה. לפי החוזר, הדבר יגרום לכך שציבור המבוטחים המבקש לרכוש ביטוח ניתוחים יוכל לבטח את עצמו רק מפני ניתוחים שעלותם הצפויה גבוהה ובפרמיה של 40% פחות ביחס לפרמיה הנדרשת כיום עבור ביטוח ניתוחים.

קראו עוד בכלכליסט

כך לדוגמא, אישה בת 40 שרוצה לרכוש היום ביטוח ניתוחים, תשלם לפי מחשבון ביטוחי הבריאות של רשות שוק ההון 84 שקל בחודש בעוד שאם תקנה את פוליסת ההשתתפות העצמית המוגברת תשלם 58.8 שקל בלבד. אישה בת 60 שתקנה פוליסה כזו תשלם 143.5 שקל במקום 205 שקל כיום. ברשות מסבירים את המהלך בכך שבמסגרת בדיקות שערכה רשות שוק ההון עלה כי רכיב משמעותי מהתביעות בביטוחי הניתוחים כיום נובע מניתוחים שעלותם נמוכה מ-3,000 שקל. כיסוי לניתוחים אלה אינו מהווה, לפי הרשות כיסוי בעל ערך גבוה למבוטח, שכן עלות הנזק אינה גבוהה אך חלקו מתוך סך הפרמיה שמשלם המבוטח משמעותי.

חדר ניתוח (ארכיון), צילום: אוראל כהן חדר ניתוח (ארכיון) | צילום: אוראל כהן חדר ניתוח (ארכיון), צילום: אוראל כהן

במילים אחרות, המטרה היא לאפשר לאנשים שרוצים לרכוש כיסוי ביטוחי רק מתרחיש של עלות ניתוח גבוהה שיתקשו לעמוד בה לעשות זאת בעלות נמוכה משמעותית וגם לרסן ביקוש לניתוחים אלה במערכת הפרטית. בביקורת שהטיחו שני סמנכ"לים במשרד הבריאות בעקבות פרסום המלצה זו בועדת גרמן, הם טענו כי אסור להגדיל יותר מידי את ההשתתפות העצמית, שאז תימנע דה פקטו הגישה של המבוטח לשירות במועד בו הוא נזקק לו, לאחר שנים שבהן החזיק תוכנית ביטוח. ואמנם גם ברשות שוק ההון מודים כי רוב השימוש בפוליסת ביטוח הניתוחים היא לניתוחים בעלות של עד 3,000 שקל, כך שביטוח הניתוחים במתכונת החדשה, יהפוך לביטוח שכמעט לא ישתמשו בו, אלא בעבור מצבי קיצון של ניתוחים יקרים ומורכבים. אלא שמדובר כאמור בחלופה נוספת לצד המודל הקיים ומתן אפשרות לאנשים שרוצים לבטח את עצמם רק מאירוע קטסטרופה, לעשות זאת.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל 2. דע לך שהרופאים מבצעים ניתוחים מיותרים, בשביל לקבל הרבה כסף
השיטה האמרקאית הרקובה הגיעה לישראל. בשיטה הזו, קשה לרופאים לשים את טובת המטופל לפני הכסף הגדול שלהם. עוד משהו: כשרופא מנתח במרפאה של קופת חולים שמע, שיש לי ביטוח רפואי פרטי, הוא הציע לי להסיר את השומה הקטנה, בחדר הניתוח של בית חולים גדול בתל-אביב. בהתחלה נבהלתי שמא הנגע התמים הוא מסוכן ולכן מחייב בית חולים. אח"כ הבנתי שמדובר בטרטור גדול בשבילי אבל, הרופא יזכה לתמורה כספית נדיבה הרבה יותר. ויתרתי על התענוג המפוקפק והוא הסיר את הנגע במרפאה, כמו לכל שאר המטופלים. היה סבבה. הכל טוב.
ע"ח המבוטחים  |  01.05.18
לכל התגובות