אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרמירה השלימה את רכישת NDS בעד מיליארד דולר צילום: נועם מושקוביץ'

נחשף בכלכליסט

פרמירה השלימה את רכישת NDS בעד מיליארד דולר

שש שנים לאחר שמכרה אותה לסיסקו ב־5 מיליארד דולר, קרן ההשקעות האירופית פרמירה השלימה את רכישת החברה הירושלמית החבוטה בכחמישית המחיר

01.05.2018, 09:31 | מאיר אורבך

שש שנים לאחר שמכרה אותה לסיסקו ב־5 מיליארד דולר, פרימרה, קרן ההשקעות האירופית, השלימה את רכישת החברה הירושלמית החבוטה בעד מיליארד דולר. החברות יודיעו על השלמת העסקה בהמשך היום. ב"כלכליסט" נחשף שלשום דבר המגיעים בין החברות.

קראו עוד בכלכליסט

NDS, החברה שקנתה סיסקו התמקדה באבטחת מידע לטלוויזיה בכבלים ובלוויין ונחשבת עד היום למובילה בתחום. החברה שאותה רוכשת פרמירה, רחוקה מאוד מהחברה שהיא מכרה לסיסקו בשנת 2012. אז NDS היתה רווחית, הכניסה כמיליארד דולר בשנה, והעסיקה כ־1,300 עובדים בישראל ועוד מספר דומה ברחבי העולם. הנהלת החברה היתה יציבה עם שורה של מנהלים שעבדו בה לאורך שנים, בהם אייב פלד, יו"ר החברה והמנכ”ל שלה; רפי קסטן, שניהל את הפעילות בישראל; ויוראי פלדמן שניהל את הפיתוח של החברה. כולם עזבו את החברה שאותה הובילו כבר מזמן. כיום ההערכות הן שסיסקו מעסיקה ב־NDS בירושלים כ־700—800 עובדים לכל היותר.

 

 

בניין NDS בהר חוצבים בירושלים, צילום: נועם מושקוביץ בניין NDS בהר חוצבים בירושלים | צילום: נועם מושקוביץ' בניין NDS בהר חוצבים בירושלים, צילום: נועם מושקוביץ

מאז 2012 רכישת הענק לא הצליחה להצדיק את עצמה עבור סיסקו, ואף נתפסה בעיני רבים כיקרה מדי וכמיותרת. מנכ”ל ויו"ר סיסקו צ'אק רובינס מנסה לשמור על תחרותיות החברה שלו, משום שעסקי הרשתות מתרחקים מהפעילויות מבוססות החומרה שפעם שלטו בתעשייה וסייעו לה להפוך לאחת הגדולות בתחום הרשתות. בעבר עשתה סיסקו מאמצים רבים כדי לשלוט בתעשית הטלוויזיה העולמית, כאשר רכשה לצד NDS גם את סיינטיפיק אטלטנה שהובילה את תחום הממירים. אבל כניסת נטפליקס והנהירה לשידורים ברשת הפכו את התמיכה של הכבלים והלוויין לנטל עבור החברה. הפעילות אמנם ייצרה לה הכנסות ורווחים, אבל לא היתה קשורה לעתיד המבוסס על תוכנה, ענן ורשתות.

פרופ פרופ' עדי שמיר, ממוחה לטכנולוגיית הצפנה מתקדמת | צילום: רמי חכם פרופ

עובדי NDS לא ידעו רגעי נחת לאחר הרכישה. למרות התקוות הרבות שהיו בעת הרכישה הן לרוכשת והן לעובדי החברה, מהר מאוד החלו גלי פיטורים שנבעו בעיקר משינוי הכיוון שהחלה לעבור סיסקו, שהחליטה על אסטרטגיה חדשה שהרחיקה אותה מפעילות הטלוויזיה המסורתית בכבלים או לוויין, ונתנה עדיפות לענן, לסייבר ולתקשורת. שינויים אלה הפכו את החברה הירושלמית לפרת מזומנים שהכניסה, על פי הערכות, כמיליארד דולר בשנה לסיסקו, אבל לא גובשו כל תוכניות לפתח אותה מעבר לכך.

NDS הוקמה ב־1988 על ידי עשרה מדענים ממכון ויצמן על בסיס טכנולוגיית הצפנה מתקדמת שהגה חתן פרס ישראל פרופ' עדי שמיר. עשור לאחר מכן נמכרה החברה לאיל המדיה רופרט מרדוק ב־15 מיליון דולר, ב־1999 היא הונפקה לראשונה בנאסד"ק. בהמשך עברה לשליטת פרמירה.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
אתה מקרה אופייני אבל מוקצן של דור ה-Y
נכה רגשית מוחלט שמכיר קוד ולא מבין שפריצות דרך בהיסטוריה האנושית עושם בני אדם ולא מכונות. הנך בוק רגשי ועסקי שלא מבין שרבים מהמפוטרים היו מומחים עולמיים בתחומם או שפוטרו כי היה פיק שלילי רגעי בשורת הרווח באותה מחלקה והמסכנים הרוויחו עוד כמה שקלים. סיסקו ביצעה בישראל את ניסוי הריאליטי הדחות האכזרי שהיה פה. לקחה פרה שמניבה מיליארד $ והפכה אותה ל-6 שנות ניסוי MK Ultra ישראלי. היא נישלה את החברה מרב ההון העסקי\טכנולוגי שלה בשביל לחסוך פינאטס (התנהלות עסקית נוירוטית וחרדתית כבר אמרנו?) והחליפה אותם בזומביז כמוך עם רוחב אופקים אנושי/טכנולוגי צר כנמלה. בוטים המתאימים לתרבות האירגונית הזאת שבה אין בני אדם. מה שהחברה הזאת עשתה לנו (אלה שפוטרו, אלה שעזבו ואלה שנשארו) יהפוך יום אחד במורד ההיסטוריה לבלתי מוסרי\חוקי. יש מהפכה בהייטק העולמי ומבינים סופסוף שבהון האנושי יש להשקיע גם אם בטווח הקצר זה לא מניב רווחים. בטווח הארוך זה משתלם. חזירות קפיטליסטית מפנה מקום לקפיטליזם הוגן וקיימות חברתית. תכלס, יש עכשיו תקווה אמתית לעובדים. תחזור לחצוב ביטים, קרא קצת היסטוריה ואל תשכח לקחת גרבר. אמא ביקשה :-)
ארכיטקט למגיב 14  |  02.05.18
14.
סיסקו הצילה את האתר
בתור עובד יחסית חדש, שלא הספיק להיות חלק מהמשפחה של nds, לכן אני אולי יותר אובייקטיבי.. סיסקו הצילה את האתר הזה מקריסה! NDS לא הייתה מצליחה לספוג ולשרוד את הכישלונות וזמן הביניים שהיו מייד לאחר הרכישה.. סיסקו לקחו על עצמם פיטורים של מאות אנשים שברוב המקרים לא עשו יותר מדי, ועדיין עשו זאת בכבוד ועם פיצוי הולם! רוב המפוטרים היו אנשים בינוניים, כאלו שלא רצו להישאר או כאלה שהייתה להם מומחיות שכבר לא רלוונטית לעסק. הטובים בדרך כלל התפטרו ולא חיכו ל 6 משכורות.
הדור הצעיר  |  01.05.18
13.
אני התפטרתי כי היה זוועה בסיסקו
מצד שני, למרות שאהבתי מאד את nds לא אחזור היום, כי הבעיה היא לא עם המילה סיסקו אלא עם האוירה שהם הכניסו. מנהלים לא אנושיים קודמו שם בטירוף ונהיה בלתי אפשרי לעבוד בחברה. נראה שהמקום החם והטוב שהיה ב nds כבר לא יחזור ....ובאמת בחוץ יש כל כך הרבה חברות נהדרות. כך ש nds זו נוסטלגיה מתוקה. ממשיכים הלאה בחיים...מה שהיה כבר לא יהיה.
סיסקו לשעבר  |  01.05.18
12.
ל-11: כן, תבקר במחלקה אונקולוגית תספר למאושפזים שהכל נגמר עבורם, למה לא?
כבר מספר שנים, מאז הרכישה ע"י סיסקו, כמה מאות עובדים נמצאים באי-ודאות תעסוקתית מדי יום ביומו, מספר אנשים בלתי מבוטל נשארו ללא עבודה כלל, ואלה שבחרו להיאחז במקומם ואינם עוזבים מסיבה זאת או אחרת נתונים לפלאי הניהול האמריקני בביצוע חברת אם. הראית אי-פעם גברים ונשים בוכים בקבלת הודעת פיטורים? הראית דמעות של אנשים שנשארו לבד כשכל המחלקה שלהם פוטרה? לך, תספר להם עד כמה החיים יפים בחוץ ועד כמה רע במקום שהם נמצאים בו.
אחד העם  |  01.05.18
לכל התגובות