אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרשן הכלכלי הבכיר של CNN: "סין וארה"ב ילמדו לחיות עם המכסים" צילום: עמית שעל

הפרשן הכלכלי הבכיר של CNN: "סין וארה"ב ילמדו לחיות עם המכסים"

ריצ'ארד קווסט בנאום באוניברסיטת ת"א:"הסכנה היא שהמלחמה הזאת תגרום לחוסר השקעות מצד מדינות אחרות, מה שיהיה מאוד מתסכל, כי זה בדיוק הזמן בו השווקים מתאוששים מהמשבר". על כניסתה של אמזון לישראל אמר: "כולנו נמצא את עצמנו קונים הכל באופן מקוון, ונשכח את המקום הקטן ההוא בדיזינגוף"

03.05.2018, 17:25 | עדי ברק

"בסופו של דבר סין וארה"ב יטילו את המכסים זו על זו, הם פשוט ילמדו לחיות איתם", כך אמר ריצ'ארד קווסט, פרשן כלכלי בכיר של רשת CNN שהתארח היום (ה') בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. לדבריו, "הסכנה היא שהמלחמה הזאת תגרום לחוסר השקעות מצד מדינות אחרות, מה שיהיה מאוד מתסכל, כי זה בדיוק הזמן בו השווקים מתאוששים מהמשבר".

קראו עוד בכלכליסט

עוד אמר כי "המשחק של סין וארה"ב מעניין, הנשיא שי ג'ינפינג הוא דה פקטו המנהיג עד סוף ימיו, וזה יתרון גדול לעומת דונלד טראמפ, שיוחלף במוקדם או במאוחר".

קווסט הצביע על נקודת תורפה נוספת ממנה סובל נשיא ארה"ב ואמר כי "טראמפ רואה את ניהול ארה"ב כעסק כלכלי, הוא חושב שזה משחק סכום אפס ורוצה לראות רווחים בשורה התחתונה. נכון שלארה"ב יש גירעון, אבל זה לא אומר שזה רע".

ריצ ריצ'רד קווסט | צילום: עמית שעל ריצ

"טראמפ לא רואה את כל הצדדים של המשוואה, וזו אסטרטגיה מסוכנת", סיכם.

בחודשים האחרונים אמזון מרחיבה את דריסת הרגל שלה בישראל, במהלך שעשוי להיות טלטלה לשוק המקומי. כעת מחפשת ענקית הקמעונאות דוברי עברית שיקימו אתר שיאפשר לצרכנים בישראל לרכוש בשפה המקומית. "נשמעים הרבה קולות הטוענים שחייבים לעשות עם זה משהו, להתנגד - כדי להציל את העסקים האחרים", אמר קווסט, "אבל בפועל, זה לא עומד במבחן המציאות. כולנו נמצא את עצמנו קונים הכל באופן מקוון, ונשכח את המקום הקטן ההוא בדיזינגוף".

קווסט לא בטוח שההתנגדות היא הדבר הנכון. "כשטראמפ נבחר הוא עשה כמה מהלכים שקודמיו לא נקטו לפניו. אבל רק בגלל שאלו דברים שלא קרו לפני כן, נקודת המוצא לא צריכה להיות שזה דבר רע", הסביר.

בניגוד למהפכת המסחר המקוון שקווסט מסתייג ממסגורה כשלילית, את השתלטות הבינה המלאכותית על שוק העבודה קווסט מכנה "הסכנה הגדולה ביותר שלנו כרגע".

לדבריו, "הבינה המלאכותית תחליף גם עובדים שעד היום לא חשבנו שיכול להיות להם תחליף, כמו עורכי דין ורופאים. העניין הוא שזה לא דבר שיקרה מחר, בחודש הבא או עוד עשר שנים. אנשים מתאיידים ממקומות העבודה שלהם בזה אחר זה".

אפשר לטעון כי תפקיד הממשלות הוא למנוע הידרדרות שכזאת, אך קווסט הריאליסט תיאר זאת בפשטות: "אם הממשלה תשקיע כספים בהגנה על עובדים כאלה - היא פשוט לא תבחר שוב".

תגיות