אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקשייר הת'אוויי דיווחה על הפסד רבעוני ראשון מאז 2009 צילום: רויטרס

ברקשייר הת'אוויי דיווחה על הפסד רבעוני ראשון מאז 2009

חברת האחזקות של וורן באפט רשמה ברבעון הראשון הפסד ענק של 1.1 מיליארד דולר. ההסבר שלה: שינוי בכללי הדיווח החשבונאי. פרסום הדו"חות התבצע במקביל לאסיפת בעלי המניות השנתית של ברקשייר באומהה, נברסקה. "אני בחצי פנסיה כבר שנים", אמר באפט לבעלי המניות כשנשאל על היקף פעילותו. "וורן ממש טוב בלא לעשות כלום", השלים אותו סגנו צ'ארלי מאנגר

05.05.2018, 18:27 | שירות כלכליסט

ברקשייר הת'אוויי דיווחה היום על הפסד ראשון רבעוני זה תשע שנים. החברה תלתה את ההפסד בשינוי בכללי הדיווח החשבונאי, שדרש ממנה לדווח על רווחים או הפסדים על הנייר בתיק ההשקעות שלה. ההפסד הנקי של ברקשייר ברבעון הראשון של 2018 עמד, אפוא, על 1.14 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

במכתב השנתי שלו לבעלי המניות בפברואר הזהיר באפט מפני ההפסד הצפוי, וכתב כי "הדרישות החדשות ייצרו תנודות פרועות וקפריזיות בשורה התחתונה שלנו". באותו המכתב ציין באפט כי מדד טוב יותר לביצועי החברה הוא הרווח התפעולי שלה, משום ששווי האחזקה שלה במניות משתנה מרבעון לרבעון בהשפעת השוק.

דמות קרטון של וורן באפט בכינוס השנתי של בעלי המניות של ברקשייר הת דמות קרטון של וורן באפט בכינוס השנתי של בעלי המניות של ברקשייר הת'אווי | צילום: בלומברג דמות קרטון של וורן באפט בכינוס השנתי של בעלי המניות של ברקשייר הת

הרווח התפעולי, שאינו כולל את השינויים הללו, זינק ב־49% ברבעון הראשון של 2018 לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והגיע ל־5.29 מיליארד דולר. אחד הגורמים העיקריים לעלייה ברווח התפעולי הוא עלייה של 16% ברווחי חברת ביטוח הרכב גייקו (Geico), שנהנתה מהתייקרות פרמיות הביטוח בעקבות העלאות הריבית בארה"ב. ערימת המזומנים של ברקשייר הצטמצמה ל־109 מיליארד דולר, זאת לעומת 116 מיליארד דולר בסוף הרבעון האחרון של 2017. מדובר בירידה הראשונה בערימת המזומנים של החברה זה שנתיים, והסיבה לכך היא ההשקעה הגדולה במניות שביצעה החברה ברבעון האחרון.

"אני בחצי פנסיה כבר שנים"

הדו"ח הרבעוני פורסם במקביל לכנס בעלי המניות השנתי של ברקשייר הת'אווי - חברת האחזקות של באפט שנערך סוף השבוע באומהה נברסקה בהשתתפות אלפי בני אדם.

מה שהחל בתור מפגש שנתי סטנדרטי שלא נבדל מכנס בעלי מניות של חברות אחרות, הפך עם השנים להפנינג המוני שזכה לכינוי "וודסטוק של הקפיטליזם". אירוע השיא של הכנס הוא מפגש השאלות והתשובות של באפט וסגנו צ'ארלי מאנגר עם הקהל.

 

בשיחה עם בעלי המניות התמקד באפט ברווח התפעולי של ברקשייר הת'אוויי, והתייחס גם לעניין הגיל, שלו ושל סגנו מאנגר בן ה־94. "אני בחצי פנסיה כבר שנים", אמר באפט כשנשאל על היקף פעילותו, ומאנגר השלים אותו וציין ש"למעשה אחד הסודות של ברקשייר הוא שכשצריך לא לעשות כלום, וורן ממש טוב בלא לעשות כלום".

עוד לפני פתיחת הכנס, בשעה שבעלי המניות נהנו מאווירת החג שכללה תחרויות היתוליות ודוכני מזכרות של החברות־הבנות של ברקשייר האת'וויי, התראיין באפט לערוץ הטלוויזיה CNBC ושיתף חלק מהתובנות שלו על עולם ההשקעות ברבעון הראשון של 2018. באפט גילה כי במהלך הרבעון רכשה ברקשייר הת'אוויי 75 מיליון מניות של אפל, מה שהגדיל את שווי האחזקה שלה בענקית הטכנולוגיה ל־42.5 מיליארד דולר. בכך, עקפה אפל את בנק וולס פארגו והפכה לאחזקה הגדולה ביותר של חברת האחזקות של באפט.

"כשבוחנים את אפל, אפשר לראות שהיא מרוויחה כמעט פי שניים מהחברה השנייה הרווחית ביותר בארה"ב", הסביר באפט. דבריו של האורקל מאומהה, כפי שמכונה המשקיע שיחגוג השנה את יום הולדתו ה־88, שלחו את מחיר מניית אפל לשיא של כל הזמנים — 183.83 דולר בעת סגירת המסחר בניו יורק אתמול. באפט חלק שבחים למנכ"ל אפל טים קוק והסביר כי הוא ככל הנראה רואה ביצרנית האייפון חברת מוצרי צריכה לכל דבר ועניין, ולא חברת טכנולוגיה. דבריו של באפט עולים בקנה אחד עם הנטייה רבת השנים שלו דווקא לא לבצע השקעות גדולות בחברות טכנולוגיה. בתגובה להתבטאויותיו של באפט, מסר טים קוק ל־CNBC כי "תמיד הערצתי את וורן, ותמיד הייתי אסיר תודה על התובנות והעצות שלו".

אופטימי בנוגע לסין

אחד הנושאים שעליו נתן באפט את הדעת בשיחתו עם מחזיקי המניות השנה היא המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין בענייני סחר. רק ביום שישי נודע כי משלחת בראשות שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין שנועדה עם נציגים סינים בבייג'ינג, דרשה מהממשל הסיני לפעול לצמצום הגירעון העודף המסחרי השנתי של סין מול ארה"ב ב־200 מיליארד דולר. מדובר בדרישה שאפתנית, שכן הגירעון המסחרי של ארה"ב מול סין עמד אשתקד על 506 מיליארד דולר.

כלומר, ארה"ב שואפת לצמצם את הגירעון שלה מול סין בכ־40%. לברקשייר הת'אוויי יש אחזקות משמעותיות בחברות שסין היא מנוע הצמיחה העיקרי שלהן, כמו קוקה קולה, ג'נרל מוטורס, וכמובן אפל. הרעה ביחסי הסחר בין ארה"ב לסין ואפילו מלחמת סחר בין המדינות, שפירושה הטלת מכסי מגן על יבוא סיני לארה"ב ויבוא אמריקאי לסין, עלולה לפגוע במחיר מניית ברקשייר הת'אוויי. עם זאת, במפגש עם בעלי המניות, שידר באפט אופטימיות ואמר שלשתי המעצמות יש אינטרסים משותפים רבים, ולמרות המתיחות שתיהן יכולות להרוויח משיתוף פעולה. "העולם תלוי בזה", הוא ציין.

תגיות