אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אי.בי.אי תובעת: העובדים שערקו מהחברה שרכשנו הפרו זכויות יוצרים צילום: יח"צ

בלעדי לכלכליסט

אי.בי.אי תובעת: העובדים שערקו מהחברה שרכשנו הפרו זכויות יוצרים

לאחר שאי.בי.אי רכשה את חברת ניהול האופציות של תמיר פישמן, שמונה מעובדיה, בהם המנכ"לית דנה גרנות, עברו לאלטשולר שחם. לטענת אי.בי.אי, העוזבים ניסו לסכל עסקאות ולמשוך עוד עובדים לעזוב

06.05.2018, 08:01 | גולן חזני

חודש אחרי שאי.בי.אי רכשה את חברת ניהול האופציות של תמיר פישמן, וששמונה עובדים בה עברו לאלטשולר שחם - מגיעה התגובה. בית ההשקעות אי.בי.אי יוצא למלחמה בעוזבים, וליתר דיוק בארבעת הבכירים, בראשות המנכ"לית דנה גרנות. 

קראו עוד בכלכליסט

אי.בי.אי קפיטל, שמה החדש של החברה הנרכשת, הגישה באמצעות עו"ד נעמה בכר שבתאי תביעה של 450 אלף שקל נגד גרנות, רועי פישר ששימש סמנכ"ל, ושני מפתחי התוכנה בחברה. לטענתה, הם הפרו את חובת האמון כלפיה והחליטו יחד להעתיק את לב פעילותה למתחרה.

מנכ"ל אי.בי.אי בית השקעות עדו קוק, צילום: אילן בשור מנכ"ל אי.בי.אי בית השקעות עדו קוק | צילום: אילן בשור מנכ"ל אי.בי.אי בית השקעות עדו קוק, צילום: אילן בשור

פעילות ניהול האופציות היתה אחראית, לפי הערכות, לשליש מהרווח הנקי של תמיר פישמן. לפי התביעה, בנובמבר 2017 החלו מגעים למכירת פעילות ההשקעות. בינואר 2018 הושלמה העסקה, והחברה עברה לידי אי.בי.אי. סמוך לסגירתה פנו הרוכשים למנהלי תמיר פישמן השקעות וביקשו להסדיר את המשך עבודתם בה, אך נענו בסירוב.

במסגרת הסירוב, נטען, אמרו המנכ"לית והסמנכ"ל שהם נפגעו כי לא עורבו במכירה; המתכנתים טענו שהם עוברים לקיבוץ בצפון כדי לפתוח חברות עצמאיות. בתוך זמן קצר הגישו הארבעה מכתבי התפטרות ועברו למתחרה כמקשה אחת.

סמוך למועד שבו נודע לחברה על מעבר הנתבעים למתחרה, טוענת התביעה, החל ניסיון להעברה מסיבית של עובדי החברה לאלטשולר שחם. העובדים החלו לקבל הצעות או הזמנות לראיונות עבודה — והכל, נטען, אגב שימוש במידע פנימי בנוגע לתנאי העסקתם.

עוד נטען כי הנתבעים ניסו לסכל עסקאות, שעליהן ידעו היטב, ושתוכננו מעט לאחר סיום עבודתם. נציגי החברות שרקמו עם אי.בי.אי את העסקאות ציינו כי פישר התקשר לעדכן אותם על עזיבת הנתבעים, והמליץ שלא ישתפו פעולה עם אי.בי.אי.

באי.בי.אי, שבניהול עדו קוק, טוענים כי במחשב הנייד של המתכנתים שערקו מצויה התוכנה הייחודית שפיתחו בתקופת העסקתם, ששייכת בלעדית לחברה. מתוך אמון במתכנתים אפשרה להם החברה לעבוד גם מחוץ למשרדיה, ולא דרשה שיעבירו את המחשב לידיה כדי לוודא את מחיקת מלוא הקבצים הנדונים.

עורכת דין נעמה שבתאי בכר, צילום: יח"צ עורכת דין נעמה שבתאי בכר | צילום: יח"צ עורכת דין נעמה שבתאי בכר, צילום: יח"צ

אי.בי.אי דורשת מהעוזבים פיצוי על הפרה של חוק עוולות מסחריות; חוק החברות; תום הלב ביחסי עבודה ושל זכויות יוצרים. התובעת דרשה צו מניעה לשימוש במידע שהגיע לעובדים במסגרת עבודתם בתמיר פישמן, להשמדת נתוניה שבידיהם, וכך שלא ייצרו קשר עם עובדיה.

גרנות, שעבדה בתמיר פישמן 14 שנה, שימשה מנכ"לית חמש שנים, שבהן רשמה החברה צמיחה בהכנסות וברווחים. הנתבעים האחרים עבדו בחברה 12—17 שנה.

הארבעה טוענים כי גרנות ופישר גילו על העסקה דקות לפני יתר העובדים. לדבריהם, המנכ"ל אלדד תמיר לא ידע מהו עתידם בחברה החדשה, אולם התברר להם כי העובדים לא יקבלו בונוס מהעסקה, וכי אי.בי.אי לא הסכימה להעניק הגנה מפיטורים ומנגנון הישארות. לטענתם, החלטת הבכירים לעזוב היתה לגיטימית לאור חוסר הוודאות שבה נותרו.

תגובת הנתבעים, שמייצג גדעון רובין ממשרד רובין־שמואלביץ': "רכישת חברת האופציות של תמיר פישמן על ידי אי.בי.אי קפיטל היא דוגמה לאיך לא מבצעים הסכם רכישה, ובעיקר איך לא חושבים על הלקוחות. העסקה בוצעה ללא התייחסות להמשכיות העסקתם של עובדי החברה. את ההחלטה שלא להצטרף לחברה הרוכשת קיבל כל אחד מהעובדים בעצמו, בהתחשב בנסיבותיו. אנחנו לא בעידן שבו אפשר להחזיק עובדים בחוזים דרקוניים. התביעה היא אמצעי הפחדה ונקמנות נגד שכירים מוערכים שהעזו לקבל החלטה מתבקשת על עתידם. זהו המשך להחלטה הבריונית של הרוכשת שלא לשחרר את קופת הפיצויים שנצברה לעובדים".

תגיות