אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקניונים נגד מכירת TNT לקבוצה בראשות זכיין הרשת: "לא מכירים אותו" צילום: דנה קופל

הקניונים נגד מכירת TNT לקבוצה בראשות זכיין הרשת: "לא מכירים אותו"

השופט חגי ברנר יקיים בצהריים דיון בבקשת הנאמנים לאשר את מכירת המותג TNT ו-26 חנויות לארבעה אנשי עסקים ובראשם זכיין הרשת בסכנין תמורת 2 מיליון שקל. חובות הוניגמן עומדים על 233 מיליון שקל

06.05.2018, 11:28 | ענת רואה

בית המשפט המחוזי בתל אביב יקיים בעוד שעה קלה (א') דיון בבקשת נאמני הוניגמן, קרן רייכבך סגל, בועז גזית ופיני יניב, לאשר את מכירת המותג TNT, כולל 26 חנויות (בשכירות) ו-325 אלף פריטי מלאי, תמורת 2 מיליון שקל. החובות של הוניגמן מסתכמים ב-233 מיליון שקל. קודם לכן אושרה מכירת הוניגמן קידס לרשת קיווי תמורת כ-6.4 מיליון שקל.

לקראת הדיון, הורה השופט חגי ברנר לצדדים להגיש את עמדותיהם ועד כה הוגשו רק עמדות הקניונים. כולם למעט קניון מול הים באילת – מתנגדים למכירה. הסיבות הנטענות הן בעיקר שהמציעים לא מוכרים לקניונים ואין להם מידע אודות החוסן הכלכלי שלהם.

הנאמנים הגישו בשבוע שעבר את הבקשה לאשר את המכירה לקבוצה בראשות הזכיין עלי חיאדרה. יתר חברי הקבוצה הם איאד אבו יונס, בעלי חברה המתמחה בביצוע עבודות גמר בנייה, מג'די חיאדרה מהנדס ובעלים של חברת מדידות ומוחמד אבו יונס, רואה חשבון מסכנין שמלווה חברות גדולות באיזור המרכז.

הבחירה בזכיינים היתה לא צפויה, שכן בפני הנאמנים עמדה הצעה נוספת של זיקו גגוע, בעליה של חברת זיקו סקיי, שרכש את מוצג מישמיש והגיש הצעה לרכוש 60 סניפים. הוא הסיר את הצעתו לאחר שלדבריו קיבל מידע מטעה מהנאמנים לגבי מלאי הבגדים הקיים. הצעתו עמדה על 1.3 מיליון שקל, סכום נמוך מזה שהציעה הקבוצה בראשות הזכיין, אולם מנגד הנאמנים ראו יתרון בהצעה זו, שתאפשר המשך העסקה של עובדים רבים יותר.

סניף של TNT , צילום: דנה קופל סניף של TNT | צילום: דנה קופל סניף של TNT , צילום: דנה קופל

גגוע אמר לכלכליסט כי עשה בדיקה במחסנים וגילה שכמעט ולא קיימים פריטים. טענותיו מצטרפות לתהיות שהועלו גם בבית המשפט בדיונים הקודמים אודות גורל מלאי הבגדים של הוניגמן. בבקשת הקפאת ההליכים נטען ומשרדה של הנאמנת רייכבך סגל חתום על הבקשה, כי יש מלאי בשווי 120 מיליון שקל.

זמן מה לאחר מכן, במהלך הפסח, הגישו הנאמנים דו"ח ובו טענו כי התרשמו שנתוני המלאי היו מנופחים וכי בפועל יש רק מלאי בשווי של כ-40 מיליון שקל.

הנאמנים לא ביססו את טענותיהם על ספירת מלאי ולא ברור איך בדיוק הגיעו להערכותיהם. עם זאת לטענת גגוע, גם 40 מיליון שקל מלאי לא היה בנמצא. הבנקים טענו כי המלאי "נשרף" בהפעלה, כלומר נמכר במהלך כמעט שלושת החודשים האחרונים בהם הוניגמן מצויה בהקפאת הליכים. נתונים מדויקים כמה מלאי נמכר בסה"כ – לא בנמצא עדיין.

לפי הערכה, השופט ברנר ינסה בדיון היום להביא את הצדדים להסכמות וייתכן שיעניק מספר ימים לקניונים להידבר עם המציעים, שכן חלק מהקניונים הביעו תמיהה מדוע עד היום המציעים לא נפגשו עמם.

כך לפי הבקשות שהוגשו לשופט, קבוצת קניוני עופר טוענת באמצעות עו"ד עמית פינס כי שבע מתוך החנויות שנכללות בבקשת המכר הן שלה ובהן חדרה, חיפה, בילו סנטר, פתח תקווה, קריון, מעלה אדומים ובאר שבע. לפי הנטען, לקבוצת קניוני עופר אין היכרות מוקדמת עם מי מהמציעים, ולכן הבקשה לאשר את המכר מקדימה את זמנה. נטען כי המציעים לא נפגשו או קיימו הידברות עם קניוני עופר ו"הדבר תמוה" משום שהמציעים מבקשים להיות שוכרים של קבוצת קניוני עופר לשנים רבות.

שנית, נטען כי ההצעה לא מגלה כל אינדיקציה באשר לאיתנות כלכלית של המציעים ויכולותיהם המקצועית. אומנם אחד המציעים הוא זכיין של TNT בסכנין, אולם אין דינה של הפעלת חנות אחת כדין רשת המונה 26 חנויות ודורשת ניסיון והבנה עמוקה של תחום הקמעונאות וענף האופנה. לפיכך, מבקשת הקבוצה שלא יכריע עדיין בבקשה.

קניון ג'י בכפר סבא הגיש עמדה דומה באמצעות משרד פישר בכר חן ונטען כי ג'י כפר סבא מסתייגת מהבקשה מאחר שהמציעים נעדרי ניסיון הכרחי לצורך הסבת ההסכם וזאת נטען בוודאי במצב הרגיש בו הרשת נמצאת היום. שנית, היא לא כוללת נתונים בדבר חוסנם הכלכלי של המציעים וכן כי לא באו עמם עדיין בדברים.

קבוצת קניוני עזריאלי הגישה גם היא התנגדות ונטען כי לעזריאלי יש ארבע חנויות TNT בקניוניה השונים, עזריאלי תל אביב, עזריאלי חיפה, עזריאלי עכו ועזריאלי רמלה. עם זאת נטען כי ההצעה מתייחסת רק לחנות עזריאלי בתל אביב. "עזריאלי אינה מעוניינת בחנות אחת מתוך רשת. כל עסקת שכירות לרשת משמעה מספר חניות במספר קניונים עם פריסה משמעותית, מעכו עד רמלה, ולא חנות בודדת".

עוד נטען כי השכרת חנות בודדת ועוד בלב תל אביב "נוגשת את הגישה החברתית בה היא דוגלת" וכי "זכותה הקניינית והטבעית של עזריאלי היא להתנגד לעסקה שכזו, בה נכפה עליה להשאיר רק את החנות בתל אביב בידי הרוכש".

עזריאלי אף עוקצת את הנאמנים ונכתב כי "מעניין שדווקא הנאמנים ששיבחו את פעילות הרשת באיזור הצפון, לא מצאו דרך למכור לרוכש את הזכויות בחיפה ובעכו". בדברים אלו הכוונה לכך שבתחילה הוגשה בקשת הקפאת ההליכים בנצרת, תוך ניסיון לעקוף את בית המשפט המוסמך בתל אביב ונטען כי לב הפעילות והחנויות הרווחיות ביותר מצויות בצפון הארץ.

לפי הנטען בתגובה, הקונה למעשה בחר לעצמו את "הדובדבן שבקצפת" - חנות בעזריאלי תל אביב וכי המשמעות היא שהנאמנים, בדרכם המוטעית, יסגרו את יתר חנויות TNT בקניונים וזכויות המשיבה תיפגענה.

עוד נטען כי לעזריאלי זכות לבדוק את זהות הרוכש לרבות איתנות כלכלית, ולשם כך נחוץ לפחות שבוע ימים. הקבוצה מיוצגת באמצעות עו"ד יצחק קירה.

תגיות