אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוצאות הממשלה חורגות מהתכנון: גדלו ב-6.2% מתחילת השנה לעומת תחזית של 4% צילום:קובי גדעון, לע״מ

הוצאות הממשלה חורגות מהתכנון: גדלו ב-6.2% מתחילת השנה לעומת תחזית של 4%

הוצאות מערכת הביטחון עלו ב-5% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בעוד שלפי התקציב המקורי היו אמורות לרדת ב-0.5%, הוצאות המשרדים האזרחיים עלו ב-6.6% בעוד שהיו אמורים לגדול ב-5.3% בלבד

06.05.2018, 12:00 | עמרי מילמן

הוצאות הממשלה גדלו מתחילת השנה ב-6.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, זאת בעוד לפי התקציב המקורי היו אמורים לגדול ב-4% בלבד. הוצאות מערכת הביטחון לבד עלו ב-5% בהשוואה לתקופה המקבילה, בעוד שלפי התקציב המקורי היו אמורות לרדת ב-0.5%, הוצאות המשרדים האזרחיים עלו ב-6.6% בעוד שהיו אמורים לגדול ב-5.3% בלבד. השימוש החורג בתקציב מעלה חשש כי אם יידרשו לעשות קיצוצים בהמשך לאור דרישות חדשות של הממשלה יהיה למערכת קשה להתמודד עימם.

קראו עוד בכלכליסט

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים (עד אפריל 2018) עמד על 1.8% כאשר יעד הגרעון השנתי עומד על 2.9% אולם במשרד האוצר מציינים כי גירעון מצטבר זה כולל את החודשים אוגוסט-אוקטובר 2017 בהם היו הכנסות מיסים חריגות (בעיקר בעקבות מבצע מס הדיבידנד שהעניק הנחה של 5%-8% על מס דיבידנד לבעלי מניות מהותיים באופן זמני והביא את החברות לרוץ ולחלק דיבידנדים), לכן החל מחודש אוגוסט 2018 צפויה עלייה בגירעון המצטבר 12 חודשים.

משה כחלון, שר האוצר, צילום: יאיר שגיא משה כחלון, שר האוצר | צילום: יאיר שגיא משה כחלון, שר האוצר, צילום: יאיר שגיא

כלל ההכנסות ממסים בחודש אפריל עמדו על 24.7 מיליארד שמבטאים (בניכוי שינויי חקיקה) עלייה של 6% בהכנסות ממסים. ניתוח אופי הגביה מעלה כי נרשמה עלייה גם בגביית ההכנסות ממסים ישירים וגם בגביית המסים העקיפים. כך למשל ההכנסות ממס הכנסה (של שכירים, עצמאים וחברות) עמדו על 5.4 מיליארד שקל. עיקר העלייה מוסברת משומות שהוצאו למספר חברות.

מניתוח הרבעון הראשון של 2018 עולה כי ישנה גבייה הגבוהה מהתחזיות ("עודפי גבייה") בהיקף כמעט זניח של 700 מיליון שקל בלבד, שמהווים 0.9% מסך הגבייה ברבעון, מה שהקפיא בשבועות האחרונים את הרצון באוצר להביא להפחתת מסים.

במיסוי מקרקעין נרשמו הכנסות של 800 מיליון שקל - עלייה של 19% בהשוואה לאפריל שנה שעברה, הנובעת מעלייה של 29% במס שבח הנגבה ממכירת דירות להשקעה, ובמס רכישה נרשמה עלייה של 13%. עם זאת במשרד האוצר מציינים כי במצטבר מאז ינואר, נרשמה ירידה של 1% בגביית מיסוי מקרקעין בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.

במע"מ נרשמה עלייה של 5% בהשוואה לאפריל שעבר כך שסך הגבייה עמדה על 7.8 מיליארד שקל, לעומת זאת במס קנייה נרשמה ירידה של 7% בהשוואה לאפריל שעבר לאור ביטל מס קנייה על סלולריים ומוצרים אחרים וכן בעקבות הסטת השוק מייבוא סיגריות רגילות לטבק מגולגל עליו משולם מס קנייה נמוך בהרבה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה