אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטבחי דקור מציגה: נכסים ב-94 מיליון שקל - ותספורת של עד 70% לנושים הרגילים צילום: דנה קופל

מטבחי דקור מציגה: נכסים ב-94 מיליון שקל - ותספורת של עד 70% לנושים הרגילים

יוסי אלקובי, בעלי דקור הקודם, הגיש הסדר תמוה במסגרתו הנושים הרגילים יספגו תספורת גדולה - אף שאין פער משמעותי בין החובות לנכסים

06.05.2018, 23:20 | ענת רואה

יוסי אלקובי הבעלים הקודם של רשת מטבחי דקור הגיש הערב הצעת הסדר נושים, במסגרתו מוצע החזר זעום בלבד של 30%-50% לנושים הרגילים של הרשת.

לפי הצעתו, נושים מובטחים (הבנקים) יקבלו 100% מהחוב כלפיהם וכך כמובן גם העובדים. לבעלי ערבויות אישיות מציע אלקובי עד 70% מהחוב ולכל הפחות 50%. תביעות חוב של לקוחות ישולמו בדרך של אספקת ההזמנה בתנאי דקור בבעלות החדשה או לקבל את החוב במעמד של נושה רגיל.

קראו עוד בכלכליסט

הסכום הנמוך המוצע לנושים רגילים מפתיע מאוד בהתייחס לנתונים שמופיעים בבקשה לפיהם היקף הנכסים של דקור 94 מיליון שקל, והיקף תביעות החוב שהוגשו נגדה 108 מיליון שקל אך נטען כי תביעות רבות הן מנופחות והחוב הסופי יהיה נמוך בהרבה. מכך עולה שלא אמור להיות פער כ"כ גדול בין היקף הנכסים לחובות שיצדיק תספורת כזו.

תחילתם של ההליכים נגד דקור בבקשת פירוק זמני שהגישה אחת הנושות של דקור, חברת אריגים שהשכירה לה סניף בצפון. אריגים שיוצגה באמצעות עו"ד ליאור דגן ביקשה למנות מפרק זמני לדקור. דקור טענה כי אין מקום למהלך כזה וכי נכסיה גבוהים מהתחייבויותיה והיא נקלעה לבעיית תזרים.

בנק הפועלים לא סייע לדקור לחלץ את עצמה מהמשבר ובא כוח הבנק עו"ד מור נרדיה דרש למנות כונס נכסים לדקור באופן מיידי. זאת באורח תמוה ביותר מאחר שלבנק היו בטחונות בהיקף כפול מגובה החוב ולא היה כל חשש אמיתי לבטוחה של הבנק.

בהמשך מונתה משקיפה לדקור, עו"ד ליזה חדש. ימים מעטים חלפו ודקור כבר הגישה בעצמה בקשה להקפאת ההליכים נגדה. חדש ונרדיה התמנו כנאמנים – תפקיד נחשק במיוחד בתיק כמו דקור בו יש כל כך הרבה נכסים שווי ערך.

זמן קצר לאחר מכן עו"ד דגן שביקש את הפירוק הזמני מצא קונה מבין לקוחותיו, חברת רב בריח שהיתה להוטה מאוד לרכוש את חברת דקור ואת נכסיה והגישה הצעה.

בסופו של דבר בהחלטה מפתיעה של השופטת דברת היא לא אישרה את הצעת רב בריח אלא העדיפה למכור את הפעילות לקבוצת אבן ירקן שאחד מאנשיה הוא בעלי דקור אלקובי וזאת תמורת 3.65 מיליון שקל. את הקרקע אישרה השופטת למכור לחברת אלבר שירותי מימונית תמורת 38 מיליון שקל. רב בריח לא ערערה על ההחלטה, אך מציעה שלישית שנדחתה ערערה לבית המשפט העליון.

לדקור יש נכסים נוספים שטרם אושרה מכירתם, ולפי בקשת הסדר הנושים בסך הכל צפויים הנכסים להניב 94 מיליון שקל, לפני הוצאות מסים. חובותיה של דקור טרם הוכרעו מאחר שהנאמנים עוד לא בדקו את תביעות החוב. התביעות שהוגשו הן בהיקף 108 מיליון שקל אך הנאמנים ציינו כי "על פי הערכה ובדיקה ראשונית חלק ניכר מהתביעות הוגשו בסכומים מנופחים ולכן צפויה להצטצמם".

מטבחי דקור, צילום: דנה קופל מטבחי דקור | צילום: דנה קופל מטבחי דקור, צילום: דנה קופל

בהנחה שהנאמנים יאשרו 90% מתביעות החוב, נתון גבוה יחסית שכן במקרים רבים נאמנים דוחים תביעות חוב בהיקפים של עשרות אחוזים, הרי שבפועל החובות אמורים להסתכם ב-97 מיליון שקל. מול נתון נכסים 94 מיליון שקל, לא ברור מדוע מוצע לנושים הרגילים סכום כל כך נמוך.

ייתכן שהסיבה לפער היא תשלומי מסים שנטען כי עלולים להסתכם ב-10 מיליון שקל בגין המכירות של הנכסים שבוצעו ויבוצעו. כמו כן ייתכן שהובא בחשבון הצורך להשאיר יתרה של מיליוני שקלים אולי אפילו 7-10 מיליון שקל כשכר טרחה.

סכום כזה של שכר טרחה יכול להיות משולם לנאמנים רק לפי תקנה 8א שעוסקת בשכר חלוקה. עם זאת מבדיקת "כלכליסט" עולה כי במקרים מסוג זה בהם פעילות החברה נמכרת תמורת סכום נמוך יחסית, 3.65 מיליון שקל ועוד 90 מיליון שקל מתקבלים ממכר מקרקעין, הרי שלא ניתן לבקש לקבל 10% מהקופה כשכר חלוקה אלא ניתן לבקש לקבל שכר מימוש בגובה 1%. זאת מאחר שבית המשפט קובע את מסלול השכר לפי הפעולה העיקרית שביצעו בעלי התפקיד. במצב כזה יישארו עד 10 מיליון שקל נוספים לחלוקה לנושים הרגילים ויגדילו את הנתח שלהם.

עוד לפי ההסדר, בעל המניות אלקובי יתרום להסדר 5.6 מיליון שקל. מדובר במספר גבוה ומרשים אך כשבודקים את הפרטים המפורטים בהצעה מתברר שאין לו כל כוונה להזרים באמת סכום זה לקופה ולמעשה אין לו כוונה להזרים כספים כלל, אלא אם כן הפעילות בעתיד תהיה רווחית ואז הוא ישתף את הנושים בחלק מהרווחים שיקבל.

לפי הפירוט, 323 אלף שקל מתרומת הבעלים הם כספים שמקורם במימוש קופת גמל של אלקובי, שנעשה לפני הקפאת ההליכים ושימש לצורך תשלום דמי השכירות של סניף ראשון לציון עד לדצמבר 2017. כלומר לא מדובר בהזרמת כספים לקופה כעת.

בנוסף, 5.3 מיליון שקל מקורם במכירת נכס מקרקעין אישי של אלקובי, משק בגני יוחנן שהיה בבעלותו ובבעלות רעייתו ונמכר כשבכסף שילם אלקובי משכורת נובמבר 2017 והיתר שילם חוב לספק של החברה מרכז הפורמייקה אברבוך. גם כאן מדובר במעשה עשוי ולא בהזרמת כספים לקופה.

בפועל, אלקובי לא נדרש להכניס אגורה אחת לקופת ההסדר, אך נכתב כי אם יהיו רווחים בחברה החדשה בשלוש השנים הקרובות, אזי הוא ישלם עד 100 אלף שקל בגין חלקו ברווחי דקור בגין אותה שנה ובסה"כ אולי ישלם עד 300 אלף שקל.

לפי ההצעה היא הועברה לנאמנים והם תמכו בה.

תגיות